Ako si mame poradit s nocnym pomocovanim

Príspevok v téme: Ako si mame poradit s nocnym pomocovanim
Zlamalka

Moj syn ma uz 5 rokov a velmi casto sa stava, ze sa v noci pocika. Boli sme aj u detskeho lekara, ten nas poslal k nefrologovi. Snazime sa mu obmedzit pitie vecer, ale nepomaha to. Uz sme z toho vsetci nestastni:( mate niekto podobny problem? Ako to riesite? Kazda rada nam pomoze. Doktor nam spomenul aj webku www.suchapostielka.sk, ze su tam vsetky infosky o probleme. Ale hladame aj nejake osobne skusenosti. Prosim, poradte!

modracik

Zlamalka,viete príčinu, prečo sa to stáva?Koľko má teraz rokov?
My sme tiež malú budievali v noci, od 17.hodiny už nepila nič,ak sa stalo, že veľmi chcela, tak len trošinku, až kým si neodvykla a naučila sa, už sa aj sama pýtala v noci, ak potrebovala isť.

Zlamalka

Dakujem velmi pekne za povzbudenie. Ale az do puberty si to vazne neviem predstavit:( my uz teraz nevladzeme. Ak ste ho budili, tak sa nepocikal? Lebo mne lekar zakazal ho budit v noci, vraj to nepomaha, lebo aj tak nevie, ci isiel na zachod.

emilka

Ahoj. My sme s tymto problemom tiez zapasili pred vela rokmi. /Syn ma uz teraz 26 roko/.
Lekari mu chceli davat aj natidepresiva, ale to sme odmietli a trapili sme sa dalej.

Treba povedat, ze NIKDY som mu nic nevycitala, jednoducho som postel vysusila, prezliekla.../viem, ze sa tym sam velmi trapil/.

Skusali sme aj akesi kvapky do nosa, tie fungovali ciastocne. Skusali sme budenie v noci, to bolo narocne aj pre nas a aj pre nho. Beztak sme ho na zachod museli vodit spiaceho...

Nuz, co ti poviem, jedna lekarka mi povedala, ze to prichodom puberty jednoducho prejde same. A tak aj bolo.

Myslim, ze je to ciastocne aj vec dedicnosti /moj brat sa napr. dlho pocikaval/. Udajne nejaky hormon 'naskoci' neskor.

Musis byt trpezliva a netrap sa. Vraj zo 100 pocikavajucich sa deti len jednemu to ostane na cely zivot. A to nebude vas pripad. Este som kdesi citala, ze v 1. triede ZS sa z 25 deti min. 4 pocikavaju.
Tak sa drz a bud mu oporou.