Odchádza

Príspevok v téme: Odchádza
mijaja

ahojte, mám jeden problém. vyše pol roka mám priatela, máme sa moc radi, obaja chodíme na VŠ. on je odo mňa starší, a tento semester končí bc. od septembra však ide mgr. študovať do zahraničia. tento ciel mal ešte predtým, než sme boli spolu. je hudobník a ja viem, že tam má ovela lepšiu perspektívu do budúcnosti. obaja bývame na internáte a vidíme sa vlastne iba tam, pretože bývame od seba velmi ďaleko. má ma hrozne rád, viem to, ale záleží mu aj na štúdiu, a ja to chápem, chcem pre neho to najlepšie, a aby bol šťastný. len ma mrzí, že budeme od seba ešte o stovky km ďalej, a i keď ešte do septembra je ďaleko, obávam sa, že príde rozchod, kvôli tej vzdialenosti a kvôli tomu, že sa už takmer nebudeme vídať. vzťahy na dialku som už predtým zažila, ani jeden však nedopadol dobre. preto by som chcela vedieť váš názor, či bude lepšie sa po dobrom rozísť, a napr. zostať priatelmi, alebo tak, keď obaja vieme že to už nebude fungovať, alebo sa trápiť bez seba min. ďalšie 2 roky?

veracruz 21

moj nazor je , ze by ste to mali skusit aj na dialku a ked to nepojde, a budete to tak citit obaja...rozidete sa. a pokial sa bude dat, travte aspon trosku casu spolu (prid na leto za nim,alebo on na sr atd). moj priatel je tak isto hudobnik, tiez mal a ma velke vyhliadky v zahranici, kde sme boli spolu. vela stastia

mijaja

45678:
to, či tam ostane, nevie poriadne ešte ani on sám. vraj uvidí podla toho, ako to tam celé bude. predchádzajúci rok študoval vo viedni, ale teraz bude ovela ďalej. a ja za ním ísť určite nemôžem, ja chcem doštudovať tu na sr, a on aj tak študuje iný odbor ako ja, ja by som blízko k nemu prestúpiť aj tak nemohla.

45678

tieto vztahy na dialku su zial smutnym fenomenom nasej doby. myslim, ze ak sa dvaja ludia miluju, mali by byt spolu. moja priatelka po skole nemohla najst pracu, tak isla do zahranicia. bola tam takmer 3 roky, no vratila sa. teraz je zas niekolko mesiacov bez prace a ja sa bojim, ze opatovne odide. nechcel by som to uz zazit. myslim, ze by ste sa mali o tom porozpravat. mala by si vediet, ci chce chalan po skonceni skoly ostat v zahranici. ak nie, je to ok a dva roky vydrzis. ak ano, poloz si otazku, ci ho natolko milujes, aby si tam isla za nim. ak nie si vnutorne pripravena zit v zahranici, tak to radsej ukonci cim skor. zit v neistote nie je velmi dobre. musi mat jasno aj on, aby ti v buducnosti nevycital, ze si mu znicila karieru v zahranici. zahranicie je taka osemetna zalezitost. poznam vela ludi, co zili alebo ziju v zahranici, no velka vacsina z nich sa vratila

kafe

a čo ak vám to aj napriek diaľke fungovať bude? Ha? Tento vzťah je iný ako tie predošlé, s iným chlapom, v inom čase, aj ty máš iné skúsenosti, si kus iná. Keď to zabalíte dopredu, preventívne, aby ste sa vy krehotinky náhodou netrápili, tak to veru nezistíš. A myslím, že by to bola dosť škoda.
Rozumne sa rozísť, ak to naozaj bude ťažké, môžete kedykoľvek. Ale to čo si tu načrtla, mi príde.. hlúpe. Ako - radšej nebudem chodiť autom, lebo je toľko nehôd, čo ak sa zmrzačím.. - jasné, môžeš chodiť peši. Môžeš sa vytešovať ako krásne bezbolestne ste sa rozišli a vôbec sa netrápite (ale budete sa rovnako trápiť rozchodom, samotou, či nie?), ale, je to naozaj to, čo chceš?
Si rozumná baba. Zubami nechtami sa držať vzťahu tiež neni ono, rovnako ako to zabaliť skôr, než nastanú ťažké časy. Nechaj to plynúť, obaja sa budete musieť snažiť a bude to AJ bolieť, ale aspoň to skús.

Liliana65

Podľa mňa by si sa nemala rozchádzať len preto, že si myslíš, že vám to nevyjde, lebo budete od seba ďaleko. Do septembra je ďaleko ako aj píšeš a preto si radšej užívajte spolu a uvidíš ako vám to pôjde :) možno vás to tak stmelí, že tie dva roky mimo seba zvládnete ľavou zadnou a možno vás do septembra rozdelí niečo úplne iné ... nikdy nevieš :) preto ži pre prítomnosť a blízku budúcnosť, uvidíš ako vám to pôjde...Zbytočne sa budeš obávať teraz a kaziť si tak spoločné chvíle :)

_meno

Ahoj mijaja

Je mile ako sa mate radi a ze si rozumiete.
To, ze obaja citite ze mozmo ina buducnost Vas caka - je len dobre, lebo sa nechavate viest srdcom.
Zivot je zmena, kto prijima pritomnost zije zivot.
Co konkretne buducnost prinesie nevieme - vieme iba aka bude na zaklade nasich cinov v pritomnosti (kto pecie dobre kolace hladny nebude :-)
Nerobte veci nasilu - ak budete citit ze Vase zivoty si idu inymi cestami - nebudte nasilu spolu (alebo naopak, alebo...)
Ak chces dobru buducnost-rob veci dobre. Ci uz sa rozidete, alebo zostanete spolu, alebo .. si dobry cloviecik mijaja.
Je velmi mile vidiet ako dobri ludia sa staraju o svoju buducnost, urcite sa nemas coho bat mijaja vo vsetkych pripadoch co prijdu :-)

Vela zdravia a pekny vecer Vam mijaja & priatel :-)