Rozhádal som rodiny

Príspevok v téme: Rozhádal som rodiny
Fero M.

Zdravim, chcel by som vás poprosiť o názor, resp. vyjadrenie radu.
Aby som začal postupne.

Dlhe roky naša rodina dobre vychádzala so susedmi, ale časom sa všetko zmenilo. Posledne roky sa dôvera dostala na minumum aj ked sa naše rodiny navšetvuju ale o uprimnosti sa hovoriť nedá. Rodina xy už tak často nechodí a na moje sklamanie sa vzťahy porušili.
Od kedy som sa presťahoval a trošku sa mi začalo dariť, tak nič ine nepočuvam len otázky o peniazoch. Navyše take otazky od tejto rodinz su dosť časte aj napriek tomu že oni naopak nič nepriznaju, žiadne sumy, čo kupili ani nič, ale proste sa radi pýtaju.
Jedneho dna som dostal dalsiu nemienstu otazku o peniazoch a cene a to ma vytočilo tak, že som na facebooku napísal status o ludoch, kotrí mi tým lezu na nervy a ako príklad som uviedol anonymne nášho suseda.
Nikto v živote by nevedel a nezistil, že je reč o nom, ale proste som to vtedy tak cítil.
Lenže status si prečítala jeho dcera, ktorá to posunula im a už je ohen na streche. Suseda preplakala dva dni, status si stiahla, sused nasrany už chce somnou hovoriť a naši o ničom nevedia., proste časovana bomba.

V podstate som nenapísal nič zle len pravdu, ale idu sa hrať, že nič sa nijak nemyslelo a ja ostanem sa rozvracača a ohovarača, pritom maju info o celej bytovke o všetkom.

Nejaký nápad? Rodičia exploduju, lebo asi sa teraz po 25 rokoch naše rodiny rozhadaju a ja budem ten zlý kotrý niečo vešia na net....

Fero M.

nastvalo ma yo proste. Ludia sa odcudzili a nikto sa uz normalne ozvat nevie. A ked ich stretnes raz v roku tak sa pytaju presne to co by nemali

Lulu2011

Ahoj :)

nauc sa v zivote jednu vec byt nad vecou :) o tolko lahsi zivot budes mat, az budes sto krat stastnejsi...

a kým to tak nevies, tak sa vykasli na verejne vyznania cez FB a pod. diskusie

Fero M.

ja nehladam ziadnu spatnu vazbu.
Ide o slusnost a o to, ze uz roky robia to iste a akonahke sa to zacalo dotykat aj mna tak proste mam toho dost. Je to vrchol neslusnosti.
Keby sa to pytali neslzistne a s dobrym sdrcim a popriali vela stasrltnyxh kilometrov tak nepoviem nic..
Jednoducho som prekypel.
Co sa tyka publicity danej veci tak koli tomu ze som v podstate.vedel ze sa to k nim dostanw a chcel som.sa neprijamo postazovat aj ich dzlcere.

_meno

Ahoj Fero M.

Cim sme starsi-tym viac si uvedomujeme ake je rovnako dolezite dosahovanie ciela a nastroje dosahovania.
Podobne ako cloveku ktory sa boji ist na ples -mu hovorime ze tam bude dobre, prijemni ludia, komornejsie prostredie...

v sucasnosti vieme ze sa boji a preco sa boji-tak isto aj vnutorne vieme, co chceme dosiahnut. (chapeme aj jeho sucasnu situaciu, vieme aj kam ho chceme posunut-mozog teda pouzivame na zostrojenie cesty).

podobne ako riadiaci pracovnik nebude 10hodin kricat na podriadeneho ze to robi zle - Necha ho si vyskusat a ked zistuje ze nevie kade-posunie ho okusok. Nezacne mu rozpravat ze pocuj 40rokov tu budes robit a ja mam 50 rokov, to je 90 rokov rozpravania- stop stop stop. Mozog dokaze vymysliet celu cestu, ale vzdy vieme vykonat len jej najblizsi krok.

co vnutorne citis sa vola dusa a citis ze si si ju zaspinil napr. ohovarnim ako pises-ziadni ini clovek ti ju nevycisti. Vycisti ti ju jedine Pan Boh ked ho o to poprosis (lutuj co si spravil, pros o odpustenie-aby si si vycistil dusu a vytvoril si pravidla v sebe(hodnoty) ktore v buducnosti budes dodrziavat.

Ono najvacie boje sa deju v nasom vnutri - v nasich srdciach. Ked vidime pohar cokolady, flasu piva, peknu mladu zenu, nepravost...Je to len nase vnutro, kde sa odohrava boj medzi hriechmi - A podla toho ake je nase vnutro koname aj navonok.

Mam pocit, ze hladas v ludoch spatnu vazbu : uistenie. Ze to co robis je spravne, ze ked napises vsetkym ze ti lezu ludia na nervy - Aky bol tvoj ciel? Nie je nahodou tvojim cielom aby boli susedia stastni a venovali sa aj ineku nez len hmotnemu svetu? Je cinnost "ohovaranie" krok na ceste k tvojmi cielu?
Na druhej strane musis porozumiet, ze ludia s ktorymi jednas mozu byt dusevne jedenoduchsi / zlozitejsi.
Ak citis, ze je niekto jednoduchsi-preco sa mu snazisis ukazat ze je aky je-nebolo tvojim cielom jeho zmena k lepsiemu?
A naopak - ked nerozumieme preco niekto daco robi, alebo s nami nechce 20 rokov nam vysvetlovat vsetko - preco sa snazime ist jeho cestou(ked nevieme ani z kadial-ani kam ide) - ucit sa mozme len sami tym, ze davame v zivote pozor :-)

Vela stastia :-)

Fero M.

