Slabost, unava, precitlivelost, uzkost

Príspevok v téme: Slabost, unava, precitlivelost, uzkost
Liaskonka

Ahojte..

Chcem sa spytat ci niekto preziva podobne pocity ako ja. Uz neviem co mam robit. Zacalo sa to spolocne s novou pracou. Pri chodzi som zacala mat gucu v hrdle a nemohla som na par sekund vobec prehlat. Podotykam , ze to bolo vzdy po praci. Neskor sa mi pridruzil tlak na prsiach a tlak v oblasti nad zaludkom. Teraz po par mesiacoch po prechodenych prieduskovych virozach z klimy a zleho vzduchu v praci sa mi tazko dychalo. Lenze tieto stavy neprechadzaju, pridruzilo sa mi tocenie hlavy, tym ze mam stale upchaty nos tak nemozem dychat az to vyvrcholilo krcami v rukach.Vykrucalo mi prsty. Tiez ma pocit akoby mi po kazdom jedle netravilo a je mi tazko. Musim si dat sodu, alebo nieco podobne. Je mi z toho do placu. Pneumolog mi robil spirometriu , ta dopadla celkom ok. Este idem na krv. Naposledy mi krv brali v zime, to som uz pracovala v tej praci a vysledky boli ok okrem protilatok na stitnu zlazu, ktore su podla lekara v norme. CO ma najviac trapi je, ze toto prezivam uz dlhsiu dobu a zacinam byt precitlivela na vsetko, na kazdy priznak atd. Nemam energiu, nevladzem a netesim sa. Ked idem do uzavreteho priestoru ako je elektricka tak mam strasny tlak na hrudi a toci sa mi hlava. Mam pocit ze odpadnem.

Liaskonka

Velmi dakujem ze odpovedas. Aj to mi pomaha dost. Myslis ze mi to mohlo cele vyvolat to ze odkedy tam robim som stale chora a postupne sa nabalil strach a uzkost z toho a stresu? Μala si to podobne alebo dovod bol iny?

sarategane

tiez openspace. :) zmen job. ak.mozes. nemusis brat hned ad. ak si nikdy nebrala dal by ti mozno len nieco jemne na ukludnenie a poradil ti. a neboj sa zmeny.

Liaskonka

Sarategane, smiem sa este spytat? Zacalo Ti to v praci ked si zmenila pracu? Ake prostredie to bolo, male, velke? Lebo ja som v open space a je to katastrofa s klimou a vzduchom. Porad mi co robit ked nechcem brat lieky. Beriem len nejake na prirodnej baze valerianu s vitaminom B. Cigarety som skoro uplne prestala fajcit. Fajcim len cez vikend aj to malo a cez tyzden sem tam jednu.Inak sila je ze mi to zacalo v praci a ked idem z prace tak sa citim strasne zle. Rano som ok. Ale preslo to. Toto je nieco ine.

sarategane

presne to iste som mala aj ja...chodila som na orl, stale upchaty nos, vkuse chora...nosne kvapky som mala na stole v office. ano je to psychika. nenechaj to zajst daleko. liekov sa neboj. treba sa poradit s psychiatrom.ja som skoncila na antidepresivach lebo som prestala spavat este k tomu. za vsetkym bola psychika. odvtedy uz problem s nosom a dychanim nemam. ulne to zmizlo. plus som zmenila job a prostredie. a pomaly sa to upravilo. necakaj prilis dlho.

Liaskonka

Saragotona, ako si sa z toho dostala? Lebo ja velmi nechcem brat lieky atd. Mne sa to naviazalo na prechodene virozy, stres a teraz sa uz bojim vsetkeho. Neznesitelny pocit citim ked dycham nosom ktory mam upchaty stale ze mam akokeby plny krk a piskam, ale nie v prieduskach. Aj toto moze byt z psychiky?

sarategane

ahoj, to son ja presne cez kopirak dva roky dozadu...je to uzkostna porucha jak vysita. daj si marodku alebo dovelnku, navstiv psychiatra. cim skor. je to vsetko stresu. ja som odisla z prace kvoli tomu a nasla si novu. vzdy je ina moznost. lepsia pre nase zdravie. ;)

Laluna

ja mam presne niečo podobné, guča v hrdle, nedá sa mi dýchať, začne sa mi točiť hlava, akoby na odpadnutie, po jedle mi je ťažko ..... myslím že sú to stresy, momentálne ma čaká maturita ( ja viem žiadna hrôza) ale strašne ťažko to prežívam a neviem sa od toho odpútať, každý deň mi je do plaču, stale tieto úzkosti, čo ak sa nestihnem naučiť? čo ak sa nedostanem potom na školu?.... cvíčím jogu snažím sa meditovať športujem ale proste od tohoto sa nie a nie odosobniť :/

Liaskonka

Presne, zacalo to ked som mala virozu a zobudila som sa v noci ze nemozem dychat. Ale nepreslo to do paniky. Len som sa nemohla ukludnit a zalieval ma na hrudi pocit tepla a potom strasnej zimy a potom triaska. Myslela som, ze to mam z virozy. O tyzden neskor ma to chytilo ze nemozem dychat zase, bez inych priznakov. Nemohla som sa spamatat dva dni. Ten pocit ze nemozem dychat ma zacina prenasledovat v kuse. No ale tomu vsetkemu predchadzali mesiace priznaky ktore som popisala v prispevku na zaciatku. Guca v hrdle, pocit tlaku na zaludku a plucach. Ty si sa z toho dostala?

karolinka122

aj mne sa to prvykrat objavilo v spanku, pocit, ze mam infarkt..nevedela som, co sa to deje, myslela som co to vsetko moze byt, ake choroby a nakoniec - psychika..len sa zasob tymi vitaminami, ten pohyb vonku, lahsi sport, naozaj to pomaha, pripadne poskusaj nejake knihy o tom popozerat, je tu milion diskusii o tomto probleme, naozaj tym trpi mam pocit ze uz polovica ludi - to je asi taka blba doba....

karolinka122

a hlavne ak ta to pochyti, snaz sa vsemocne odputat od toho pozornost, povedz si, to je len uzkost, na to sa neumiera a silou mocou sa snazit mysliet na nieco prijemne, uplne ine, nedavaj tym vystrasenym myslienkam silu, lebo ak sa tomu poddas, bude ti len horsie..