Prečo nemám v živote šťastie?

Príspevok v téme: Prečo nemám v živote šťastie?
wandaR

Mám 46, v 14r. operácia chrbtice, na chrbte hrb, chorá š. žľaza, v 35 reuma, dennodenné bolesti po celom tele. Najťažšie sú tie na duši.

Som na ID, nezamestnaná, hoci chcem pracovať, ID nikde neberú. Prácu som nechala kvôli malému, býval a vlastne stále je často chorý. S rodičmi sa moc neráta, jedni žijú ďaleko, druhí blízko, no nerozumieme si. Mám dve deti 21 a 7. Mladší sa ťažko učí, nechápe, hneď zabúda. Tomu zodpovedajú aj známky. Starší nedokončil školu, tiež sa zle učil, skončil po opakovaní triedy v špeciálnej, učňovku nedokončil. Fláka sa, u policajtov pečený, varený, samé pokuty... Mladšieho nenávidí, doma s ničím nepomôže, kradne, klame. Manžel jazdí MKD, aby nás uživil. Decká ho moc nemusia, nevie si nájsť k nim cestu. Buď sa jaší alebo reve na nich. Mne tiež nechýba. Mne sa odcudzil. Po rokoch som zistila, že s peniazmi nevie narábať, čo začne nedokončí, všetko robí sám ale dvakrát. Štve ma to, lebo máme 14 rokov nedostavaný dom, dlhy a žiadne úspory. Navyše som na všetko sama. Toho zlého je viac.

Najhoršie je prežiť deň. Ráno sa mi ani nechce vyliezť z postele. Ledva navarím, raz kvôli bolestiam, potom kvôli tomu, že sa trápim. Nebaví ma ani venovať sa mladšiemu, najradšej som, keď je preč a doma je ticho. Nebaví ma nič, nemám rada ľudí a hluk. Potom ma to prejde, chvíľu je dobre a znova. Možno, keby som sa zamestnala, nebol by čas rozmýšľať a trápiť sa. Všetko vidím čierne. Nič som nedosiahla, celý život ma sprevádzajú choroby a dlhy a samota. Nemôžem ani odísť odreagovať sa, lebo nemá kto varovať. Dlho rozmýšľam nad odchodom odtiaľto, no nemám na to silu.

evaa789

Šťastie? Najprv je potrebné zmeniť svoje myslenie a potom sa všetko ostatné zmení samo. Mne k tomu najviac pomohla e-kniha Mark Green - šťastie stav mysle.

NINKA PÍŠE PRE wandaR

wandaR Dobrý Deň je mi vás hrozne ľúto som neplnoletá tým pádom vám neviem poradiť chcem vám popriať šťastný nový rok dúfam že od dnešného dňa bude všetko v poriadku. Som smutná len keď som to prečítala je mi do plaču. Ale takýmito slovami Vám moc nepomáham, VŠAK? Majte sa krásne :-) NINA BIROVÁ

_meno

ahoj wandaR

Ak mozem : co mozno ostatni vidia na tebe ako problem-vidim ja uplne inak :

Ked sa ucime napr. bojovy sport - na zaciatku nikoho nepremozeme. casom premozeme silenjsich...a este silnejsich...

jednoducho v cinnosti ktorej sa posuvame sa zlepsujeme - aby sme mohli viac poskytnut.
prakticky tvoj pohlad na svet je ze vela chces davat (pomahat) a pomahas stale viac -cize riesis stale vacsie a vacsie problemy. (ako deti chceme aby barbinka mala pekny uces, potom aby sme my boli pekny, potom aby sa rodinka mala dobre, potom znamy, potom nova rodinka, potom vsetci ludia....

z mojho pohladu co zazivas je uspech v pomahani - ty vsak svoju pomoc nevidis, podobne ako ju nevidi ani svet.

napad na zlepsenie je mozno najst si pracu ako pises-v ktorej mozes pomoct este viacerym ludom.."kratkodobe zlo" je v podstate dobro..podobne ako pises ze vidi moznosti ci uz v zlepseni rodinnych vztahov s rodimi, synmi, manzelom s peniazmi s domom - ak vies co treba spravit - sprav tak - nepytaj si od druhych povolenie, ani ich nepros o pomoc.
nevin ich z toho-aki su.bud rada za to aki su a ze je tu priestor pre zmenu.

V praxi sa stale deti budu hadat-ty im vsak prinasas porozumenie, rodicia sa budu stale na teba hnevat a pohrdat detmi-ty im vsak prinasas porozumenie, manzel ti bude vraviet ze nemas pracu a nestaras sa o rodinu - ty mu vsak prinasas porozumenie-a pomoc :_)

Nech sa tvoje srdce stane aj zdrojom vyzarovania lasky, rovnako nech aj pohlcuje zlo (pretoze inak ako srdcom sa zlo pohltit neda :-)

Oko za oko..a svet bude slepi :-)

Vela stastia a pekny den :-)

anjelik *

Šťastie je stav tvojej mysle a skrýva sa v tom, ako uvažuješ o sebe a o svete a o ľuďoch okolo seba. Ak si po sebe prečítaš, čo si napísala, nie je tam nič pekné. Tak z čoho chceš byť šťastná? :o)
Zmeň to, ako uvažuješ. Vo všetkom, čo si napísala, je aj niečo, z čoho by si mohla mať radosť. Máš deti, aj keď nie najdokonalejšie, máš muža, aj keď nie najlepšieho, ale čo ti bráni, aby ty si bola dokonalou matkou a dokonalou manželkou? Aby ty si bola tá, čo ponúka šťastie iným? Nič. Len tvoje vlastné myšlienky, aké je všetko zlé a negatívne. Potom sa nediv, že sa to prenesie aj do tela a ty ráno ani len nedokážeš vstať z postele. Prvé dve prispievateľky ti poradili správne..prestaň sa ľutovať a uvažuj inak...až potom sa niečo zmení. Inak nie. :o)

Martina210

Kabel, blbla5

vy ste aki sprosti.Typicke slovenske zmyslanie.Zena sa chce vyrozpravat co ju trapi a vy tak.Nemali ste vobec radsej ani komentovat :-(

kabel

su na tom aj horsie ludia, nelutuj sa stale a konecne zacni hladat aj to pekne
co sa tyka prave, ID nie je povinny, staci ho odmietnut

blabla5

nuz, nie si sama co nema zivot ako vystrihnuty z ruzovuckeho filmu.. proste niekomu nie je dopriane tam zhora, nema stastie a nic sa s tym neda spravit.. zivot nie je spravodlivy, co uz. ostava len sa s tym zmierit, najst si nejak cestu k vnutornemu pokoju a nehladiet na to, ze niekto iny, sused alebo postava z americkeho filmu, si zije lepsie alebo nejak inak. navyse nic netrva vecne, ani radost, ani smutok