Meranie teploty infračerv. teplomerom psíkovi

Príspevok v téme: Meranie teploty infračerv. teplomerom psíkovi
anka.

nemáme doma iný teplomer, len infračervený. ten sa dá 5 cm od čela a tak meria. Dá sa takýmto teplomerom odmerať teplota aj psíkovi ? Zdá sa mi nejaký vrelý, ale neviem posúdiť. A koľko by mal ukazovať ? V konečníku by mal mať od 37 do 39 ale tuto neviem.

inak aj keby sme mali doma ten digitálny, ja by som tomu nášmu drobcovi nedokázala odmerať ani tak. By som sa bála.

Deria

Ked merias digitalnym, treba spicku namastit napr.vazelinou, ci nechtikovou, kamilkovou mastou alebo olejom, potom neciti nic. A ked sa budes bat, prenesies strach aj na psika. Nic to nie je, takze ziadne strachy.:)
Skus, ci ma havo studeny nos. Ak nie, moze mat teplotu. Vynimka je po spanku, vtedy maju psi casto teply nos. Inac by mal byt stale chladny a vlhky.

anka.

tak som dnes išla kupiť digitálny teplomer, ale neodmerala som tomu nášmu špuntovi nič...jednak sa bál on a jednak ja :)

ale infračerveným má na hlavičke aj na brušku ( tam je najvrelší - na brušku ) 37,5...tak hádam to dobre meria aj u psíkov.

Laura015

Nezda sa vam že je pes kludnejsi ? alebo malatny ? Proste taky bez nalady ? to, že sa vam dza byt horuci este neznamena ze musi mat teplotu ale netreba to podcenovat.... neviem či to možete odmerat aj takym teplomerom ale urcite si kupte normalny ...netreba sa toho bat :)