Berú lekári úplatky?

Príspevok v téme: Berú lekári úplatky?
emlea

Akú máte osobnú skúsenosť, v prípade ak má lekár odporučiť pacientovi, aby šiel na liečenie?
Mám podozrenie, že aj v tomto prípade natrča lekár vačok, aby dostal many....konkrétne sa jedná o moju mamu, ktorá chce ísť na liečenie, má 65 rokov a ešte v živote nikde nebola /diagnoz má dosť/..len lekárka sa stále na niečo vyhovára.... alebo si má liečenie láskavo zaplatiť sama v plnej sume??

emalea

rada by som, len to technicky neviem urobiť!!skúsim naviesť: www.zoznam.sk a na hornej lište..."DOMÁCE" a tam to už nájdete podľa názvu článku...

emalea

keď sa už bavíme v globále o peniazoch a úrovni nášho zdravotníctva,prečítajte si dnes na www.topky.sk , kde 14-ročný Maroš mohol ešte žiť!!!

emalea

...aj toto stojí zaúvahu...."keď niekoho bolel v minulosti chrbát" a dotalo sa mu možnosti ísť do kúpeov, tak v čom je problém dnes?? samozrejme v peniazoch!! a kde sa za 25 rokov podeli?? no asi sa rozkradlo čo sa dalo! dneska chce každý cash!!! v nemocnici oficiálne a ešte do vačku neoficiálne!!miki25
to krásne ukázal ako to u nás funguje!! keď nemáš známosti...oži alebo umri!! keď som ležala s malou minulý rok v nemocnci tak som platila tuším za pár dní 30,-EUR!! to sa za totáča ozaj nestalo!!áno beriem aj západný systém!! nech môj muž a ja zarábame spolu aspoň 6.600,EUR a potom som ochotná postupovať v prípade ošetrenia ako sa tu píše...ach...ale tie naše platy!! sme úplní úbožiaci!! ale to je už iná téma!!

miki25

škoda, že si sa nevyjadril k prvej časti, kde si mal odpoveď na tvoj predchadzajúci príspevok a našla by aj Ni-KY svoje. aby bolo jasné nenadávam na lekárov, oni sú len rukojemníkmi a krivdil by som im.

toto čo som dal v 2.časti tak ako som písal cca. pred 15 rokmi čiže rok 2000 v Česku, čo je už pomerne pokročilá demokracia. mama spĺňa kritéria roky ako pacient s už doživotne nevyliečiteľnými problémami s tráviacim ústrojenstvom. bola pár krát aj neskôr v Tatrách, neskôr BJ, ale v 7-8 posledných rokoch je to zahatané.

llek

Ta druha cast totho co si napisal znie ako spomienkovy optimizmus na socializmus(lenze socik, to neboli len kupele, kto si to pamata) Aj ja poznam starsich ludi vo svojom okoli, co si stazuju, ze volakedy ked ich zabolel chrbat, isli na 3 tyzdne do kupelov. Mozu ist aj dnes, len im to neuhradi len tak poistovna. Na kupelne liecby su z hladiska poistovni uricte kriteria a myslim si ze je to uplne v poriadku.

miki25

llek keby sa dalo zaplatiť tak som šťastný človek a nepovedal by som nič. stačí, že človek raz sa ocitne vo vážnejšej situácii a je obrovský problém. sám som to pocítil na vlastnej koži. utrpel som neurologické ochorenie pred 2 rokmi, ktoré potrebovalo starostlivosť ihneď. na neurológii ma zobrali len prednostne, lebo stav bol vážny vzhľadom k možným fatalným trvalým následkom. čoho som sa dočkal na rehabilitácii, dojdite o 2 mesiac niet limitov. u mňa bol každý deň drahý nieto 2 mesiace, vtedy by určite rodina aj nadšene aj zaplatila vopred a poisťovni poslala na preplatenie. tomu ver vtedy bolo podstatné len jedno, aby som bol zdravý a dostal to, čo potrebujem. našťastie mali sme v rodine dostatok kontaktov aj po nemocniciach v iných mestách..o tom, že vo väčšine miest na Slovensku by som ležal v nemocnici pomlčím, ale v mojom meste nebolo asi ani na pobyt v nemocnici. pochybujem, žeby boli už až taký moderný :D celkom pobavilo ma pri príchode do inej nemocnice, že to vážne vás nechceli do nemocnice. tak po odpovedi nie nechceli :) lekári tiež také ústa však to musí byť pod kontrolou v nemocnici.

inak rodičia ani ja som nikdy nepracoval v zahraničí, ale kedysi pri veľmi závažných problémoch bola možnosť aj ísť do Česka do kúpeľov. mama tak bola asi 5x v Luhačoviciach. dnes už ani Bardejovské kúpele smutné...

llek

Nic v zlom, ale "zadara" v skutocnosti nikdy nic nebolo. To bolo len to chore pomenuvanie veci v minulosti, ze vzdelavanie zadarmo, zdravotna starostlivost zadarmo. Nikdy nic zadarmo nebolo, vzdy to stalo peniaze. len treba presne pomenovat, ze koho, kolko a tak. Pre pacienta je partner jeho poistovna, lekar mu len sprostredkovava zdravotnu starostlivost. V zahranici som vzdy pri kazdom osetreni dostala ucet do ruky, zaplatila som to a potom som si to isla riesit do poistovane. Preplatili mi to, ale bolo to poucne, ze som to najprv musela zaplatit ja. To by bolo pre mnohych poucne aj tu v SR. Konecne by mozno zmizol ten pojem, ze nieco je "zadara".

ni-ka

boze ludia,necitate ako tu na fore vyplakavaju ti co pracuju v zahranici, ako ich lekari odbiju, nepredpisu im nic len paralen a vy sa stazujete na zdravotnictvo na sk??a este aj kupele zadara by ste chceli??
mne to teda vobec nechyba a ani by som nesla...som rada ze mam prvotriednu lekarsku starostlivost a v porovnani s inymi krajinami aj na urovni...
az vas prikvaci nejaka "ozajstna" chorboa tak budete doktorom aj ruky nohy bozkavat...