Bojove plemena

nikoleta1456

No uz ked sa tak blbo pytas,vidno ze nemas ponatie o danom plemene. Nekupuj si toho psa,musis mat skusenosti,dostatok casu sa mu venovat co v dnesnej dobe je dost narocne. Su to dobre psy,boli slachtene ako soplocenske psy nedaj sa ovplivnit neznalostou ludi a medii ale pokial sama nevies ake su to psy naco sa vyuzivali aky maju charakter a co vyzaduju nesla by som do toho. A pre mudrlantov ze pudlik a labrador neutocia? V zahranici su plne spravy \"rodinnych \"psov a ovciakov ktore napadaju..u nas sa to proste do sprav nedostane alebo daju fotku pittbulla hoci je to uplne ina rasa. Proste psy predavaju a media natom zarabaju, uvedomte si to. Navise v takej amerike ich chova takmer kazdy druhy clovek su to narodne plemena a velmi oblubene cize utoky by sa mali pocitat na pocet chovanych psov. a nehovoriac o spravani sa ludi k zvieratam...tyranie,bitka ako vychova psa? A sa cudujete ze pes zautoci aj do majitela? Nikto nevie ci ho vychovne majitel nebije,ci pes nema bolesti, ci donho nehadzal susedov chlapec kamene,pes si pameta aj od stenata a vsetko si nesie cely zivot. A spravny majitel musi aj predvidat a poznat psa v kazdej situaci!

VeronikaLc

ja si chystám do budúcna istotne zaobstarať staforda... už som jedného mala a bola to úžasná spoločníčka... každé plemeno má svoje špecifické povahové črty, ale že by som povedala že toto plemeno je agresívnejšie ako ostatné? áno, má fyzické predispozície, ale všetko závisí od výchovy človeka, to je ale základ pri každom psovi, hoci aj pri malej čivave! kto nemá záujem vychovávať psa a myslí si, že všetko bude ovládať už od prvého dňa ako si ho privezie domov, tak nech si radšej kúpi nejaký kaktus, ktorý stačí sem tam poliať..

Deria

Tiez si myslim, ze psi na strazenie su zbytocni, lebo v dnesnej dobe ma kdekto zbran a kto ju nema, moze psa otravit. Takze zase si to odserie len pes! Ked to tu vsetko citam, tak sa mi vidi, ze tych bojovych ludskych plemien je viac rozsirenych, nez bojovych psov.

pompiKolacik

www.cas.sk . V podstate si myslim, ze sa az moc rozmohol chov tychto bojovych plemien, majitel chce mohutneho a hrozivo vyzerajuceho psa, aby tak ukazal respekt, ale malo kto si uvedomuje, ze tieto plemena su krizenci kadejakych plemien a tak dochadza k degeneracii pravych povahovych crt konkretneho plemena. Treba si vyberat cistokrvneho jedinca s rodokmenom a ak chceme bojovat proti utokom na ludi, treba sa skor zamerat na nekontrolovatene krizenie b.p.

vanillax

Vsetko zavisi od vychovy, ked pes pohryzie, je to len a len vina jeho majitela. Bojove plemena nie su o nic nebezpecnejsie ako ktorekolvek ine. Ked si psa viete vyhochovat, nebude robit nic co by sa niekomu mohlo nepacit. Lebo potom podla takejto logiky by sa dalo povedat, ze kolia nepohryzie, ale pitbul ano. A ak majitel toleruje, ak ho jeho pes bez problemov vie uhryznut, tak to je uz fakt kretenizmus. Ale treba vediet rozlisovat medzi psami, ktori su temperamentni a ktori su nie narocni na vychovu, preto ak nemate skusenosti s chovom psov odporucam plemeno kludnejsej povahy. Lebo ked zverite do ruk niekomu takehoto psa a dotycny clovek, nechoval ani len rybicky v akvariu, tak potom sa cudujete, ze bojove plemena su agresivne, nebezpecne a podobne, pritom je to cisto ludske zlyhanie.

Slobodný B.

Keď sa to tak vezme, psy sú zbytočné.Každý riadný zlodej má zbraň(väčšinou ukradnutú) a psa odbachne jak nič, aj s jeho majiteľom/mi.

hanka9

Susedia maju psika asi 6-7 rocneho. Exterierovo nadherny, velmi pekne stavany, s krasnou bielo ciernou srstou (cierne palenieňJe bez preukazu povodu a vyzorovo ma hodne spolocne so spicom, vratane vysky v kohutiku. Tento pes uz pohryzol nielen mna, ale aj dvoch susedov. Najvacsia sranda ale bola, ked som sa s majitelom pri venceni psa rozpravala a majitela naraz pohryzol jeho vlastny pes a to len z dovodov, ze mu z nicoho nic chcel napravit obojok okolo krku. Majitelovi sa ruka (prsty) sa mu hned sfarbili do cervena. Ked som mu povedala, ze ci nejdena osetrenie, povedal ze nie a ze to nie je prvykrat, co ho uhryzol :-o)

Deria

Kto ma psa len na frajerinu alebo strazenie a nedostava dost vybehu, vychovu ale aj lasku, moze sa to raz majitelovi vypomstit. Niet sa co divit, ak takemu psovi raz preskoci a napadne niekoho, dokonca aj svojho majitela.