Ťažké rozhodnutie

Príspevok v téme: Ťažké rozhodnutie
mmgAM

Ahojte.
Ako začať... Po 9-tich rokoch som sa rozišla s priateľom, s ktorým sme spolu žili 8 rokov. Všetko klapalo. Až na posledné cca 2 roky. Ja som chcela dieťa (síce asi 5 rokov, ale netlačila som ho do toho). On sa nechcel viazať a mať deti, pretože sa bál že nás neuživí, mal proste blok k rodine z detstva. Peniaze nám nikdy nechýbali. Horšie je to že za posledné dva roky sa zmenil. Intímne sme spolu "žili" raz za mesiac, žiadne nežnosti, pusy, pekné slová... Aj k ľuďom v okolí bol hnusný. Jeho život bol práca a gauč. O nič nemal záujem. Keď som mu dohovárala, nebral to na vedomie, proste jedným uchom dnu, druhým von. Dva dni potom, ako som sa s ním rozišla prišiel s prsteňom, že jeho to mrzí, že dostal facku od života a nechce o mňa prísť. Už chce dieťa a všetko vrátiť späť. Viem si predstaviť mať s ním dieťa, len si neviem predstaviť naše spolužitie a "robenie" toho dieťaťa...
Medzitým ako sme spolu nie, som stretla muža o 16 rokov staršieho odo mňa. Je ku mne strašne pozorný, milý, spravil by všetko čo mi na očiach vidí. Prvý mesiac som bola ako zamilovaná puberťáčka, motýle v bruchu... Teraz však rozmýšľam čo je správne. On nie je rozvedený ale so ženou nežije a má dve deti. Viem, že naše okolie by nás neprijalo a moji rodičia a jeho rodina už vôbec nie... Samozrejme, že náš "vzťah" tajíme. Neviem, či to čo k nemu cítim je láska alebo len vášeň a túžba po tom, čo mi v živote chýbalo.
A ešte je tu jedna vec, bola som u veštici, teda skôr u pani, čo vykladá karty. Ako trafila sa do takých vecí, že som oči otvárala a tá mi povedala, že sa môj bývalý zmenil a že budeme spolu a budeme mať dieťa. Teraz neviem čo mám robiť, pretože všetci mi radia úplný opak, aby som sa k nemu nevracala.
Prosím napíšte mi váš názor, ďakujem

mmgAM

Tak som sa vykašľala na obidvoch. Momentálne som šťastná, že som sa "zbavila" stresov a rozmýšľania.
Dúfam že mi to vydrží a dám si dokopy život :D :D ďakujem vám za rady

redka

vykasli sa na oboch... starsi neukoncil vztahy s byvalou a ma "na krku" deti... ten nech si najde nejaku milenku, ktora netuzi po rodine... a mladsi nech sa spamata a najse si inu, pri nej uz taku chybu neurobi... a ty si najdes nekoho, kto chce to co ty a spravi pre to vsetko..

mmgAM

Zuzik16, Emily opat žienky, presne tieto dva názory sa vo mne dennodenne striedajú :/
Zuzik16 ja mám 29, môj bývalý 32. Chcem veriť že sa zmenil. Otázku, prečo taký začal byť, som mu kládla dosť často a chcela som aby sa vyrozprával, chcela som mu pomôcť ak ho niečo trápi. On sám po našom rozchode mi povedal, že nevie čo mu bolo, nechápe to. Dobre možno sa kúsok, ozaj len kúsok zmenil, ale čo ak sa to vráti späť keď budeme mať dieťa...
Emily opat, máš úplnú pravdu, on mi po rozchode povedal, že si mnou bol veľmi istý, že si nikdy nemyslel že sa s ním rozídem... No potrebovala som na to veeeľa síl. Takýto názor ako máš ty, má väčšina mojich známych. K tomu staršiemu, chce mať so mnou dieťa, ale aj jeho deti ho v podstate ešte potrebujú, jeden ide teraz na vysokú, druhý je na základnej. A peniaze tiež potrebujú... No momentálne som vo fáze, že ten vekový rozdiel začína vadiť hlavne mne...
Môj problém je, že nechcem byť sama :/

