Správa zo sona prsníka

sono12

Ahoj, ja si myslím, že to znamená, že ani na jednej strane ložiská podozrivé (suspektné) zo zhubnosti (malignity) nevidieť (že teda nič podozrivé zo zhubnosti na sono vyš. nenašiel). Radšej ale zavolaj lekárovi čo ti robil sono, aby si mala istotu.

hviezda01

Ailise3...presne tuto vetu mám v správe aj ja už 4 roky..eby to bolo zhubné,určite by Ti lekárka povedala

Ailise3

ebi77: Prepáč, tvoj príspevok som si akosi nevšimla, mala som dlhý telefonát a text už napísaný a len som potom odklikla, že odoslať. Ale k tomu čo píšeš som sa už vlastne tiež vyjadrila.

Ailise3

EliskaElka: Ďakujem, susp. som si preložila ako podozrivých, skôr rozmýšľam čo znamená to nediferencovať na konci vety (aj s tým mäkčeňom, len som sa nejak preklikla, keď som to písala). Žeby to znamenalo akože ich nie je vidieť (nie sú tam), teda nemožno ich určiť, čiže diferencovať - skrátene nediferencovať?

Taktiež predpokladám, že ak by som na oboch prsníkoch mala nejaké zhubné ložiská, tak by mi to na sone asi povedali, neviem... Lekárky sa spýtam čo to znamená, keď pôjdem na kontrolu.

ebi77

radšej sa opýtaj lekára, lebo napr. susp. podľa môjho vedomia znamená podozrivý,
ja by som sa radšej opýtala priamo lekára

EliskaElka

Ahoj, bilateralny je obojstranný,dvojstranny, solídne ložiskové zmeny sú zmeny v nejakom priestore kde je/bolo ložisko niečoho( neviem čoho), susp. môže byť suspendovany čiže potlačený,zastavený, malignita je zhubnosť, a posledné slovo je snad nediferencovaný čiže bližšie neurčený,nerozčlenený ( na dalšie podskupiny ) .
Dokopy to môže znamenať pritomnosť zmien po malignom ochoreni, ale zmeny niesú nejako špecifické.
Ak tomu nerozumieš, tak sa opýtaj,zavolaj na sono alebo svojmu doktorovi. možno aj ja iba splietam :)