Zložitá láska

Príspevok v téme: Zložitá láska
Trpý

Ahojte všetci, mám taký problém s ktorým by som sa chcel zdôveriť, pretože by som si rád vypočul aj názor iných. Tak začnem asi tým, že pred pár mesiacmi som sa spoznal s jednou slečnou, zo začiatku som si nemyslel, že to budem časom pociťovať takto. Začalo to tak, že sme spolu začali tráviť veľa času, chodili sme skoro všade spolu, ja aj ona mi prejavovala náklonnosť, všetko napredovalo, a vyzeralo to dosť dobre, lenže je tam taký problém, má priateľa, ktorý sa jej vôbec nevenuje, radšej trávi svoj voľný čas s niekym iným, ako keby ho radšej trávil s ňou, a to je dosť chabé a od chlapa je to dosť infantilné. Neustále sa vyhovára nato, že má skúšky, že nemôže. Ale ak má čas, tak nejde s ňou, ale znova s niekym iným. Na vzťahu je podľa mňa najdôležitejšia dôvera, vzájomná podpora atp. Lenže on z toho nerobí asi nič, pretože ak má zlú náladu, tak si to v istom zmysle začne kompenzovať na nej. Ona už nevie či k nemu niečo cíti, ale chce mu dať čas, do vtedy pokiaľ skončí skúškové obdobie, lebo sa domnieva, že potom sa všetko zmení. Niekedy má aj také myšlienkové pochody, že sa s nim chce rozísť, ale väčšinou sa nič z toho nestane. Proste za tých pár mesiacov sme sa spoznali takmer úplne, áno viem spoznávať sa budeme celý čas, ale za ten krátky čas je toho veľmi veľa. Jednoducho som sa do nej zaľúbil, pretože nepoznám žiadneho iného človeka s takým srdcom ako ona, ako sa hovorí: Aby si našiel pravú lásku, musíš sa niekoľko krát zle zaľúbiť, a tak to cítim ja. Pár týždňov do zadu sme si povedali, že to medzi nami preskočila iskra, samozrejme porozprávala sa s ním, ale on jej to vyhovoril, že to všetko zmení. Ale opak je pravdou, naďalej pokračuje v tom čo robil pred tým, úprimne vám poviem, nechcem dovoliť aby trpela kvôli nemu, netrávi s ňou skoro vôbec čas, radšej ide niekde s jeho vraj najlepšou kamarátkou, a to je podľa mňa dosť zvláštne, pretože ak niekto niekoho ľúbi, tak určite by jej takto neubližoval. Neustále keď mi povie, že znova je tu a ani sa jej neozve, ja už len kypím hnevom voči nemu, pretože neznášam keď ju vidím trpieť. Bojím sa toho, čo bude potom. Prosím niektorých ľudí aby ma teraz nezačali podrážať, kvôli tomu, že im bránim vo vzťahu, existuje jedna veta: Ak nedokážeš urobiť ženu šťastnou, neprekážaj inému. A ak mu je ona úplne ľahostajná, tak to určite nieje žiadne šťastie. Dopredu ďakujem za každý váš názor, pekný deň.

Trpý

Áno ďakujem, o to snažím stále, urobiť ju šťastnou každý deň, aj keď nemôžem maximálne, pretože to nemôžem. City som už prejavil dávnejšie, a ona mi ich opätovala, síce to znie zvláštne ale je to tak. A všetkým ďakujem, veľa som už vedel, ale teraz viem viac, ešte raz ďakujem.

Loba

Urcite daj tomu cas.
A nechci ty vyriesit to, co si maju vyriesit oni dvaja.
(aj ked rozumiem tvojej netrpezlivosti, netlac na pilu. vsetko ma svoj cas)

Agnes998

To co opisujes co ma ona s tym svojim akoze priatelom, tak mne to ako vztah ani nepride. Vztah je o niecom uplne inom. Ty mas u nej podla mna celkom dobre sance, lebo si pri nej, si jej oporou, butlavou vrbou, kym on nie. Poradila by som ti prejavit jej svoje city, dat otvorene najavo zaujem, potesit ju napr. kvetmi, kupenymi alebo natrhanymi na luke, to je jedno. Zenu vzdy tesi zaujem muza a lichoti jej to, preto to musis dat otvorene najavo. Mozno ta na zaciatku odmietne, ale minimalne o tom bude rozmyslat a mozno sa v nej nieco zlomi.

