Závistlivá svokra?

Príspevok v téme: Závistlivá svokra?
Dawia

Je možné, že moja budúca svrokra je závistlivá.,? Je mlada ma iba 40, a nikdy v živote mi nic co sa týka šiat nepocválila. Ja jej vzdy poviem ake mate pekne vlasy, či kabelku, Je to normalne a prirodzene. Ked som na navsteve u frajerovej tety ta mi vzdy nieco pochvali, je milá usmievava zatim co svokra namna pozera ( viem ze moje weci sa jej páčia, pocula som ju ako o tom hovori frajerovmu bratovi) jA necchem aby zomna padala na kolena ,ale pekne mi povedat ze nap. mas pekne saty by mi tiež niekedy dobre bodlo, niele závistlié mlčanlivé pohľady..

bettina

Dawia, si ty normalna? Toto si vysvetlujes ako zavist?

Jasne, kazdy sa ti musi venovat, obdivovat, cpat sa ti do zadku, vsak?
Nevies, co je realny zivot, ked riesis taketo hovadiny.

Poznas: podla seba sudim teba? Mozno si zavistliva kra.a a projikujes svoje videnie sveta do ludi vo svojom okoli.
Alebo si hystericka, ked tak moc potrebujes pozornost a obdiv.

Tvoja svokra za blbinami proste nezaobera. Zrejne ma vaznejsiu napln zivota, nez handry a vlasy.

ivana456

Dawia, tvoje prispevky (napr. tvoje slova "To nie su moje hodnoty, iba všímavost") vykazuju hystericke prvky.

Mozno ti pomoze skorigovat sa, ked si nacitas nieco o hysterickej poruche.

ivana456

Rika 1, to je hrubo nenormalne, ako mate peniaze usporiadane. To nemozes nechat tak.
S tym uctom, ku ktoremu ma platobnu kartu svoka, s tym uctom disponujete obaja? Ak ano, mozes nechat kartu zablokovat /stratena/ a nechat si vystavit druhu.
Najprv ale hovor s manzelom a keby nechcel nic zmenit, zasla by som do poradne.
Ak je to ucet len tvojho manzela, mas vazny problem. Ries to! Ved je to ako zly sen.
Porad sa. Najprv skus socialny odbor miestneho uradu, je aj bezplatna pravna pomoc.
Ako jedat s manzelom - to zrejme potrebuje pomoc psychologa. Ked uz sa vam ustalilo take nenormalne usporiadanie, asi je to zlozitejsie (jeho osobnost, vztah s matkou, s tebou .. ufff .. roboty jak na kostole)

Drz sa, dievca.

ivana456

Dawia, su proste ludia, ktori oblecenie, ucesy a pod. nechvália.
Oblecenie a uces a topanky tych druhych jednoducho neriesia. Ak nechodis roztrhana, spinava, smradlava - ani im nenapadne zaoberat sa tvojim zovnajskom.
Mozu to byt ti najlepsi ludia na svete, mozno su viac introvertni.
Uces ti mozno svokra nechveli preto, lebo nepostrehne zmenu a oblecenie - odklial ma vediet, co mas nove?
Potrebujes pocuvat pochvaly za kazdu cenu?
O co ti ide? Mas komplexy? Potrebujes na seba strhavat pozornost za kazdu cenu? Nudis sa a nemas do coho vrtat? Potrebujes oznackovat svokru za tu zlu, pripisat jej nejaky zly umysel?

Z toho, co popisujes, vyvodit závist - tak to je pekna hlupost.

Naivkaja

Neriešte svokrovcov
Po 30 rokoch manželstva, v ktorom som sa snažila vyhovieť vo všetkom manželovi a jeho rodičom som ja tá najhoršia. Dovolila som si zobrať k sebe chorú mamu na návštevu bez manželovho súhlasu,vedel o tom, no keď sa vrátil domov, strašne sa rozčúlil, svojim správaním dal mojej mame najavo, že nie je vítaná a keď sa s mama chcela porozprávať, čo mu vadí, vulgárne a surovo jej vynadal. Potom ma obvinil, že som to urobila úmyselne, keď som mamu doviedla a vulgárne vynadal aj mne.Vždy ma veľmi trápilo, keď ma obviňoval, dokonca aj v tom, že som otehotnela, lebo som ho podviedla,že on to neplánoval a ja som sa rozhodla bez neho. Samozrejme, že za všetkým boli aj sú reči a ohováranie svokrovcov. Jednoducho ho tak vychovali, podľa svojho obrazu. Po tom konflikte s mamou som bola rozhodnutá, že sa rozvediem, ale keď som sa na to všetko pozrela reálne, zmenila som názor. Nie je dôležité, čo kto povie o vás, ani to, čo si o vás myslí. Neočakávajte od nikoho nič a už vôbec nie od svokrovcov, ani manžela. Nie je to pre váš život vôbec dôležité. Vytvorila som rodinu, vychovala dve krásne deti pre radosť a šťastie v živote a to je tá najväčšia hodnota, ktorú vám nemôže nikto vziať. A povedala som si, že si to všetko nenechám zničiť a vždy budem vytvárať domov a zázemie pre svoje deti a vnúčatá, keď budú. To je môj cieľ, moja najväčšia hodnota, moje vnútorné presvedčenie. Neriešte kto aký je, riešte seba, svoj život, svoje zdravie, ciele, žite v súlade so svojimi hodnotami, aby ste boli šťastní a urobili tak šťastných tých, ktorých máte radi.

lilyiankaa

Dawia tieto slová boli potrebné? Myslím, že nie... Inak k tvojej téme, podľa mňa riešiš veľmi malicherné problémy a to, že ti bud. svokra nepochváli šaty by som brala ako ten najmenší problém .. Ja budem mať celkom v pohode bud. svokru, samozrejme, každá je nejaká a tak to aj beriem, ale zober si, koľko žien má so svojimi svokrami neskutočné problémy a preto ti tu aj iní písali, že riešiš doslova blbosti.. I keď v tvojom veku je to asi normálne , ale ver, že ak budete o 10 rokov náhodou manželia a ona tvoja bud. svokra, nad touto témou by si sa len pousmiala a povedala, že jaaaj, aká som len bola mladá a aké hlúposti som riešila a teraz je moja svokra taká a taká .. Samozrejme, možno bude fajn, to ja neviem . Jednoducho to nerieš a hotovo

Agnes998

A Dawia, ty mas velmi malicherne problemy, ze ti nepochvali saty, to si zvyknuta ze ta vsetci len chvalia a ospevuju? Nie vsetci maju potrebu chvalit a liskat sa, to nemusi znamenat ze ona je zly clovek alebo ze ti zavidi. My v rodine si tiez vacsinou nechvalime oblecenie, to uz musi byt nieco a nie je to preto, ze sme zavistlivi. Mas divne hodnoty.

Agnes998

rika to nemyslis vazne ze ty zivis seba, dieta aj manzela z tvojej materskej + z toho co si privyrobis + z toho, co ti daju tvoji rodicia. To akeho chlapa si si preboha zobrala? Ja na tvojom mieste by som sa rozviedla a vtedy bude musiet platit aspon vyzivne.

elle

moja sa zase furt pyta ze ci mam nove... ze pekne, ako keby chcela vediet ci som zase bola minat :-DD Ako v tej reklame na Persil, "pekne saty, nove"? "pekne cizmy, nove?, "pekny kabat, novy"?, proste v jednom kuse, mi leze na nervy...