Tŕpnutie v rukách a slabé videnie

Príspevok v téme: Tŕpnutie v rukách a slabé videnie
Andreaf

Dobrý deň. Mám 19 rokov a v poslednej dobe sa mi výrazne zhoršuje zdravotný stav. Od malička ma zvykla bolievat raz ľavá raz pravá noha, nie ako pri svalovke, skôr tupa bolesť v kosti v oblasti stehna aj lýtka, ale nepripisovali sme tomu nič vážne ani po konzultacii s doktorom(musela som zobrať aj liek proti bolesti lebo bolest neustupovala, skôr naopak)
Stávalo sa mi, že mi mizol obraz a tocila sa mi hlava. Napríklad pri čítaní som zrazu prestala vidieť pismena a po chvíli mizla aj časť knihy a stupňovalo sa to. Potom to odrazu prešlo . Som ďalekozraka od malička som mala problemy s očami ale tréningom som si zrak veľmi polepšila(ľavé oko skoro vôbec nevidelo) niekedy bolo miznutie obrazu sprevadzane aj trpnutim v prstoch. Začalo máličkom na ruke,preslo do ostatných prstov potom do dlane a zasiahlo to predlaktie a prešlo.
Pred polrokom som začala brať hormonálnu antikoncepciu a príznaky sa začali stupňovať. Pridruzili sa častejšie bolesti hlavy a nôh. Pokracovalo to čím ďalej tým častejšie. Tri dni za sebou sa mi na 20 minut zvýšil tlak zo 155 na 95, očervenela som a stupla mi teplota(37,3). Taktiež sa objavilo opat trpnutie ruk ,bolesť noh bola vyraznejšia. Doktor mi odporučil vysadit antikoncepciu(mesiac neberiem), a problémy ustúpili až do dnes, kedy sa mi opäť zvýšil tlak, mizol mi obraz a trpli prsty. Dávam si pozor na dostatočný príjem tekutín, stravujem sa zdravo,chodim na tanečnú(aj pri slabšej namahe sa dost potim) netrpim nadváhou. Nemám krčné mandle a dosť často bývam chorá. Pri ovulácii pociťujem silne bolesti v krížovej oblasti, pol dňa sa nedokážem ani poriadne vystrieť.bola som uz kvoli tomu aj v nemocnici,kde sa chybne nazdavali,že mam problémy so slepým črevom. Antikoncepcia mi v tomto ohlade dost pomohla pretoze bolest takmer zmizla.Často bývam bledá, ale anemická nie som. Keď som o problemoch povedala gynekológovi, určil ze problémom je antikoncepcia, ale ja sa obávam, že tabletky vystupnovali uz existujuce príznaky. Ďakujem za Váš čas a dúfam, že mi odporučíte čo robiť, pripadne aké vyšetrenie absolvovať.

redka

a tie caste ochorenia... treba sy zlepsiet imunitu, ozdravit travenie, pecen, slezinu, zlcnik, zaludok creva... cely trakt.... mozes ty do seba davat paradny "benzin" ked ti ho telo dobre nevie spracovat... ale s tym trpnutim by som utakala asi na neurologiu... zaujimave ze za tie roky sa nenasla nijaka pricina toho zleho videnia a trpnutia... asi ste neskusili vsetkych moznych lekarov i nelekarov

redka

este sa opytam... neurolog ta videl? mala si nejake neurovysetrenia?

inac na bolestivu menstruaciu mozu pomoct doplnky vyzivy... pupalka, maca, yam a podobne...

redka

boze dosla som len po cast o HAK a uz pisem ze hned vysadit.... ja som nemala ziadne z tvojich problemov ale ked som brala hak, tak som mala to trpnutie ruky aj polky tvare a pichanie akoby ihlicou v jednej polovici hlavy... a som si ista ze to bolo od HAK... odkedy neberiem nic take som nemala...