Trpý

Áno dosť zvláštne, asi sa chce uistiť v tom, že to bude dobré rozhodnutie, jasné počkám. Pretože ako sa hovorí: Na dobrých ľudí/veci sa oplatí počkať. Len proste každý druhý deň je z neho úplne v s prepáčením v prdeli, a proste ten pohľad neznášam. Niekedy mám také myšlienky, že sa ja osobne s ním porozprávam, ale ako sa ja poznám tak to by nedopadlo dobre, takže to radšej nechám na nich, a áno ušetrila by si kopu trápenia, ale čo už ja s tým zmôžem, snažím sa ale nejde to.

larasss

asi máš pravdu v tom že si to musi uvedomit sama. Ale neviem, ak si to neuvedomuje teraz tak kedy? Ked ich spolu pristihne? alebo ked sa on s nou rozide? ach usetrila by si kopu trapenia.. Uz ti nezostava nic ine len pockat do tych prazdnin, ved nie je to taka dlha doba a dovtedy bud pri nej. pisal si ze sa s nim uz aj planovala rozist, mozno je uz vnutorne rozhodnuta aj zmierena s tym ze je koniec, len si chce byt 100% ista a preto caka.. neviem, nechapem.

Trpý

Snažím sa čo najviac otvoriť oči, práve že jej to vadí, ale ona proste nevie čo má robiť. Snažím sa jej to vysvetliť stále, ale akosi márne. Ona to musí pochopiť, sama ja jej nemôžem nič prikázať. Ale proste ja trpím kvôli tomu, že ona trpí kvôli nemu, je to taký začarovaný trojuholník. A áno, tiež mám takú domnienku, že tam niečo nesedí na tom, že stále je s tou "kamarátkou" je to také, dosť pofidérne. Ona nevie na čom je, či mu môže dôverovať a či nie a či vôbec chce, nevie či k nemu niečo cíti, a keď sú spolu tak sa hádaju na maličkostiach. Proste aj keby mal každý jeden deň 15 *... minút, tak by mal byť s ňou, ale nié on ide radšej za tamtou...

larasss

je to zvlastne a dost.Neviem, mne osobne by dost prekazalo keby moj priatel chodi von s kamoskou namiesto mna.. Myslim vtedy ked ma len trocha volneho casu a uprednostni kamaratku. A skusil si v nej prebudit nejaky pocit nedovery? Ved to nie je mozne ze jej to nevadi. Ja by som jej to narovinu povedala, ze ci sa jej to nezda zvlastne ze je radsej s kamaratkou a ze ci si mysli ze su naozaj "iba" kamarati... Lebo pochybujem ze su... aj ked, ktovie.

Trpý

Práve, že som jej to už pár krát povedal. Že či jej vôbec, nevadí, že jej takto ubližuje. A presne nato čaká, že cez tie prázdniny sa jej bude venovať, ale neviem. Zatiaľ tomu nechávam taký priebeh, že sa jej snažím pomôcť, vysvetliť jej to, ale keď to nejde, ako si povedal/a keď je človek zamilovaný, tak prehliada veľa vecí. Ale proste, on sa jej vôbec neozve keď je v meste, a má voľno, až keď mu zavolá a povie jej to, a ešte jej len tak oznámi, že ide za tou "kamarátkou". To je dosť zvláštne, nemyslíš?

larasss

počkaj kym skončí to skúškove... Dovtedy sa to možno ešte nejak vyvinie medzi nimi ( a tym nemyslim k dobremu, pretoze ten chalan o nu ocividne nema zaujem). A ak nie, po skuskovom celkom urcite, pretoze pochybujem ze ak na nu kasle teraz a radsej ide za kamoskou (?) tak cez prazdniny to bude inak. A podla mna aj ty by si jej mal povedat svoj nazor na to, ze nie je normalne to ako sa k nej sprava. Ona to nevidi? Viem ze ked su ludia zamilovani tak prehliadnu kopu veci, ale ina druha zena sa vo vztahu tazko prehliada...