Brucho boky, tuky - ako rýchlo s nimi preč?

newLow

súhlasím s "odpovedam".. Tiež sa stravujem s minimom sacharidov (pol roka som striktne a úspešne držal Atkinsonovu dietu a mnohému ma naučila, hlavne energetickému potenciálu tela). Treba sa naučiť správne manipulovať so sacharidmi a tukmi. O bielkovinách sa nejdem ani baviť, to je nutnosť, pri fyzickej aktivite. Správny druh tukov a komplexné sacharidy a dieta funguje úžasne. A keď si viete odsledovať, ako vás čo na ako dlho naplní, nie je krajší pocit.. Chudnúť a pritom byť spokojne najedený.. Čo dosiahnuť so zeleninou ako prílohu k jedlám nie je problém. Netrápte sa hladom, najedzte sa "správne" a nebudete ani vedieť, že máte nejakú dietu.

odpovedam

to nie je o tom, ze JA ich povazujem za nezdrave, obilniny vseobecne su problemom. ja ich takmer vobec nejem. Moje seriozne zdroje su v podstate nutnostou, kedze sa uz cca 10 rokov venujem fitnessu. Bez stravy by neboli vysledky. Kazdy si nastavuje jedalnicek podla svojich potrieb a zdravia. Moj napr. pre vacsinu ludi vhodny nie je, ale je vhodny pre mna.

Avsak plati to, ze tuk problemom nie je, problemom su sacharidy. Tym sa nemysli jest len tuk a v obrovskych kvantach, ale mysliet na to, ze dobry tuk sa nevola dobrym len tak. Ten pomaha spalovat tuk zly, ulozeny (predovsetkym z nadbytku sacharidov).

Bielkoviny su potrebne na regeneraciu, vlaknina na dobre travenie. Sacharid rozklisava glukozu v krvi a ako rychlo stupne nad normal, tak potom prudko klesne pod normal a clovek sa citi malatny, unaveny. Ak niekomu nevyhovuje napr. ranajkovat, nech to nerobi. Telo same vie, kedy je hladne. Neviem, ake ryby weri jedava, ale stale je to lepsia volba nez chlieb so salamou alebo nejaky jogurt.

Cottage alebo tvaroh su vhodnejsie na vecer, kedze obsahuju kazein - telo ho travi aj 8 hodin. Ale ked niekomu chuti na rano, nech si da. Pripadne uzasna vec je zakysanka, ja si do nej miesam skoricu a kakao (ciste, bez cukru).

miki25

veď ok ja sa nehádam, nie som odborník a nevidím do toho. ty si lepší určite a klobúk dole pred tebou. myslím to bez irónie a v dobrom evidentne sa vyznáš. ja som sa poradil so svojou lekárkou raz osobne, keď už som nevedel z konopí a zakázala mi to doslovne, dala mi nejaký leták (povedala doslovne jedz to, čo tam je povolené)a zakázaným sa vyhni (vajcia a syry boli nevhodné určite). tak som urobil a neľutujem. dal som dole 17 kg za tých 5-6 mesiacov a už mi chýbajú nejaké tie 2-3 kg. ako píšeš mala by sa porozprávať určite s ľuďmi, čo majú skúsenosti a vedeli by jej pomôcť presne na mieru prípadne minimálne s lekárom. pokiaľ to dodrží tak mohlo by veľmi to pomôcť slečne. za necelý mesiac sa však zázraky čakať asi nedajú...v tom si myslím, že sa zhodneme.

xxy

neviem co mas za seriozne zdroje, ked povazujes ovsene vlocky za nezdrave, ale okej. ani nevies, ake ryby je (pochybujem ze slecna si urobi udusenu rybku na ranajky) ale hlavne aby to do seba ladovala. no hej, uzas. a este dajme si rano omeletu zo 6 vajec a bude to ok.

xxy

tak ten cottage je este ok. i ked by som si ho dala na veceru a nie na ranajky. ked mas rada syr mozzarella je vyborna s paradajkami, o tych strukovinach by som v tvojom pripade popremyslala, na chudnutie su velmi dobre. tie vajcia by som uplne obmedzila. ale samozrejme sa porad s lekarom, ten bude vediet najlepsie co by si mala robit, ked pozna tvoj chorobopis.

odpovedam

ach jaj, ludia :-)
nastudujte si nieco o strave zo serioznych zdrojov a nie z popularnych clanok. tuk je zdravy, nie je nepriatelom, nedviha inzulin a je z neho viac energie nez zo sacharidu. sacharid je skutocny nepriatel zdravia. takze syry, vajicka, cottage atd. v poho jedz. len ako pisem, porad sa s nejakym studovanym trenerom, aky pohyb je pre teba vhodny, pretoze zo stravy uz nemas co obmedzit, nejes vela. energiu potrebujes vydat inak.

miki25

úprimne kto chce chudnúť tak syr by nemal veľmi jesť. podobne i s vajcom zvyčajne sa odporúča len jedno týždenne aj to len na prípravu hotových jedál. ryby jem 2x týždenne, mám väčšinou si robím pangasiusy, mal som už aj lososov ako kedy. losos je však vhodnejší a výživnejší len oveľa drahší...ako ti radili radšej sa poráď s odborníkom, ale podľa mňa vajcia určite zakáže a syry len také možno do pár % tuku, ktoré nezoženieš aspoň ja som nezohnal do toľko...