Najlepšia kamarátka

Príspevok v téme: Najlepšia kamarátka
kratkka

S frajerom sme spolu už pol roka, ja mám 23, on je o rok starší, všetko je v poriadku. Okrem jednej veci, má totiž dlhoročnú najlepšiu kamarátku, na ktorú strašne žiarlim. Viem, že by ma nikdy nepodviedol a ak by chcel riešiť niečo s niekým iným, tak by mi to otvorene povedal.
Ale neviem si pomôcť, aj tak na ňu strašne žiarlim. Nestretávajú sa často, pretože je z iného mesta, komunikujú spolu cez internet. No pred nedávnom sme sa pohádali a on to s ňou riešil. Strašne ma to zraňuje, pretože niekedy mám pocit, že ona ho pozná lepšie ako ja, že sa s ňou skoro o všetkom rozpráva.
Nechcem byť hysterka, ktorá mu dáva na výber medzi mnou a jeho kamarátkou. Len vôbec neviem, čo mám robiť, ako mu to naznačiť, alebo niečo.
Prosím vás poraďte, alebo sa aspoň podeľte o podobné skúsenosti.
Ďakujem.

DontWorry

Nie kazde kamaratstvo medzi muzom a zenou signalizuje nieco viac. Su momenty kedy ano, zaziarlila by som, ale môj priatel ma aj kamaratky, pri ktorych mi to ozaj srdce netrha a to sa poznaju roky rokuce a preberaju spolu vselico od vymyslu sveta. Jednoducho viem, ze ja som ta, s ktorou chce byt, lebo keby chcel byt s nimi, tak by v minulosti uz na nich daco skusal a to viem, ze ich nechcel...

Na druhej strane ak by to prekrocilo hranice a stretaval by sa s nejakou v jednom kuse - ano vtedy ziarlenie je na mieste.

Velmi by som sa tymto nezozierala. Akceptovala by som ju, sama musis vidiet ako to s tebou mysli a ci su nejake prejavy vo vztahu, ktore by ho mohli narusit. Ak nie...nechaj to tak

A podotknem este, ze ja mam tiez jedneho skveleho kamarata, ktoreho poznam dlhsie nez svojho partnera a môze vediet kadeco o mne, vsetko o mojej minulosti, vsetko o mojich sucasnych trapeniach - nikdy som s nim nic nemala ani som nechcela a vsetky neprijemnosti, ktore vo vztahu vzniknu riesim v prvom rade s partnerom a nedam nanho dopustit ;)

anka89

Kratkka a co ta zerie zvnutra ,ze ma dobru kamosku s ktorou si pise aj navstivit ju moze je to normalne ste mladi ludia nic za tym nehladaj.

Ozaj a ty nemas kamaratky s ktorymi to preberas ,alebo dobreho kamosa ak nie tak sa o tom radis na fore ,co ti nevycitam v pohode clovek chce poznat aj nazor nestrannych ludi.

Tak uz ziadne vnutorne zozieranie a pracuj na svojom vztahu a ziadne domyslanie ,nech si pise a ked sa ma potrebu niekomu zdoverit trebars aj najlepsej kamoske nech to spravi aj tak to neovplyvnis.

Si pohodova babenka ,tak si vychutnaj svoju lasku.

kratkka

dievčatá, ďakujem vám za príspevky, som rada, že chápete, aký mám z toho celého pocit, lebo už som si naozaj myslela, že som asi vadná

no, skôr je to tak, že ona sa sťažuje jemu... nestretávajú sa často, lebo je v inom meste....a tá FB komunikácia neviem ako často

len oni sa naozaj poznajú už roky a vravím si, že ak by medzi nimi niečo bolo, tak by sa to už asi ukázalo... a som si istá, že spolu nechodili, ani nespali, ani nič

anka... ja sa tolerantne správam, nič zlé mu o nej nehovorím, skôr je to len o tom, že ma to žerie zvnútra

anka89

Skratkka,ja sa divam na to tak z pozicie starsej osoby uz mam tak stare dcery ,ako si ty.Obavas sa uplne zbytocne ste este ,len na zaciatku vztahu co to je pol roka ,nic.Kazdy ma svojich priatelov su medzi nimi dievcata aj chlapci. Viem od mojich dievcat, chlapci sa radi radia a zdoveruju o svojich dievcatach a myslim si ,ze odtial Ti nic nehrozi .Prave ,ze preto ,ze su take spriaznene duse a vsetko si povedia spolu nechodia a ani nechcu chodit .Ty sa radsej tiez skamarat s nou ,alebo ju aspon toleruj a vobec sa nestresuj.Aj ked budes vydata,vzdy bude mat tvoj partner vo svojom okoli zeny s niektorymi si bude rozumiet viac s inymi menej ,ale dolezite je aby si ty bola prenho ta jednicka a to zalezi vzdy na zene ,ale uhundrana a protivna zenska brrrr,ale prijemna a tolerantna to vtedy aj muzi ziarlia .

