Drobné pupencové svrbivé mapky v oblasti brady a úst, o čo môže ísť?

Príspevok v téme: Drobné pupencové svrbivé mapky v oblasti brady a úst, o čo môže ísť?
Dejda1111111

Ahoj baby, ženy, slečny. Mám taký problém a dúfam že mi s ním nikto poradíte ak budete vedieť. Nikdy som nemala problém na tvári s ničím akurát sa mi tento rok urobili drobné pupencové svrbivé mapky v okolí brady potom nič a potom taká trojbodka pupencová pri nose, je to svrbivé suché a dráždi ma to šteklí sú málinko vypuklé a mierne červené, neviete o čo môže ísť??
Vôbec sa v tom nevyznám takže netuším ani to či ide o ekzém, akné, alergia atd. Kožná mi povedala že to môže byť čokoľvek a vymenovala mi asi 25príkladov a že mám tieto veci obmedziť až úplne vylúčiť. Napríklad kozmetika, používam niveu, kadečo z Dm drogérie, (z lekárne nič, môže to byť problém?), povedala aj že to môžu robiť mužove fuzy pri bozkávaní,mužova kozmetika. Nechcem veľmi vylučovať moju kozmetiku ked mi nikdy nerobila problém, neviete niečo dobré z lekárne nejaká bioderma alebo mi poradiť o čo ide ? Mali ste také niečo ? Zbavili ste sa toho, čo by ste mi poradili chcem aby to zmizlo keby aj niečím z lekárne. Aj drahšie. Vyzerá to približne takto.

www.google.sk

beatulka

ahoj, priklanam sa k tomu, ze asi mas potravinovu alergiu- nejedla si nieco ine, nove, co to mohlo vyvolat? mne sa to tiez objavilo v tehotenstve (sezam a vsetko z neho) a super mi vtedy pomohol taky prirodny kremik pre deti xixixi a po tehotenstve sa ta alergia trosku ukludnila ale prizanm sa, ze este stale som velmi opatrna.

asi zajst k alergologicke pre info a urcite si nedavat na tvar ziadnu chemiu a kortikoidne masti atd atd co lekari s oblubou predpisuju. z prirodnej kozmetiky sa mi najviac osvedcila pure elements(aj ten detsky kremik bol od nich) a zopar produktov od saloosu

Fosa

Mala som nieco podobne. Kozna lekarka mi zobrala krv a po jej vysetreni zistila, ze mam helikobaktera v zaludku. Brala som trojo sínych antibiotik a po dobrati sa pupienk stratili. Po nejakom case asi 2 roky sa to vratilo. Absolvovala som vela fastro vysetreni a 3x liecbu. Potom mi pomohla antikvasinkova bielkovinova dieta a probiotika na posilnenie sliznice zaludka. Vysetrenia a liecba antibiotikami boli umorne, ale dieta dosiahla tie iste vSledky, ale trvalejsie.

Dejda1111111

nelllla

alergologička dermatologička a iminulogička tam už ludia z diskusíí posielajú ja neviem kam mám ísť už. u kožnej som bola nepomohla mi asi by som mala ísť na alergologiu nech mi spravia nejaké testy alebo čo. Chápem môže ísť o niečo iné ale dosť sa mi to na tvoju sestru podobá, môže to byť strava, ale aj vnútorne vplyvy, stres atd... dakujem

ninka 255

Ja som také niečo mala pred 2 rokmi,vraj periorálna dermatitída, nechcelo to zmiznúť, musela som vymeniť kožnú. Pomohlo mi umývať tvár iba Bioderma Sesibio micerálna voda, a aknemycín - to mi predpísala lekárka.Zuby si umývam iba pastou bez flouru.

nelllla

hej nieco ako potravinova alergia..ziadne vazne ochorenie to nie je, len si musi davat pozor na to co zje a tym padom aj dost schudla, aj ked jej to nebolo treba..zije s tym kopec ludi..u teba samozrejme moze ist o nieco uplne ine..ale hovorim, ked ona zje nieco kvasnicoveho povodu nebodaj si raz zacas da pivo, vinko, nieco kysle, nakladanu zeleninu alebo plesnove syry..tak zbohom..ale existuju na to lieky, ktore to zmiernuju..no u teba moze ist o nieco ine..skus zajst k imunologicke

Dejda1111111

karolinka122

Kde to dostať ? Pupence sú suché, srbivé ked si umyjem tvár su také citlivejšie mokré a z tej vody také vlhké a vyzaznejšie začervenané. Lebo voda vysúša. Dúfam že sa toho zbavím.

Dejda1111111

nelllla

to je potom alergia ked zistuje čomu sa musí vyhýbať ? Je to vážne ochorenie čo si napísala v skratke ? Mn sa zdá že o mna ide o druh ekzému a kedže som nikdy nemala problém, tak dúfam že sa toho zbavím tak náhle ako to prišlo nejakým zázrakom z lekárne.

nelllla

sestre sa takto prejavuje histaminova intolerancia, ktoru jej zrejme spustil zazvor..tiez mava suche drazdive miesta na tvari, ktore ju svrbia a vyzeraju ako male pupaciky..no a odvtedy prehodnocuje a zistuje, co jej skodi a akych potravin sa musi vyvarovat..napr. alkohol je pre nu tabu..lebo ihned je vyhadzana