Existencia.. zmysel?

Príspevok v téme: Existencia.. zmysel?
toolate2

Moj problém je dosť závažný čo sa týka mojej existencie. Za posledných pár rokov som nebola vobec vonku s niakým priateľom či priateľkou v mojom okolí čiže som vačšinou času sama doma. Život som si pokazila tým, že som odišla zo strednej školy aby som mohla cestovať a na tú strednú som sa už naspať nedostala. Kedže mám len základné vzdelanie veľmi ťažko sa mi hľadá práca a kedže žijem s matkou nič iné nepočúvam ako som zbytočná. O samovraždu som sa pokúsila celkom tri krát prvý krát som stála na okne..no neskočila som. Druhý krát som pojedla tabletky.. ale zavolala som si záchranku čiže 112.. no a tretí krat som zlomila teplomer a zjedla som ortuť. Tak mi to zničilo telo, že už nie som schopná robiť prácu na ktorú som vyštudovaná teda čašník/kuchár. Moje kĺby sa vklbujú velmi jednoducho len pri krájaní zemiakov či čistenie tváre ak viacej pritlačím. Doktorom som pravý dovod nepovedala, že som zjedla ortuť a takže tí mi nepomožu. Ale vo výsledkoch stále mám že vylučujem HG čiže ortuť. Mám znovu veľké a zlé myšlienky o tom, že sa opať pokúsim o samovraždu lebo ja už ďalej nemožem. Nemám školu.. nemám prácu, nemám ani peniaze aby som si dovolila lekársku pomoc v mojom psychickom rozpoložení, ani peniaze na lieky. Aký dovod má proste moj život aby som ho mala pokračovať?Neviem si násť v ničom záujem čo by upútalo moju myseľ.. nič ma už nebaví.. celé dni preležím v posteli v slzách a v zlých myšlienkach.. Snažím sa vstať každé ráno pre rodinu na ktorej mi záleží ale bojím sa, že tak už to ďalej nepojde a budem sa snažiť o samovraždu až kým neumriem.. neviem už naozaj čo mám robiť..

Sejla

Ty vôbec nevieš riešiť problémy. Našťastie to je ale vlastnosť, ktorá sa dá ako- tak naučiť. Sama to ale nezvládneš, treba ti dobrého múdreho priateľa, nejaký vzor myslenia, ale to je ťažko nájsť, takže vyhľadaj odborníka. Takéto prípady preplatí poisťovňa. Možno máš nárok aspoň na nejaký ten dočasný invalidný dôchodok, neviem ako je to na SVK. Každopádne, začni tým, že povieš pravdu lekárom o tvojich šialených pokusoch zničiť si život. Ale najväčšiu prácu na sebe musíš spraviť ty sama. Otvor si myseľ a začni vidieť možnosti. Dorobiť si maturitu aj keby popri práci dnes nie je problém v akomkoľvek veku. A ani študovať ďalej nie je také zložité, ako sa ti teraz zdá. Prípadne spraviť si nejaký kurz, rekvalifikáciu, niečomu sa venovať. V tvojom stave ale musíš postupovať krok za krokom, nedá sa všetko hneď.

luciano

Toolate, čo najskôr navštív psychiatra, aby ti nasadil antidepresíva. Podľa toho, čo píšeš, trpíš ťažkou klinickou depresiou. Lieky ti určite pomôžu a jedného dňa sa prebudíš a zrazu sa ocitneš v úplne inom svete, ktorý bude svetlý a optimistický. Lieky dokážu zázraky, preto sa zbytočne netráp a ešte dnes sa na psychiatriu objednaj.

Felia

Ahoj :) je mi smutno z toho že sa máš zle. Možno ti to príde divné kedze sa nepoznáme ja viem. :) Pokiaľ potrebuješ niekoho, s kým si písať, alebo len niekoho komu sa môžeš vyrozprávať keď to budeš potrebovať, keď ti bude ťažko alebo sa budeš cítiť sama tak mi kludne napíš na moj mail 19mazducka@azet.sk

Nie som psychológ ani nič podobné...som len 19ročné dievča ktoré má tiež veľa svojich problémov s ktorými sa každý deň musím biť ale zároveň rada pomôžem, poradím alebo len vypočujem alebo budem oporou niekomu kto to potrebuje. Keby si mala záujem tak napíš. :)