Emily opat

Moj nazor je, nevracat sa k prvemu partnerovi. Preco zrazu suhlasi s dietatom? Lebo pochopil ze ho chce, alebo preto, ze ho chces ty? Myslim si, ze si bol tebou prilis isty a napriek tvojej nespokojnosti, nebol ochotny nic zmenit. Maj s nim dieta a len potom uvidis o co tazsie sa ti od neho mozno raz bude odchadzat. Myslis, ze sa zazracne trvalo zmenil na niekoho kto ti bude nacovat, snazit sa ti porozumiet a milovat sa s tebou castejsie?
A tvoj starsi priatel? Vek ako taky nemusi byt prekazkou, je to velmi individualne a zalezi od toho, co od vztahu ocakavas (ja sama som vo vztahu, kde je vekovy rozdiel este o cosi vyssi). Tvrdit, ze ked kvoli tebe opustil zenu a teda raz opusti teba, by som si teda nedovolila. Moze sa to stat ale nemusi. Skor by ma zaujimalo, ci by bol ochotny mat s tebou dalsie deti? A ake stare su tie jeho? Uz nepotrebuju jeho cas, peniaze?
Pises, ze okolie by vas neprijalo. Otazka je, nakolko je to pre teba dolezite. Vztahy v utani vacsinou znamenaju, ze treba nieco skryt a nenesu so sebou vela dobreho.
Byt tebou, nenahlim sa s rozhodnutim. K prvemu by som sa ja s vysokou pravdepodobnostou nevracala, do vztahu s tym starsim by som sa tiez nehrnula.
Daj si cas.

Zuzik16

ahoj a môžem sa spytat kolko mate rokov, ty a tvoj byvaly?:-)

ja by som na tvojom mieste asi uvažovala o navrate k tomu byvalemu, myslim že ked si od neho odisla tak zistil čo stratil...takychto mužov je vela, že vo vztahu časom ochladnu a až ked žena odide tak sa spamataju o čo prisli. pokial si s nim bola stastna, nebol k tebe agresivny, neholdoval alkoholu, drogam, automatom a podobne, tak skus pouvažovať aj o tej prvej možnosti.

lebo prvotna laska raz pominie a myslim si že ked si pisala že len posledne dva roky bol takyto k tebe...asi to aj malo nejaky dôvod, nezisttovala si prečo taky začal byť? predtym bol iny?

každopadne nechcem obhajovať tvojho byvaleho, ale možno ho trochu aj chapem:D chlapi vedia byť niekedy poriadny zmatkari:D...skus tomu dať čas a uvidis ako sa to vyvinie:-)

dôležite je to či by si si s nim vedela predstaviť svoju buducnosť, v pripade že by na sebe samozrejme popracoval :-) ak ano tak by som asi nevahala...ale je to TVOJ život a tvoje rozhodnutie. ale držim ti velmi palce, nech sa už rozhodnes akokolvek , aby si sa rozhodla spravne:-)))

mmgAM

Loptička65, Irra, ďakujem za váš názor. Loptička65, ty si to vystihla úplne presne, len sa musím naučiť myslieť pozitívnejšie a hlavne začať myslieť na seba, nie na druhých....

Loptička65

Podľa mňa sa len chceš hrnúť z jedného vzťahu do toho druhého. . . Po dlhé roky si bola na niekoho naviazaná, bol pri tebe, mala si pocit že niekomu chýbaš atď. Ak však po takejto dlhej dobe zrazu zažiješ rozchod, tak sa správajú ľudia 2-akým spôsobom. Buď sú zatrpknutý a novú známosť nadviazajú už iba veľmi ťažko a z odstupom alebo sa navešia na toho prvého kde cítia nežnosť a starostlivosť. Ty si ten typ, ktorý sa cíti lepšie s niekym ako s nikým. Daj tomu čas, nehrň sa do niečoho iba preto že sa "ponáhľaš"... nechci aby si to obanovala. Možno príde aj niekto 3tí. Nevylučujem, že sa možno nevrátiš k bývalému alebo že možno nakoniec budeš po boku toho staršieho, ale čo keď ani jeden?? Daj tomu čas :)!

P.S. mne sa ten starý tiež nezdá. . .

mmgAM

Prezývka55, úplne ma potešilo tvoje vysvetlenie, niečo na tom bude. ;)
simka - pravdu povediac, tiež som nechápala ľudí, čo môžu mať niečo s človekom o tak starším, kým sa mi to nestalo :)
On je ale od ženy odídený a odišiel od nej z väčšej časti kvôli mne :/ preto sa cítim dosť mizerne.

Prezyvka55

A ešte je tu jedna vec, bola som u veštici, teda skôr u pani, čo vykladá karty.

:D :D :D vidim ze to so slovenskym narodom je cim dalej tym horsie.

BTW: ani jeden ani druhy pre teba neni terno

1. o teba nestoji
2. si chce len vrznut, popripade zazit nejake vzruso popri manzelskom vztahu co ma

tedaa, dufam ze ta moje vysvetlenie potesilo

pekny den prajem