Kedy je správny čas? + pár otázok

Príspevok v téme: Kedy je správny čas? + pár otázok
nepodstatný

Dobrý deň všetkým,
môj problém spočíva v strate osoby, ku ktorej stále cítim veľa. Stalo sa to začiatkom roka, keď sa náš vzťah definitívne ukončil (z mojej strany). Ešte pred tým sme mali problémy, kde ukončila vzťah ona. Chceli sme sa dať znova dokopy, no práve vďaka tým problémom, kvôli ktorým som ju trápil, som svoju šancu, ktorú mi dala neprijal (nefungovalo by to, keďže mám doma vážne problémy). Veľmi ju to vzalo, aj mňa. Odvtedy nie sme takmer vôbec v kontakte. Ešte som sa jej zo dvakrát snažil ozvať. Prvý krát sme prehodili pár viet, no povedala, že sa na to zatiaľ necíti. (komunikovať so mnou). Druhý raz sme znova pokecali, ale ostalo to bez odozvy. Delí nás aj dosť veľká diaľka.
Daná osoba mi chýba ako človek, človek, ktorý pre mňa znamenal veľa, nie len po stránke vzťahu, ale aj tej ľudskej. Mal som len ju. Nemám priateľov, priateľky a človeka, ktorému by som sa mohol zdôveriť. Vysypať zo seba všetok ten bôľ... som úplne sám. Dusím to v sebe a nevládzem ďalej. Patrím k tým spoločenským typom, ktorí majú úsmev na tvári a stále bavia okolie. No vo vnútri som úplne niekto iný. A je to len horšie. Myslel som si, že to prejde... no príde mi to, ako keby sa mojou dušou živilo to fyzické telo. To nepodstatné, ktoré je len naoko. Nie je to zapríčinené len stratou priateľky, sú v tom aj iné problémy... Ale práve osoba, ku ktorej by som mohol prísť je prvým krokom k riešeniu.
Preto sa pýtam, kedy je ta "správna" doba ozvať sa človeku, "bývalej (keď to mám tak škaredo napísať). Je vôbec možné vziať stroskotaný vzťah a vybudovať z neho priateľstvo? Nechcem prísť so slovami, že ju chcem späť.. to nie... Ani nad vzťahom neuvažujem. Viem len, že vzťah bez pevného priateľstva, je ako postaviť dom na piesku...

nataly123

píšeš, že máš aj iné problémy, práve v tomto období by ti aj kamarátsky vzťah pomohol, dusiť v sebe čokoľvek, je to najhoršie riešenie.
Držím ti palce, aby to dobre dopadlo, daj potom vedieť

agni

ahoj. ja ti poradim, aby si jej napisal alebo povedal pravdu. ze ti chyba velmi ako kamaratka, ze pre teba velmi vela znamena ako clovek. ze sice ste sa rozisli ako par, ale nechces aby sa vase zivoty rozisli tiez. ide o to, ze dievca sa trapi. aspon si to myslim. ja som po sklamani musela utnut nase kontakty, aby som ho dokazala pustit. neviem ako to je u nej, ci potrebuje na teba zabudnut, ci co sa v jej vnutri deje. preto ak osobny kontakt tam nie je, telefonicky tiez to velmi nejde tak jej napis. vyjadri to tam nejak ako si to tu na fore vyjadril. rozumiem ti, ze ti chyba...vela stastia :)

nataly123

Stroskotaný vzťah sa dá obnoviť, ale musia byť na to obidvaja. Správna doba je vždy, čím skôr, tým lepšie, ak prejde dlhšia doba, môže si medzitým nájsť priateľa a potom už bude neskoro.

Ak ti chýba, nevzdávaj to, možno aj ty chýbaš jej, keď nič neurobíš, nedozvieš sa či ťa chce. Nič nepríde samo, ak ju chceš späť, prvý krok by si mal urobiť ty, keď si ju odmietol.
A hlavne riaď sa svojím srdcom ono ti povie oveľa viac ako rozum hlavne v takýchto situáciách.

james bond

urob presne to co citis ze mas spravit, ale nie pod natlakom emocii, taketo veci sa neriesia na fore, pochlap sa a sprav co uznas za vhodne ty