Chcem šiť veci

Príspevok v téme: Chcem šiť veci
zara 58

Dobrý deň. Chcem sa opýtať: som študentka a veľmi ma baví šitie oblečenia, chcela by som sa s ním podeliť aj s ostatnými a rada by som ho aj predávala, viete mi poradiť, môžem ho predávať aj keď nemôžem podnikať, nemám živnosť... chcem si privyrobiť popri štúdiu, môžem to robiť alebo je k tomu niečo potrebné aby som to predávala? Budem vďačná za odpovede. Ďakujem

veroniqc31

ak vies sit naozaj dobre, mozes ponuknut tiez nejaky takyto kurz na sitie ako ponukaju tu, mozno tam mozes pridat aj vlastny kurz:
kurzyazazitkyonline.cz

pripadne sa mozes s pomocou danych kurzov zlepsit a lahsie si najst vhodnu pracu :) aj to je moznost :)

ebi77

ja som zvykla objednávať ručne vyrobené veci zo stránky -odkaz odstránený-

baby tam pridávajú a následne predávajú svoje vyrobené veci, neviem ako to presne funguje, ale skús si naštudovať stránku, zaregistrovať sa a poprípade napísať niekomu z užívateľov...

mate59

podnikať možeš aj popri štúdiu,treba ti živnostenský list.Ak by si to robila na čierno, určite by ťa nejaký dobrák nahlásil a mala by si problémy.
Obráť sa na živnostenské a potom na daňový úrad. Založenie živnost. listu si rozmysli, lebo je na to viazané spústa vecí,aj finančne.Najprv si zmapuj, kolko by si zarobila, kolko by si mala zákazníkov, nie je to jednoduché.Skús šit najprv len pre svojich známych,priatelov,a podla toho aký budeš mat obrat sa rozhodni pre založenie živn. listu.