Pri chudnutí nastal problém

Príspevok v téme: Pri chudnutí nastal problém
Maaya1110

Potrebujem schudnúť aspoň 10 kilogramov, pretože za rok čo som schudla som hneď aj pribrala dvakrát viac. Lenže začala som mať problémy s kolenami, ak ich dlho zaťažujem bolia ma až tak, že sa neviem zdvihnúť zo stoličky a preto by som sa chcela spýtať, či mi stacionárny bicykel 40 minút denne pomôže alebo uškodí, alebo či by vôbec mal nejaký efekt dvadsať minút ráno a dvadsať minút večer na stacionárnom na chudnutí. A či mi neviete odporučiť nejaké cviky, či metódu pri ktorej by moje kĺby netrpeli ale by som aj schudla? Pretože pri Aerobicu mám slzy v očiach.

Ďakujem za rady veľmi ich ocením

creoonZA

Stacionarny bicykel je to najmenej zatazujuce co môžeš s nohami robit. Pokial so svojho jedalnicka nevyskrtnes cukry a pecivo pojde to velmi tazko. Nezabudni pit vela vody a co sa týka pohubu zacni pomaly a každý tyzden si daj novu métu ciel alebo trasu ci prechadzku onieco dlhsiu. Co sa tyka kolien je dobre ich suplementovat je na trhu mnozstvo doplnkov

-odkaz odstránený-

Zameraj sa na glukosamin a chondroitin. Pripadbe doplnkova zelatina ako colafit.
Drzim palce nech sa darí.

mivalik

Podľa môjho názoru a skúsenosti ti radím, že diéta nie je potrebná, len zmeniť stravovanie a nebrať to ako diétu ale ako životný štýl. Drž sa pravidla, že budeš jesť 5x denne (podľa toho, kedy vstávaš a kedy chodíš spať), nevynechávaj raňajky, ja milujem na raňajky ovsenú, pohánkovú, či pšenovú kašu s ovocím. Ovocie odporúčam jesť len doobeda. Skús jedávať častejšie ryby a veľa veľa zeleniny. Ak sa budeš správne a zdravo stravovať, raz za čas si môžeš dopriať aj o menej zdravé jedlo, čím zrýchliš metabolizmus. Je to predovšetkým o strave.

Maaya1110

S kolenami mám problém už dva roky, preto sa pýtam, či mi nejaké to bicyklovanie pohorší, lebo pohyb potrebujem. Predtým som vážila 62 kg, čo bolo super, ale po tom čo som začala mať tieto problémy som prestala toľko cvičiť. Teraz vážim 72 a chcem sa vrátiť na pôvodnú váhu.
Raňajkujem väčšinou chleba a šunku, alebo cereálie (mix pšeničných lupienkov, jahôd a trochu čokolády). Ak máte nejaké kreatívne nápady na raňajky tak ocením, lebo nemám šajnu čo raňajkovať (jogurty na raňajky nemôžem lebo nesmiem laktózu). Na desiatu si balim tiež väčšinou chleba a šunku. Obed je vždy varené jedlo, väčšinou mäso a príloha a bývala som po obede maškrtná na sladkosti a čipsy, ale to teraz obmedzujem. Nevečeriam. Keď som fakt hladná dám si jogurt a musli (keď som doma).
Bojím sa diét z dôvodu, že mi aj tak nevydržia a znovu príde jojoefekt (ten sa u mňa dostaví vždy, už celých osem rokov to isté).
Predtým som schudla tým, že som každý deň makala na trenažeri, ale teraz je pokazený, ostal len stacionárny bicykel a na fitness nemám peniaze.
Prechádzky zvládam ak nie sú príliš dlhé a nejdem rýchlo. Takú pol hodinu, potom sa už ozvú kolená.

mivalik

Aj ja si myslím, že najdôležitejšie je zamerať sa na stravu, potom to nemusíš ani prehánať s pohybom. Ale pokiaľ bolia kĺby, skús chodiť pravidelne plávať.

m8cr6

mala by si si dať pauzu. nenamahaj kolena chceš si ich zničiť? normalne ma až z teba rozboleli :) moj otec sa v noci budi na bolesť kolien čo si ich zničil futbalom ked hraval za mlada, netreba ti však nie:) klbovu vyživu, želatinu a skus sa zamerat na potraviny aby si nepriberala ale chudla. spevnuj ruky, bruško, sú aj cviky v leže na stehná aby si čo najmenej zatažovala kolená teraz. vynechaj bicykel hneď aj behanie a aerobik lebo si prihoršíš