Prekysleny organizmus?

Príspevok v téme: Prekysleny organizmus?
Wanillka

Uz dlhsie mam problemy s unavou , mozem spat aj 8hod a stale som unavena , kedysi som tento problem nemala a unavu som nepocitovala tak intenzivne ako teraz, ked si aj v poobednych hodinach potrebujem odpocinut, taktiez som nervozna,podrazdena, zmätená, nesústredená a casto sa na mna pridu depresie.,nervozita mi vadi asi najviac pretoze ma vo velkom obmedzuje ked sa prejavuje trasom ,neviem ci to suvisi s mojou povahou (som introvert) ale nervozita mi takisto nerobila problemy do takej miery ako teraz

araz

Wanillka
presne čo opisuješ mám aj ja,stale som unavená,nič sa mi nechce,som strašne nervozna,zlá,neprijemná,stale doma na niekoho kričím a casto sa mi stava,že sa z ničoho nič rozplačem neviem čo su to za stavy žiadne velké problemy s ničím nemám v práci aj v rodine je všetko o,k.len obyčajne starosti,tak nechapem kde sa toto vo mne berie...

odpovedam

presne tak. nic ako prekyslenie mozne NIE JE. telesne tekutiny (sliny, moc, kyselina v zaludku atd.) kysle musia byt, pretoze je to prirodzene - ako by vam zaludok znicil choroboplodne zarodky, kebyze HCl zneutralizujete? vyrabanie podobnych mytov ma za ciel vytahovat z ludi peniaze za "zazracne" diety a doplnky vyzivy, hlavne pod nalepkou prirodnych produktov. nedajte sa nachytat a pouzite rozum.

liviahlavackova.blog.sme.sk

........

Prekyslenie organizmu je len mýtus. Skús si pogoogliť, dosť sa o tom v poslednej dobe hovorilo aj v laickej verejnosti.

aaaalex

Okrem toho co uz bolo nizsie spomenute by som na odkyslenie a detoxikaciu odporucala chlorellu a celkovo na unavu zeleny jacmen. Su to zname zelene potraviny,ktore sa vyznacuju velmi pozitivnym a komolexnym ucinkom na luds.organizmu. U nas ich uzivame cela rodina, vela zdr.problemov sa nam vdaka nic vyriesilo.
Namiesto klasickeho cukru odporucam pouzivat brezovy cukor, okrem toho ze nema takmer ziadne kalorie a nizky glyk.index, tak osetruje aj uz vzniknute zubne kazy.Vsetko si kupujem na stranke: -odkaz odstránený-. Skus pozriet, rada od nich kupujem aj prirodnu kozmetiku, ktora posobi aromaterapeuticky. Mozno by ti vedeli poradit aj nejaky vhodny etericky olej do aromalampy alebo zmiesat s olejom, kremom a natierat sa...Sama to tak pouzivam, davame aj detom napr. levandulu na spanie...upokojuje...

Maoam

Wanilka, skus vyradit cukor a bielu muku + to, co ti napisala uz vitavi a kup si multimineral a B-komplex, dolezity je hlavne horcik (magnezium) a vapnik (calcium), zrejme budes mat hoci aj latentny nedostatok, mozno aj vyraznejsi.
MIneraly a B-komplex su patricne eliminovane najmä sladkostami, bielou mukou a umelo spracovanymi a fermentovanymi potravinami.

Vela zeleniny, celozrnne obilniny a Co. ti pomozu, treba ale na to cas.
Ked mas teraz akutny stav, doplnaj denne vyssie uvedene latky, malo by sa to upravit.

vitavi

Nervozita je znak prekyselenia, tras, depresie, signalizujú oslabenie. Prehodnoť, koľko jedávaš sladkostí, koľko piješ tekutín - hlavne či nepiješ priveľa. Mala by si nahradiť ovocie zeleninou, obmedziť akúkoľvek chémiu, povzbudzujúce látky.
Posilnia ťa obilniny, ktoré ti dodajú istotu i pevnosť a zbavia ťa nervozity spolu so zeleninou.
Depresie sú veľký problém dneška. Dôkladne vylúč všetky husté tuky, hlavne z mlieka a mliečnych výrobkov.
Celkové množstvo tuku zníž na minimum, a to vo forme panenského oleja a semienok. To ti osvieži a prejasní myseľ i telo.