Co proti kliestom?

Súvisiaci obsah

miriaa

Ja byvam so svojim psikom v panelaku a ked viem,ze pojdeme na dlhsiu prechadzku tak ho radsej nastriekam sprejom proti kliestom ako by stale nosil obojok.Pride mi to setrnejsie.Tiez pouzivame sprej z rady Arpalit

Roberto__T

domaci repelent by som na psa urcite nedaval.Su specialne repelenty pre zvierata a to co je dobre pre cloveka nemusi byt dobre pre zviera :)

MultiLevel

Motyka a tym mam postriekat psika?
Ach...Toto je tema pre zvieratka. A urcite by som ziadny domaci repelent neskusala na hafanovi. Ja sama som si urobila domaci repelent - klinceky a alpa, ale neodvazim sa to dat aj psikovi....

Motyka

Prosím, vyskúšajte prírodný - domáci recept / nie veľmi vonia, ale je účinný/
- s 1 litrom vriacej vody, zaparte väčšiu hrsť lístkov rozmarínu./čerstvý/ Nechajte vylúhovať 5 -6 hodín.Preceďte na malom cedidle /sitku/. Potom pridajte 2 dcl jablčného octu. Nalejte do rozprašovača a pred odchodom do prírody si nastriekajte celé telo. Určite si na Vás nesadne žiadny kliešť.
Po príchode domov - osprchovať.Nech Vám moja rada poslúži.

Deria

Nuz vy mozete byt spokojni ale co to robi s organizmom psa? Frontline nemusi u kazdeho psa sposobit epilept.zachvaty a pod. ale ak je tam pravdepodobnost len 1:1000, tak urcite nerisknem, ze moj pes bude ten tisici. Pri Scalibore to nehrozi, aj ked je tiez chemicky. A tiez je spolahlivy.

Naja85

Na frontline nedam dopustit, ak ide o blchy. Pes po nom nikdy nemal ziadnu reakciu, na to davam sakra pozor. Pri kliestoch by som vsak volila nieco menej chemicke, kedze tam ide o ochranu na niekolko mesiacov, kym pri blchach je to jednorazova zalezitost.

MultiLevel

RNG, o tom Permethrine viem, ze je ucinny, ale co z toho, ked sa na SR neda kupit vo forme spraju? Predavaju len daku mast na liecbu svrabu a tu predsa nebudem davat psovi... :)

DominikaZdr

Pozrite si dobrý článok ako správne vybrať kliešťa a ak chcete niečo pre psíka, zapojte sa do našej súťaže o ochranné prostriedky proti vonkajším parazitom, sú tam aj obojky pre psíky :) www.zdravie.sk