Psychické dno a beznádej

Príspevok v téme: Psychické dno a beznádej
Gréta1992

Ahojte, budem sa snažiť v skratke popísať moju situáciu..prosím ak niekto budete môcť nejako pomôcť alebo poradiť..budem vďačná.
Mám 21, som študentka...pred mesiacom som ja s maminou a mladšou sestrou ušli z domu pred otcom pretože by nám fyzicky ublížil. Situácia v našej rodine už dlho pripomína horor. Z domu z ktorého sme ušli bývame spolu so starkou ( maminou mamou ). Čiže je to mamin rodičovský dom...lenže chybu urobila keď polku prepísala ešte pred 10 rokmi na otca. už asi 7 rokov sme psychicky týrané otcom....lenže vždy sa to dalo nejako zniesť, pretože sme boli so starkou, ktorá nás dokázala ochrániť a ku ktorej si otec až tak veľmi nedovolil vyskakovať aj keď ona si tiež pri ňom prešla peklom :-( otec vždy posúval latku vyšie a my sme sa len prispôsobovali a dúfali že všetko sa raz skončí....že nič zlé nemôže trvať večne...omyl...to najhoršie nás ešte len čakalo...starkej doteraz zdravej a vitálnej žene v decembri diagnostikovali rakovinu...a vo februári sme ju stratili :-(..behom 3 mesiacov...bolo to najťažšie...pozerať sa na ňu ako trpí...aké má bolesti...a nedokázať jej pomôcť..to všetko čím som si od decembra prešla ani nejdem opisovať..proste bola pre mna všetkým...a pre maminu takisto.....boli sme do poslednej chvíle s ňou..otec jej ešte jej posledné chvíle na zemi ,,spríjemnil,,...tiež nechcem písať ako...všetko ej to čerstvé a bolí to....teraz sme teda na úteku...pred mesiacom som bola ja na polícii..nahlásiť ho za psychické týranie...uvediem napríklad to..že mamina išla na cintorín k starkej a ked prišla domov..otec jej začal vykrikovať že sa bola kurviť., chodí do Rákuska na 2 týžden ..robí opatrovatelku...a po 2 týždnoch ked príde domov..tiež nič iné nepočuje z jeho strany len obvinovanie..ponižovanie.....z maminy...z tej najúžasnejšej osoby na svete sa vďaka nemu stala troska...bez zmyslu života...žijeme v neustálom strachu.....stále nechápem ako ešte popri tomto všetkom dokážem študovať...nespím, bojím sa..nevidím nič pozitívne....nedokážem nikomu veriť..chcem len byť šťastná..nič viac...prosím viete mi niekto poradiť ako by sme mohli urýchliť to...aby otec odišiel z domu ?..mama podala o rozvod...ale aj tak majetko-právne vysporiadanie môže trvat ešte dlho...chcem sa len opýtat..je tu ešte aj iná cesta ako ho dostat z domu preč okrem toho že ho z tej polky čo je naňho vyplatíme ? ( pretože financie nato nemáme ) a on odtiaľ neodíde...pritom má kde ísť....ku svojim rodičom...je ešte alkoholik...viac pije ako nepije...a v tých amokoch ktoré máva by nám dokázal už aj fyzicky ublížiť...vždy sme sa snažili riešiť to...no beznádejne...on si nič z tohto neuvedomuje....pre neho je to všetko normálne...skončila som vďaka nemu na liekoch....na ďalší mesiac si nemôžme dovoliť zaplatiť nájom...teraz sme v podnájme v inom meste...čiže nevie kde sme...prosím pomôžte..ak existuje niečo...nejaká právna cesta..ktorou by sme mohli získat zákaz prístupu k nám..alebo niečo kde by nám vedeli poradiť....v krízovom centre sme boli....nepomohlo to...nemohli sme sa u nich ubatovat..pretože máme so sebou psíka...ale poradili nám ten rozvod..

Prezyvka55

Potom robite nieco zle, nakolko pises ze doslo k fyzickemu napadnutiu a za toto sa da vybavit predbezne opatrenie zakazu priblizenia sa.
Bud mate zlych pravnikov alebo nieco robite zle. Inak dobry pravnik od vas tiez nikdy nezoberie prachy dopredu takze o financie sa neboj, ja ked som riesil nejake spory cez sud pravnik potom kasiroval toho kto prehral, nikdy som mu nedal ani euro a sam mi povedal z nech sa o financie nestaram ze on si to zariadi po verdikte.
To len aby si sa nebala ze na to nemate prachy.
Ak chces daj vediet napisem ti zoznam nejakych dobrych pravnikov na slovensku.

JessicaI

Ja by som sa skusila obratit s prosbou o pomoc na obecnom alebo mestskom urade. Mali by vam tam pomoct pripadne poradit mediatora. Ak nie potom sa da na sude poziadat o pravnika ktoreho nemusite platit ked ste bez penazi. Dajte si pozor aj na to aby vam nenarobil dlhy pretoze ked su to dlhy pocas manzelstva musela by to platit aj mama. Informujte sa aj na to ako sa takemu nechcenemu dlhu sposobenemu manzelom vyhnut.

asis879

Smutný príbeh, napíš ho na www.porada.sk, je tam dosť ochotných ľudí, ktorí radi pomôžu, aj právnici. Držím ti palce, nech sa vám to podarí vyriešiť.

Symet

Ahoj,prepáč celé som nedočítal...v tomto smere by som preferoval osobné písanie ... ak to vyžaduje taká situácia a ak to je súrne tak mi môžeš dať kľudne na teba kontakt,skype/pokec/facebook ... Hocičo .. môžme to prediskutovať..prešiel som cez všetko .. ak budeš potrebovať pomoc napíš.:)