Vypluvanie granul

Príspevok v téme: Vypluvanie granul
2Baska4

Ahojte,pekny vecer prajem.
Mam taky mensi problem a potrebujem poradit :) ..Mam dve steniatka (psikov) jorksira - 6 a 8 mesiacov maju. Papaju granule Royal Canin ,no druhy psik(ten 6 mesacny) ma lupiny (uz od kedy sme ho kupili -3,5 mes ) myslela som,ze je to vpohode,no cera som sa docitala,ze to moze byt aj z granul...A vela ludi ktory maju jorksirov ,mi radili aby som presla na ine granule aj ja(teda havovia:D) ,tak som zhanala aj podla recenzii na nete a tak vcera neaku znacku, dospela som ku znacke Acana,tak som cih isla dnes kupit,no slecna predavacka mi odporucila skor Orijen,ze vyrobca je ten isty co ma Acanu ,ale Acana ma 70%masa a tieto Orijen az 80%..Tak som ich kupila,cenovo bol rovnake a a recenzie na nete na Orijen su super... Ja som chcela aby oba psiky presli na tieto granule..ALE ten mladsi (6 mes.) ich papl v pohode(co je super) , no ten druhy starsi , zjedol 2-3 , potom nic a potom ked som mu dala dalsiu,tak zase vypluval. Zmiesala som do misky vacsie mnozstvo RC a kusok novych Orijen,ale ani tak ich nechce,nejde do nich .. viete mi poradit preco ich vypluva,ked prve 2-3 spapal ?? pripadne ako to spravit aby ich papal ..je trosku pribercivy ten starsi psik,vsetko skor onucha a ked mu to nevonia(aj sucha salama a napr:D),tak nezje...ten mladsi zase zje vsetko co mu dam :) ..Dakujem za odpovede-radi :)

barča67

Deria- "všeličo" - nemyslela som tým kocky z lega , surové maso a podobné veci. mala som tým na mysli šunku a a ziadne solené ale korenené jedlá :)

Deria

Baska, ten moj príspevok nebol skutocne adresoany tebe.
Barca, pokial si pamätam, pisala si o.i. toto: "bohuzial mala som yorkshira, ktorému sme davali vselico, aj to, co sme jedli my. jedneho dna nevladal chodit a zvracal.....atd.
Tak sa necuduj, ze som tak odpisala.:) Mna len tesi, ak to tak nie je, ako si pisala v prvom prispevku.

2Baska4

Aky sampon pozivas ?? J mam dva druhy : Jeden Trixie pre stence a druhy Animolody Puppy Love ...striedam radsej,aj ked ich kupem oboch v intervale 6-7 tyzdnov ... A minule som sa docitala,ze pokial ma psik zle granuke(teda ze mu nerobis dbre,rep mu nieco chyba),tak moze mat upiny aj preto... Preto chcem zmenit granule,no ani neviem na ake,kedze maju drahe kvalitne a nechcu ich(Orijen) :/

barča67

ja sa podstate bojím dat psíkovi niečo iné ako kost granule a všelijaké maškrty pre neho že by sa znova mohlo niečo stať. tak radšej velmi neexperimentujem.

Dnes ked som ho česala tak som tiež zistila že má lupiny má okolo 1 roka tiež je to yorkshire. Možno je to šamponom , ktorým ho kupem.

2Baska4

Aha ozaj,podbne niky :) Ale aj tak ma to vytocilo,lebo Daria nevidi co Vy davate Vasmu psovi,kedy, co a ako casto v akom mnozstve...A ano ja si davam na to pozor,citala som vela veci o tom a o nasej strave psovi a tak :) Tiez nedava kazdy den a vsetko,len ked je napr ryza a kura a podobne :)

barča67

2Baska4 - baska to bolo písané mne :) aj ked som nikdy psovi nedala korenené jedlo nie som hlupa a taktiež som mu nedavala každý den našu stravu. išlo o koliesko šunky(aj to može podrazdit žaludok). :))

2Baska4

Deria Najprv si precitajte vsetko co som napisala a az potom kritizujte a majte hlupe pripomienky :) nenapiala som,ze kazdy den jedia nasu stravu a uz vobec som nenapisala,ze nieco korenene atd !! Davam si na to pozor co jedia....

barča67

deria - oo vážne ? :-o tak to by som bez vás nevedela fakt ďakujem ;) /ironia/ ja som len chcela upozornit ostatných pretože denne stretnem ludí ktorý robia taku istu chybu ako som robila ja navyše sa tým chvália a vravia že nič také nehrozí že im sa to stat nemože takže ten vykričník ste si mohli odpusit . Prajem pekný den ;)

Deria

Barca, nuz ked si tvojmu psikovi davala z toho, co ste jedli vy, tak sa necuduj, ze ochorel! Pes nema jest stravu s roznymi koreninami a solou, pre neho treba varit zvlast, bez korenin a strava musi byt zostavena z min.70% mäsa, 15-20% priloha, ktora sa ma striedat, bud ryza, pohanka, cestovina, vlocky, zemiaky, atd. a zvysok zelenina, ktora ma byt postruhana: cukina, uhorka, mrkva, kysla kapusta (nadrobno pokrajana), obcas prip.kusok jablka. A este treba dbat na prisun kalcia! Kto to nevie nech to radsej nerobi.

barča67

s tou varenou stravou to netreba prehánať. takisto ako šunky a pod. neviem či ste niekedy počuli o zapalenej podžaludkovej zlate (pankreas) bohužial mala som yorkshira ktoremu sme davali všelicu aj to čo sme jedli my . jedneho dna nevladal chodit iba zvracial išli sme ku zverolekarovi bol na infuziach a na operacii . zistilo sa že má zapalený pankreas. keby nejdeme ku zverolekárovi zomrel by. dávajte si pozor aj na takéto veci a netreba ich rozmaznávat aj ked yorksiri si taký maznavý ale aj pekne prefíkaný . čo sa týka granul treba ich samozrejme striedat :)