Budem nizky?

Príspevok v téme: Budem nizky?
_kogy31160

Takze caute,mam 13 rokov som siedmak,a chcel by som vediet ci budem vysoky alebo nizky v buducnosti. Mam 145 cm. Moji rodicia su strasne nizky ale moj brat je vysoky. Asi tak 180-186 neviem.
Otec ma 163 cm, a Mama 155 cm. Moj dedko mal myslim tak ako brat. Budem aj ja taky vysoky ako brat???..
Bo uz vsetci v triede su vyssi odomna :D a ja si pripadam jak maly smolko :D
Mam zacat cvicit, ako napriklad drepy kliky brusaky a pit vela mlieka?? Za vasu odpoved dakujem :)

mifor

zdenkalenka, áno viem, že tie tabuľky sú len orientačné, je to tam aj písané veď preto je tam rozptyl 10 cm. To len tak pre zaujímavosť som ich uviedla.

Boris11111

Výška je už vopred daná v génoch po mame, otcovi, babke, dedkovi, prababke, pradedkovi atď...Človek ju môže ovplyvniť len minimálne.Ja mám napr. 202 cm a pri tom mama má 164, otec 168, dedo 172, ale pradedo mal 186, takže vkľude môžeš mať výšku aj po pra pra pra starých rodičoch.

karolinka122

na to ti tu neodpovie ani najlepsia vestica :DDD uvidis, do 18 budes este celkom isto rast, mozno aj dlhsie. Kedze je tvoj brat vysoky ako pises a je iste , ze jeho otec je jeho otec, mas svetielko nadeje, ze nebudes maly ako vietnamci a ze si mozno zdedil geny po dedovi ako brat.

Agnes998

Dievcata rastu skor a tiez skor sa im rast zastavi, v 14 uz vacsinou viac nenarastu, alebo aspon nie ovela. U chlapcov je to ine, sprvoti rastu pomalsie a neskor sa rychlo vytiahnu. Ja som s bratrancom rovnako stara, on je o 2 mesiace starsi, v detstve som bola od neho vzdy vyssia a v puberte ma predbehol.

_kogy31160

ako nechcem to tu pisat ale moze to byt z toho ze som mal leukemiu a bral som silnejsiu chemoterapiu co mi poplietla hormony a teraz mi pomaly pracuju?? alebo aj ten dovod ze mam nizkych rodicov?

zdenkalenka

mifor,tieto tabulky su riadne kraviny.To by potom 4 bratia mali merat na chpl rovnako a to je blbost. Moj muž je nizky a švagor vysoky.

kogy,to je dost individualne a neda sa to takto zhodnotit tam by ti mala detska dr. pozriet či rastieš pravidelne ,či sa ti rast nezastavil.Ako sa vyvyjaš v tej rastovej krivke od narodenia.

Napr . u dievčat sa vraj zastavi rast prichodom prvej menštruacie a mne to aj sedi .