Vdaka :D

Viem že sa to dalo riešiť aj ináč, ale proste už vo mne prekypela zlosť a deje sa to posledné roky. To že sa to dozvedia som v podstate dufal, aj ked som nečakal že sa ´´zložia´´ z toho.

Museli by ste ich poznať, strašne sa zmenili, hlavne že sa hráme na neskutočné susedské vzťahy. Ja si žijem svoje, ale štve ma akurat to, že sa do toho furt musí niekto starať a ešte ak ja mam pritom ich životy v paži.
Presťahovali sme sa a furt nemám pokoj

Maoam

Fero, inak taketo 'vojny' medzi susedmi kvoli takymto prkotiniam, to je sila, ze rodicia ti vyvolavat budu, ako keby si mal 14 a niekto zo susedova ta pristihol, ako fajcis marisku pod mostom :D

na tajnasa..

vsak mas uz okolo 30tky, nie?

a ti rodicia, vsak to je uz starsia generacia, ze sa nehanbia za svoju nezrelost, riesa veci ako v skolke :DD

nikdy sa nestazuj a NIC nikdy nevysvetluj

NEVER COMPLAIN, NEVER EXPLAIN....

zapis si to niekam

Maoam

cau Feroslav, tesim sa, ze sa ti osobne aj v sukromi so zenou dari :D, uprimne sa s tebou tesim

k tvojej teme: tak si dost stary cap na to, aby si si uvedomil fakt, ze drviva väcsina ludi az na par vynimiek straaaaaasne rada rozobera inych ludi a neskutocne rada sa hrabe v ich co mozno najosobnejsich a najintimnejsich zalezitostiach, pretoze je to milionkrat lahsie, ako sa starat o seba a riesit seba a svoj vyvoj...

ak akceptujes tento fakt o ludstve ako takom, tak sam prides na to, ze len skrz svoj novy postoj a nasledne ine spravanie z tvojej strany k danemu javu mozes nieco dosiahnut

co sa tohto pripadu tyka, mne osobne prislo fakt smiesne, najprv som si pri precitani tvojho problemu myslela, ze slo o nieco supervazne (cojaviem, ze si vytaral, ze niekto z nich ma rakovinu, milenku desat rokov a Co. na FB)...ale toto.......
to je fakt na smiech

preco si zozal take reakcie, pretoze si trafil do terca, do cierneho, oni dobre vedia, ze su zeleni od zavisti kvoli tomu, ze sa ti zacalo darit a to ich zerie dnom i nocou a TERAZ sa o tom dozvedelo okolie :DDD a ich navonok SUPER IMAGE PADOL :DDD

tak im treba ;D

nikomu sa nemas co ospravedlnovat - lebo to, co si napisal, je pravda, navyse ta bombardovali debilnymi osobnymi otazkami, do ktorych ich NIC nebolo dlhy cas - cize oni by sa skor mali ospravedlnit tebe ;D, ty si sa len branil

do buducnosti: na VSETKY otazky ohladne tvojej prace a sukromia sa USMEJ, dakujem, ziadny komentar

a mas vybavene :DD

Ajlunka

a to ta nenapadlo ked si pisal ten status ze mas tu jeho dceru na fb???..trochu nechapem..ked uz pisem nieco neprijemne o niekom tak sa najprv nad tym zamyslim ci tam niekoho nemam taketo kto by to citat pravdepodobne teda nemal...

anjelik *

Feri, napadlo teba niekedy, o čo jednoduchší a šťastnejší život by si mal, keby si stále dokola neriešil neskutočné hlúposti? ;o) Asi nie.
Takže k tvojmu problému. V prvom rade by si sa mal naučiť kontrolovať svoje prejavy a uvedomiť si, že ľudia budú vždy a veľmi radi riešiť najmä tých druhých. To sa ťažko zmení. Ale vždy môžeš zmeniť ty svoj postoj k tomu a prestať na to stupídne reagovať ako k tej otázke o cene auta. Vždy sa dá milo usmiať a buď povedať pravdu alebo aj nepovedať a čušať. Ide ale skôr o to, že nezareaguješ ako blb a nezažneš vypisovať stupidity kade tade. :o) Je jedno, či je to pravda alebo nie, len ľudia to pochopia po svojom a to sa aj stalo a ty nie si stavaný na to, aby si vzdoroval tomu, čo si vyvolal. Ak ti záleží na mierovom riešení, nuž sa teda omluv a vysvetli, že si mal zlý deň. To sa občas stáva. A zruš si facebook. Tebe je očividne na škodu. :oP

Fero M.

uff, to by si musel poznať obe strany :D

vieš, ak sa ťa spýta niekto ako sa máš a potom kolko si dal za auto druha otazka? Co by si si pomyslel?