Sv. Spoveď - a na druhý deň nadávky!

karolinka122

tak tak, nejaky "tata v sukni", co ma niekde za buckami 10 deti kazde s inou zenou a na fare fici na porne, pripadne slinta po malych chlapcoch ministrantoch, ktorych tam davaju tazko veriaci rodicia sluzit s vedomim, ze robia to najlepsie pre svoje dieta ta bude karhat za tvoje "tazke " hriechy..Nehovrim, ze su vsetci taki, ale v poslednom case sa s nimi akoby vreco rozthlo, len sa to ututlavalo v cirkvi. Ved ono je proti prirode, ze maju zit v celibate,casom im z toho prepne, Boh im nenakazal ze sa nemaju zenit, to cirkev, aby neprisla o obrovske majetky to takto vymyslela. A kolko ubohych mladych dievcat upalili v stredoveku na hranici, kolko vojen rozputali, su oni bez hriechu, to im kazal Boh? A never vsetkemu, co ti tam natrubia , Boh nas miluje vsetkych aj s nasimi hriechmi a vzdy nam da nove a nove prilezitosti, ako ich odcinit, stale dokola...

sorento

Rozdeľujeme hriechy ľahké, ťažké aj doneba volajúce hriechy. Npr. Ked niekomu podvodom prepisem celý jeho majetok (desiate bozie prikazanie) ale aj iné závažné činy, sú hriechy do neba volajúce.
Tento hriech treba olutovat, keď sa tí pritrafí npr.oklamať niekoho, čo mu nesposoby nejakú škodu, olutuj a je to ok. Treba si uvedomiť, že Boh nieje nejaký policajt, ktorý neustále sleduje hriechy a hneď potrestá. Naša planéta by ostala ludoprazdna.

Sejla

Agnes, no dieťa má cca 12 rokov a na náboženskej výchove im hovoria, že pred svätým prijímaním sa musia vyspovedať, aby naň šli úplne "čistí".

Agnes998

Pri takychto temach nikdy neviem ci si niekto len robi srandu alebo to mysli vazne, ci sa mam nad jeho zivotom smiat alebo plakat

karolinka122

kto ti nabulikal do hlavy, ze zanadavat si obcas je tazky hriech? to sa budes stale takto kontrolovat do konca zivota a stale sa citit vinovata? ja do kostola nechodim, verim , nepotrebujem k tomu nejakeho pajaca, co ma bude karhat ako male decko, snazim sa kazdemu pomahat dobrymi skutkami a dakovat za vsetko dobre, co sa mi prihodi a ze si obcas ponadavam, no ked je dovod, treba t vyventilovat, ved sme ludia preboha..

odpovedam

Ale ved si clovek, neda sa v kuse nerobit hriech. nadavku si povedala nechtiac, podla toho, co pises. tak to len jednoducho olutuj a v poho chod na prijimanie.