Mam priatela ale spoznala som niekoho kto ma neskutocne pritahuje

Príspevok v téme: Mam priatela ale spoznala som niekoho kto ma neskutocne pritahuje
Mikiii458785

Potrebujem to zo seba dostat anonymne.. nechcem aby o tom niekto z mojich znamych vedel pretoze stale dufam ze ma to vsetko prejde a bude vsetko ako predtym.. dufam ze si moj pribeh aspon niekto precita a bola by som rada keby sa niekto k tomu aj vyjadril :-/.. takze.. mam priatela s ktorym som 4 roky.. lubim ho citim sa pri nom super ale ma trochu divnu povahu by som povedala.. vo vela veciach je iny ako vsetci ostatny chlapci ktori maju priatelky.. nechova sa tak ako hocikto iny ku svojim priatelkam teda tak ako by mal.. povedala by som ze je akokeby flegmatik alebo co no a tu nastava trochu aj problem.. stale robime to iste, nepodnikame vobec nic nove.. ja s tym nemam problem ale on snad nikdy nic poriadne nevymyslel a po tych 4 rokoch sa s nim uz trochu aj nudim no a zrazu prisla vysoka, novy ludia a medzi nimi aj jeden chalan z ktoreho som uplne hotova uz od sameho zaciatku.. hned ako sme sa spoznali som videla ze sa mu pacim a ze ma omna zaujem a vsimli si to aj ostatne moje spoluziacky a prave tou jeho pozornostou ktoru mi venoval som sa donho buchla proste a stale som nanho myslela.. dokonca miestami az tak ze som vobec nemyslela na svojo priatela a vadilo mi vobec ked som si s nim pisala.. bolo to divne.. ale normalne som si v tej chvili myslela ze ho asi uz nepotrebujem alebo co ale vzdy po chvilke rozmyslania som dospela k tomu a vravela som si ze preboha spametaj sa ved predsa nezahodis vztah kvoli tomu ze sa ti niekto zacal pacit.. myslela som si ze sa mi paci moj spoluziak a ze to za kratky cas skonci.. ale opak je pravdou.. zacalo to v oktobri a teraz je skoro koniec marca a este stale to trva.. ked som v skole prinom tak som hotova.. predstavujem si ake by to s nim bolo a velmi mi bije srdce no a zaroven ma trapi aj moj terajsi vztah, ze ake to je.. dokonca som rozmyslala ze to proatelovy poviem ze sa mi zapacil niekto iny kto mi venuje viac pozornosti ako on sam.. vobec neviem co mam robit.. vzdy ked rozmyslam o mne a mojom priatelovy tak viem, ze keby som to s nim ukoncila tak to neznesiem.. neviem si to bez neho predstavizt ale zaroven mam chut na toho svojho spoluziaka... no som uplne zmatena...

mini_kona

Z môjho pohľadu a skúseností poviem, že už len to, že sa Ti zapáčil iný chalan je signálom, že Tvoj súčasný vzťah nefunguje a hlavne v ňom nie si šťastná - čo píšeš aj sama.
V prvom rade by som sa porozprávala s priateľom, ale nie o tom, že sa Ti páči iný chalan, ale o tom, čo Ti vo vašom vzťahu chýba. O tom, že Ti chýba pozornosť, nápaditosť z jeho strany a o všetkom, čo cítiš, že vo vašom vzťahu nie je v poriadku a nenapĺňa Ťa.
Ak bude z jeho strany záujem o zmenu, dala by som mu ešte šancu. Ak nie, prípadne sa to po čase vráti do starých koľají - rozíď sa!!!
Aj keď je to teraz pre Teba nepredstaviteľné, časom tento krok určite neoľutuješ. Je veľmi zlé ostávať v nefungujúcom vzťahu zo zvyku, ľútosti, alebo strachu, že ostaneš sama. Zlé pre Teba samú - budeš sa trápiť a zbytočne ubíjať.
Vzťahy a aj ľudia sa časom menia a vyvíjajú, možno ste si vy dvaja dali už to, čo ste si mali dať a je čas ísť ďalej (pre oboch). To už ale musíš vedieť a cítiť Ty sama :-)
Ja som sa nedávno rozišla s partnerom po 10tich rokoch.. Náš vzťah ma nenapĺňal, nemal budúcnosť a bola som v ňom veľmi nešťastná a zúfala. Dva roky som tápala, váhala, dávala šance, snažila sa o nemožné, ale nešlo to...
Tiež som sa platonicky zamilovala a to už bol pre mňa signál, že ďalej už nemôžem a nedá sa...
Teraz som šťastná a pyšná na seba, že som to dokázala :-)
Hlavne sa treba mať rada natoľko, aby si si neubližovala. Ja nič neľutujem, ani tie dva roky váhania, sú pre mňa skúsenosťou, ktorú aj posúvam ďalej, preto píšem, dala by som šancu, ale iba jednu...aby si to zbytočne nenaťahovala a neubíjala sa niekoľko ďalších mesiacov, či rokov..
Úprimne si myslím, že niekde vo vnútri už sama vieš, čo bude pre Teba najlepšie a čo máš urobiť. Náš vnútorný hlas naozaj neklame, len sa ho snažíme prekričať a nakoniec aj tak zistíme, že mal pravdu a vedel, čo je pre nás najlepšie ešte skôr ako sme si to pripustili my sami :-)
Prajem Ti všetko dobré a správne rozhodnutie. Nestrácaj čas :-)

lavazza0001

Mne sa stalo úplne presne to isté! Mala som priatela 4 roky, tiež bol tak trochu flegmatik, neklapalo to poslednú dobu, no išla som na VŠ a spoznala som jedneho chalana, tiež som sa mu páČila, no aj on mal 4 roky frajerku. Chodili sme len spolu von, nič sme spolu nemali, pozerali sme sa na seba, a chceli sme obaja viac, ale nikdy to nikam neprerástlo, lebo ja niesom ten typ, ktorý podvádza. Nedokázala by som podviesť svojho priatela. Dopadlo to tak, že som sa s mojím priatelom rozišla, ale kamoš ostal s frajerkou. A ja mám teraz nový vzťah v ktorom som konečne štastná. Takže neviem či ti poradím, ja som a vtedy tiež nevedela ovládať, stále som nanho myslela, neustále sme si písali, skypovali, do noci, celé dni, v škole stále spolu. Nakoniec sme sa dohodli že už s tým skončíme lebo sa to pokazí aj jemu aj mne. Mne sa síce pokazilo, no on je stále s tou svojou.

skarabeuska

Mozno ma Tvoj priatel 80%, ale Ty si teraz nasla niekoho, kto ma tych 20 % co ti vo vztahu chybaju. Je rozumne vymenit 80% za 20%?

Itte

Uz len to, ze ti zacal imponovat iny je znamenie, ze tvoj terajsi vztah nieje az taky uzasny. Ono, ked sa ti prestane pacit spoluziak, tak pride zase niekto iny a ty toto budes prezivat stale dookola. Daj si otazku: Vies si predstavit buducnost so svojim terajsim partnerom? Zit s nim po cely zivot, mat deti?