Hypoalergénne granule

Príspevok v téme: Hypoalergénne granule
Shi-tzu

Ahojte, chcem sa opýtať, či máte skúsenosť s hypoalergénnymi granulami. Máme shi-tzu a veterinár nám ich odporučil pretože sa strašne škrabal. Škrabanie ustúpilo, ale psík nám schudol. Vždy bol chudý, ale teraz je vidno, že je príliš. Má 2,5 roka. Viete niekto poradiť, aké granulky mu kúpiť, aby som ho trochu vyživila?

nellyy

no dajú sa kúpiť aj lososové peny a pochutiny...sú úplne čisté a bez konzervantou
Psíkovi je jedno či papa granulky, pre nich je dôležité papať, mať plné bruško a dostať do seba živiny.

nellyy

Pri alergickom psíkovi sa nesmie kombinovať varená strava a granule, aj táto kombinácia môže ubližovať. Máme psíka alergického a až po dlhej dobe som od renomovanej veterinárky dostala túto info a konečne pomaly po roku a pol sa opravili krvné testy, vždy mala zvýšené leukocyty.
o sa týka royalky je to bordel plný éčok, ktorý ubližoval našej fenke aj keď spočiatku príznaky ako škrabanie zmizli.
Teraz sme na FirstMate a nevieme si vynachváliť.
Držím päste :-)

Shi-tzu

Trovet nepoznám, ale Royal-ky nechcem, čítala som o nich všeličo... Asi prejdem na varenú stravu a kombinácia granúl, len som myslela, či nie sú granule, ktoré by obsahovali viac tuku, pretože je veľmi chudý.
Škrabanie nevieme čím bolo spôsobené, ale už to prestalo. Ale bolo to už dávnejšie a keďže odoznelo, už sme to viac neriešili.

jula m.

v granuliach je svinstvo, ja psíkovi varím radšej. napr kura so zeleninou a pod.

hypoalergénnych jedál je veľa..TROVET, ROYAL...a nedávajte len granule ale aj konzervy...veď ani tebe by sa nepáčilo celý život jesť povedzme 3x denne to isté dlhé roky.

nemôže byť to škrabanie z niečoho iného ? používajte pri kúpaní šampon DERMILEN je na kožné problémy, treba dať vytlačiť análne žľazy. Nie je psík čerstvo ostrihaný ? aj vtedy sa zvyknú škrabať. Môj psík keď sa škrabal, natreli mu na krk niečo podobné oleju a za dva dni bolo po škrabaní. Názov neviem už :)

veľa zdaru!