Takze moja rada pre teba neziarli a neries tu jeho kamaratku budes si tym iba komplikovat vztah ,radsej bud nanho mila nech jej o tebe rozprava same super veci ,ona ziarlit nebude ,ale bude spokojna ,ze jej kamarat velmi dobry si nasiel super dievca to akoze TEBA.

Dadula56

Suhlasim s predoslymi prispevkami, tieto kamaratstva su podozrive, vacsinou je to o tom, ze sa len caka, kedy sa to prehupne do vztahu. Ak si muz so zenou tak neskutocne rozumie je namieste otazka, preco ma vztah s inou a nie s tou "spriaznenou dusou".

Maoam

este nieco, nie je problem, ako uz Agnes pisala, ked ma kamaratky - ale su jasne urcene hranice

tu je to uz velmi intimny priatelsky vztah a navyse by ma osobne velmi urobilo skeptickou, keby s nou riesil veci, ktore ma riesit s tebou, alebo keby s nou riesil veci, o ktorych nemas ani tusenia

'spriaznene duse' jestvuju, ale......opatrnost je na mieste, ak je to uz too much, to kontaktovanie

casto, velmi casto, maily, FB, telefonaty, stretka...neviem...

Maoam

poznala som troch takychto muzov, nikdy z toho nic dobre nebolo

bud uz daco bolo, alebo dany dufal, ze bude, rsp. ked to s aktualnou nevyslo, tak skocil na tu najlepsiu kamosku

Agnes998

Tento problem sa tu riesi casto a moze ta ukludnit, ze je len malo zien, ktorym by najlepsia kamaratka ich partnera vobec nevadila. Nie je to proste prirodzene aby chlap, ktory je vo vztahu mal nejaku spriaznenu dusu zenskeho pohlavia niekde inde, stretaval sa s nou, zdoveroval sa jej viac ako svojej partnerke a uz uplne zle je, ked s nou riesi aj svoj vztah a stazuje sa na oficialnu partnerku a riesi ich pripadne hadky, problemy a tak. Z toho nikdy nic dobre nevznikne a vztah to skor ci neskor pochova. Chlap moze mat aj kamaratky, na tom nie je nic zle, pokial to ma urcite hranice, pokial je to taka kamaratka ze sa obcas nahodne stretnu, pokecaju, ale ak sa kontaktuju moc casto a zdoveruju sa s prilis dovernymi vecami, uz to tie hranice prekrocilo. Vela zien by taketo kamaratky netrpelo a mozem ti uprimne povedat, ze patrim medzi ne. Raz este pred rokmi som si pisala s jednym chlapom, potencialnym partnerom, ale jak sa mi zdoveril, ze ma najlepsiu kamaratku zenu a nie chlapa, ze je jeho uplne doverna kamaratka ktorej hovori vsetko, ze spolu skusali mat aj vztah a spavali spolu, tak som si povedala, ze toto nie je nic pre mna a nech chlapec hlada dalej. Sam povedal, ze ma problem preto najst si priatelku, lebo ziadna toto nechce tolerovat. Zena by mala mat urcitu hrdost, byt zdravo sebavedoma a vediet urcit hranice. Vsak nemusis byt hned za hysterku, nemusis mu hned robit sceny, staci, ked mu normalne povies, ze ti to vadi a ze by odmietas ked ma takuto dovernu kamaratku s ktorou riesi dokonca aj vas vztah, vase hadky. Ze to nie je normalne a ze nech sa rozhodne - bud doverna kamaratka alebo ty. Ze toto akceptovat nebudes. To je normalne asertivne jednanie, ziadna hysteria. Hoci on ta mozno bude chciet presvedcit o opaku, mozno z teba bude chciet urobit hysterku a ziarlivu mrchu, ale ty si musis trvat na svojom a ked sama vies, kde je pravda, nemoze ta to rozhadzat ani presvedcit, ze nemas pravdu. Vase hadky by nemal riesit s nikym, ani s mamou, sestrou, kamaratom, nieto s nejakou dovernou kamaratkou, to je vec cisto vasa sukromna a to nema roztrubovat dalej. Ak toto odmietne dat na spravnu mieru, tak vasmu vztahu nedavam velku trvacnost, lebo uz teraz ho dost nastrbuje.