Veľmi zlá pleť v dospelosti

Príspevok v téme: Veľmi zlá pleť v dospelosti
alinaa

ahoj, mam 33 rokov a veľmi zlu pleť. Nejde o pubertalne akne ale o problem dospelej plete. Na celej tvári je plet relativne v poriadku az na líca - hlavne spodná časť. Tvoria sa mi tam podkožné boľačky jedna za druhou. Vysušala som rôzne preparáty a kozmetiku. Pleť je citlivá a neznesie komerčné značky kozmetiky, je však podraždená aj pri takých značkách ako Biodrma, Eucrin, Mixa....jediné čo znesiem je kokosový olej a repíkový odvar. Po nanesení akéhokoľvek krému pleť sčervenie, svrbí a vyhádže sa. Kožná mi predpísala Duac gel - zabral trošku prvý týždeň ale teraz je zasa všetko po starom. Máte skúsenosti s liečením akné v dospelosti. Čo vám pomohlo? Akú máte skúsenosť s kozmetikou na citlivú pleť napr. AA kozmetika? Bola som na vysetrení u gynekológa, renegene u zubárky....všetko je v poriadku, môže to súvisieť s iným zdravotným problémo....vďaka za radu...

Pivonka37

Ja som sa tiež istú dobu trápila kvôli pleti, ale odkedy používam iuvenio kozmetiku, moja pleť je super. Klopem si, dúfam, že to tak aj vydrží. Ale tá kozmetika je fakt zázračná.

peta12345

mne pomaha propolisovy krem.. vzdy sa k nemu vratim, lebo zakazdym spekulujem s nejakou komercnou znackou so vselijakymi zazracnymi prisadami a nakoniec som stastna, ked si ho potom nanesiem na tvar... pozri si na nete- je na akne, ma antibakterialne, antimikoticke ucinky a ja mam strasne citlivu plet a tento mi robi dobre... kozmetiku AA som pouzivala, ale mala som z nej poupchavane pory, ja som pouzivala ale rad AA help, lebo mam velmi citlivu... pozri ten propolisovy, aspon yvskusaj, nie je drahy, neolutujes si myslim.. ja pouzivam od ceskeho vyrobcu Pleva ten obycajny- nie bio

Lapry

Actafool1
Nie je na lekársky predpis, kúpiš ho v lekárni, DM, 101 drogérie ..
Hrbolčeky a jazvy som mala/mám, preto používam peeling na denne použitie (od garnier), a musím povedať, že mi pomohol (s čiernymi bodkami a hrbolčekami).
A k tomu SUDOCREMU- na obale píše: Pre každodennú ochranu pokožky. Na plienkou pokrytú, podráždenú, začervenanu pokožku, ekzém a akné.
Cena nie je ani lacná, ani drahá za 125g som zaplatila 5.79€ (sú tri veľkosti).
+ ti odporúčam pred každým použitím vyčistiť pleť! Ja to robím takto: umyjem tvár teplú vodou,s alpou vyčistím pleť, potom krúživými pohybmi nanesiem peeling, umyjem tvár a natriem sudocream (roztiera sa ťažšie).

actafool1

Prosim ta Lapry: sudocream je aj bez lekarskeho predpisu?
a taktiez, zbavila som sa uz takeho zapaloveho akne....bolaveho, podkozákov, ale mam skaredu, ,,hrbolatu" plet... a fliaciky..myslis, ze by sudo.. pomohol aj s tymto?

Dakujem ti :)

alinaa

ano kozna mi povedala ze ak nezaberie duac gel da mi roccutane...mam trochu obavi...nezhorsi sa plet znovu po vysadeni liekov. lieky som nikdy neuzivala ani hak.

Lapry

Ahoj ja mám veľmi citlivú pleť + akné. Mojej pleti veľmi pomohol SUDOCREAM, akné zmizlo a pleť je vždy pokojná (žiadne začervenanie, pálenie proste super).

ebi777

daj si kožného predpísať liek roaccutane

ja som sa s akné trápila 13 rokov, poznačilo mi to sebavedomie, urobilo mi to ryhu do mojej osobnosti!

keby som vedela, tak roaccutane si dám predpísať už ako 17 ročná, nie ako 27 ročná

teraz mám pleť úplne bez chyby, mám ju hladkú