Veríte Život po živote?

pozemstan eska

Večný život tu na Zemi sú deti. Človek ktorý rieši bohatstvo a zábavu, a deti nie sú na prvom mieste, už zomrel.

Fyzikus - Odkial vieš koľko km je k najbližšej hviezde? Preveril si to sám? Veríš všetkému čo ti narozprávajú? Máš poriadny ďalekohľad? Budeš sa čudovať čo uvidíš.

Funeral director

V reinkarnaciu a posmrtny zivot neverim pretoze by ma to obralo o silu ktoru mi dava zufalstvo casu ktory mi ostava.

:)

Fyziko

Ludia, ide mimo vasho chapania, aky je vesmir obrovsky. K najblizsej hviezde by sme sucasnymi technologiami cestovali 40.000 rokov. Vesmir je obrovsky a vzhladom na jeho rozlahlost je aj dost riedky. Vy sice vidite tisice hviezd, ale tie u v miliardovo miliarda miliard... km rozlozene v 360 stupnoch okolo. A tu sa zrazu na jednom mieste stretne kopa vodika az taka velka, ze sa spusti jadrova fuzia a vznikne Slnko, potom planety... z anorganickej hmoty organicka sa moze stat nahodnymi chemickymi reakciami, ale taka, aby sa sama replikovala...? Toto tu nie je dielo nahody, lebo je az prilis vela faktorov, ktore to vylucuju. Samozrejme ani cirkev nema pravdu. Ja som osobne velmi zvedavy, co sa bude diat po smrti a som si uplne usty, ze tym to neskonci.

lifeiisshortt

Verím v reinkarnáciu, verím že duša sa do tohto sveta rodí znovu a znovu aby sa učila. Minule životy si nepamätáme, ale vždy sa narodime do života, krajiny a rodiny, kde sme to v minulom "leveli" moc nepochopili, alebo niečo odmietali, škodili niekomu (vedome alebo nevedome, či podvedome..) Verím v najvyššie dobro a učím sa lásku dávať aj prijímať. Vychovaná som bola v prísnej kresťanskej viere, no po rokoch som zistila, že mi to nič moc neprinieslo, len nejaký strach z Boha, večného zatratenia a podobné veci. Teraz viem, že to funguje trošku ináč, mala som nejaké zážitky blízko smrti, už aj ako dieťa, len som tomu vtedy nerozumela. Veľa ľudí sa zameriava len na hmotu, preto vravia, že po smrti zhnijeme a neostane z nás len prach. Myslím že život po živote je dosť tabuizovany, keďže je to za hranicami nášho chápania. To je môj názor

Angelika3

Vyrastala som v rodine Jehovových svedkov a minule som jedných videla ísť po ulici a akurát práve ležala na ceste mŕtva mačka, ktorú prešlo auto, tak som rozmýšľala, že sa ich popýtam, že čo si myslia, že či tá mačka nemá právo na život v tom ich raji, alebo je to spravodlivé od ich Boha, že takto skončila a už nikdy nebude viac žiť, ale zabočili do inej ulice, beťári :-)

A áno, za jedine spravodlivé považujem, že sa naše vedomie postupne premieňa do všetkých foriem života...

daniela2

danielka, zdravím netovú menovú zdrobneninu. :-) Súhlasím s ahjaj, že treba žiť tak, aby to stálo za to. A keď človek urobí niečo zlé, nech sa z toho poučí, nabudúce to tak neurobí a nech si odpustí. Každý robí chyby, dôležité je vedieť odpustiť inému aj sebe a vedieť, že nie sme predsa dokonalí. :-)

ahjaj

myslím, že človek má celý život žiť tak, aby kedykoľvek mohol odovzdať dušu Pánovi s tým najlepším vedomím a svedomím. Ak existuje posmrtný život, tak preto, keď neexistuje, tak preto. Kým žijeme, žime, tak, aby to stálo za to!

Juli28

Ja sa chcem podelit len o moju skusenost mam schyzofreniu a davali mi elektrosoky z toho obdobia si mesiac nepamatam a fungovala som normalne dokonca som si zlomila nohu za toto obdobie kde bolo moje vedomie moja dusa ked si to vobec nepamatam jednoducho zaniklo tak ako je to smrt a potom koniec

Sejla

Dawia, veď to blúznenie mohlo byť kľudne pred smrťou, alebo ešte 30 sekúnd po zástave srdca, kedy mozog ešte vykazuje silnú aktivitu, vtedy sa mimochodom vyplavuje aj veľké množstvo DMT, tzv "molekula života", známa ako jeden z najsilnejších halucinogénov, ktorý spôsobuje okrem iného veľmi skreslené vnímanie času. Takže pacient nemôže jasne povedať, kedy sa mu to prihodilo. Ak aj dokáže presne popísať veci, ktoré sa diali po jeho smrti a nemal ich ako vedieť, osobne by som chcela najskôr vedieť dôveryhodnosť zdroja. Moc sa tým nezaoberám, lebo aj literatúra, ktorá popisuje takéto nadpozemské veci, mi príde príliž bulvárna na to, aby som jej verila. Zaujímavejšie mi prídu skor experimenty s rôznymi drogami:) Ja nehovorím, že nemôže existovať nejaké vedomie nezávislé na ľudskom tele, či reinkarnácia a pod., ale tie prípady s klinickou smrťou nie sú jej jasným dôkazom.