Chcel by som súrodenca

misicka606

Ja som bola 16 rokov jedináčik, narodila sa mi sestra (dnes má 2 roky) a neľutujem to. Je to úžasné. Je to iné keď je medzi nami takýto veľký vekový rozdiel ako keby boli medzi nami nejaké 2 roky. Ale milujem ju, pretože je to moja sestra a je pre mňa úžasná!

Ratka

ahoj Miro,

je skvelé mať súrodenca a preto ti radím porozpravaj sa s rodičmi a uvidíš čo ti povedia. ja sama som mamou troch synov a medzi najstarším a najmladším synom je 21 rokov a majú naozaj skvelý vzťah. takže určite ešte nie je ešte neskoro pre tvojich rodičov. záleží len na nich ako sa rozhodnú.
držím ti palce, aby sa tvoja túžba splnila.
a nepočúvaj tých, ktorí ti hovoria, že dieťa plače a ty sa nevyspíš.to všetko k tomu patrí, ale netrvá to večnosť. a neboj rodičia ti vyjdú v ústrety, lebo aj ty máš svoj život, kamarátov a svoje koníčky a potrebuješ aj svoj priestor.

Lulu2011

ono je mala pravdepodobost, ze mama bude nadsena z toho, uz vidim ako povie ano? nie je problem, zrejme pre nieco surodenca nemas, aby si zbytocne nestaval vzdusne zamky, maloktora zena chce v neskorsom veku opat rodit

Aalena

nechci ho. To nieje len pekny maly batoztek si uvedom ze to prve tri styri mesiace bude revat po nociach a ty budes nevyspaty do skoly. Potom ked to podrastie bude to robit bordel po byte, rozhadzovat hracky, buchat so vsetkym co mu pride pod ruky, trhat hocico co dostane, vsetko chytat, hadzat o zem, vrestat ak si svoje nedosiahne, bude ti brat tvoje veci, otvarat ti skrine a vsettko vyhadzovat von ach bud rad ze mas pokoj. Deti niesu len o peknom spinkani v kociku na prechadzke. A navyse by si musel pomahat rodicom kedze si starsi a to by ta hned omrzelo.

Naray

Dosť si to idealizuješ. Možno si len predstavuješ to pekné čo obnáša mať takého brata/sestru, no skús popremýšľať aj nad druhou stránkou.

Dominika57

poetka, 100 bodov:-))))

stopercentne suhlasim...

miro, skus to rodičom povedať,,,možno by fakt aj chceli ale boja sa tvojej reakcie, kedže už si vlastne v puberte

na druhej strane, kde je napísane že aj on musi byť hore pri bábatku???..ved predsa nie vsetky detičky su zle, niektoré su spachtoši a dobručkí...v mojom okoli sa pred par mesiacmi narodilo dieťatko žene, ktorá má už 46 rokov, už si myslela že je v prechode a zrazu takéto prekvapko, a to už maju 2 dospelé deti...syna už má dokonca vlastnú rodinu a všetci su neuveriteľne šťastní...aj sa báli aby bolo malé zdrave, ale našťastie je vsetko ok

tak pokial ma tvoja mamina ešte na to vek, tak kludne jej to navrhni, teda vlastne aj otcovi...držim palce, aby si sa toho surodenca dočkal:-)

woo

skus navrhnut mame adoptovat 12rocneho, to by bolo tak akurat :)nemas kamaratov? co by si robil s babatkom, ked o rok budes mat 15, budu ta zaujimat baby. a ktovie, mozno sa ti postasti a budes coskoro tato :)

poetka

Ale, ved su rodiny, kde sa narodilo babatko, aj ked uz najstarsie dieta malo 18. A co je to tych par prvych mesiacov/rokov, ked bracek/sestricka bude plakat a vyzadovat trpezlivost, ked ziska surodenca na cely zivot? Ked bude mat Miro 35, surodenec 20, Miro 40, surodenec 25, atd... V takom veku si uz budu vzajomne oporou.

Ja podporujem Mira v jeho tuzbe, mat surodenca je dobre, ovela lepsie, ako byt jedinacikom. Mal by sancu byt ujom, mat synovca, neter a jeho deti by mohli mat bratraca ci sesternicu.

Miro, normalne to mame povedz, mozno by aj ona chcela, len si mysli, ze uz je neskoro, alebo sa boji, ze ty by si bol proti. Povedz jej to tak, ako si to tu napisal, ze ta to uz dlho trapi a ze si sa hanbil (alebo co bol ten dovod) jej to skor povedat. Ale naozaj sa nemas za co hanbit. Tesi ma, ze aj v dnesnej dobe mladenec v tvojom veku mysli na rodinu a vedel by sa hrat s malym babom.

lilyiankaa

keby sa to malé narodilo, hneď by ťa tá radosť prešla ..predstav si ten rev, prebdené noci a už žiadny kľud ..viem o čom vravím, keď som mala 14, sestre sa narodil syn a teda nič moc pocit ti poviem ... takže kašli na to a počkaj si na svoje .. inak a neuvažoval si o tom, že možno tvoji rodičia už ani nemôžu mať deti, veď inak by možno mali aj druhé hm?