Hry pre deti online - hrat alebo nehrat?

Príspevok v téme: Hry pre deti online - hrat alebo nehrat?
mariii8

ahojte mamy .. minule som sa stretla ex-spoluziackami zo sš, všetky sme už maminy, akurátne niektoré až moc sčítané (vysvetlím).. bavili sme sa o tom či nechať deti hrať hry na pc, ked ide napr o nejake naučne alebo logické hry. ja mam napr. druháka ktorý má veľmi rád angličtinu a logické hry a tak som mu nasla nejake hry online (v poslednej dobe tu www.detskehry.sk ).. samozrejme že pri dlhšej hre stravi dieta aj viac času, no keďže mame pc v obyvacke mam prehlad na čo a kam klika .. niektore spolužiacky sa vsak osopili tym že online hry ich deti nehrajú a ani im to nedovolia. ja si však myslim opak, istotne nebudem nechavať syna cely deň pri bedni alebo pocitaci, ale pokiaľ si takto trenuje logicke myslenie, nemam pocit že ide o nieco zle čo by som mu mala zakazovat .. čo vy na to? aky cas je pri pc je poda vas ten spravny?

vebe

Ja som nespominala zakazy. Zakazy nefunguju, mozes zakazovat co chces, deti sa k tomu dostanu. Moj nazor je taky, ze sa s vecami musia naucit zit- ako s televiziou, tak s pocitacom a so vsetkym s cim sa stretavame. Chcela som skor povedat, ze nesnaz sa mu ty teraz velmi organizovat pocitac a hry, on sa k nim skor ci neskor dostane aj sam. Nikam sa neponahlaj, je to vzacne obdobie, kde este nic nerobi s pocitacom. Ked uz raz s pocitacom zacne, uz nikdy nebude "computer naive". Uz ho bude mat v skole, doma, pri studiu, v praci, dozivotne. Spominam rada na obdobie, ked boli nasi mali a nemali sme doma ziaden pocitac. Hrali sme sa v piesku, spolocenske hry, kreslili sme tak naozaj ceruzkami, lepili, strihali. Ked pride pocitac, uz sa kresli virtualne, uz sa vsetko robi virtualne, online

0vecka

ja si pod pojmom online hra predstavim nieco ako overland ak take este existuje... inak je asi jedno ci to hra v browseri alebo mimo... a fakt na logickych veciach nevidim nic zle ine su bezduche strielacky ktore niektori drtia 8 hodin denne...

uprimna...

suhlasim s obmedzenym casom , hodina denne maximalne, aj to nie kazdy den.. sedi pol dna v skole, potom sa pripravuje doma do skoly na druhy den, zasa sedi, zkratka dieta ma byt po skole v pohybe, sportovat, hybat sa, hlavne chlapci , ti maju viac energie, namotat ho na nejaky sport je rozumnejsie...

miki25

osobne si myslím, akože pokiaľ v rozumnej miere hodina a dosť tak prečo nie. hoci pre dieťa by bolo lepšie, keby robilo nejaký šport radšej a keď už počítač tak naučiť ho využívať zmysluplne. ukázať mu nejaké programy ako fungujú, aby nebolo analfabet a aj v škole to malo ľahšie a pod. inak sám viem, že medzi závislosťou nad hrami a rekreačným hraním je tenká čiara.

pokiaľ budem mať dieťa tak na týchto dvoch veciach budem trvať bude mi jedno, či to bude karate, futbal, volejbal, basketbal. druhá aj nejaká tá počítačová gramotnosť sa dieťaťu bude hodiť neskôr.

Prezyvka55

Neviem podla mna je lepsie edukovat ako zakazovat alebo vymadzovat. Dieta sa postupne aj tak k vsetkemu nakoniec dostane a je lepsie prirodzenejsie ak sa mu pocas jeho objavavania tieto veci vysvetlia, kladne aj zaporne stranky. Miesto jednostraneho zakazu.
Inak byt zavyslak na pc do istej miery kde sa nezanedbava skola, povinnosti, hygiena, strava je do istej miery v pohode. Je to hobby ako kazde ine. Nikde nie je napisane ze to jedine spravne je byt von a kopat do lopty.
Mimochodom zakazane ovocie najviac chuti a cim su decka starsie tym si najdu viac sposobov ako sa k svojej oblubenej cinnosti dostat a rodic na to nema nejaky dosah.
Skor by som mu tieto cinnosti predstavil a nechal si ho zvolit co ho bavi, samozrejme ho usmernoval a radil mu. Vysvetlit ze ako sa veci maju.

mariii8

napísala si to pekne, má to aj hlavu aj patu .. je pravda že napr teraz sa vonku jasime spolu a tak, stale je čo robit a ako sa hrat a ozaj ked si predstavim že taky 12 rocny pubertiak asi uz pri hre nepotrebuje ..ide vsak o to ze napr synovi rovesnici v skole alebo z ulice sa doma hraju, maju tablety a neviem co vsetko a ja to na nom vidim hlavne ked sa spolu bavia ze ho to hneva a pripada si iny, aj ked som mut o vzdy vysvetlila a isto preto aby zapadol medzi deti nebude z neho zavislak na pc .. tak sme sa dohodli ze raz do tyzdna na dve hodinky ale len hry ktore naozaj nie su nejake strielacky a ulohy musia byt hotove stoj co stoj!

vebe

Mam uz velke deti a s odstupom casu mozem povedat, ze ked hra, tak taka kde sa hraju zivi ludia spolu na zemi alebo pri stole. Lebo hra je najma travenie casu spolu s ostatnymi, vzajomna komunikacia a ucenie sa reagovat na prehru a podobne. Logiku a podobne veci, to si bude v zivote drilovat v skole, hru treba vyuzit hlavne na tie ine speolocenske veci, ktore som uviedla. Pocitacu sa nevyhnes, to je jasne. Ale mozem ta ubezpecit, ze po case to uz nebudes mat pod kontrolou tak ako si ty myslis. A druha vec, vaz si, ze ked je druhak a chce sa este s tebou hrat. Neskor ti bude luto, ze uz len sedi v izbe, sluchatka na usiach a upreny pohlad na obrazovku pocitaca, ako keby nic okolo nebolo.