Otrava z jedla

Príspevok v téme: Otrava z jedla
matus80

Dobrý deň,

Mama vo štvrtok (pred 3 dňami) na obed zjedla hovädzie mäso, ktoré bolo s najväčšou pravdepodobnosťou pokazené (mimochodom podávané na obed v jednej z Bratislavkých reštaurácií). Hneď v ten deň večer sa necítila dobre, nič nejedla. Na druhý deň ráno mala 2x hnačku.
Išla do roboty, no tam skoro odpadla, tak ju poslali domov. Teraz už tretí deň leží v posteli, mala aj horúčku, 2x zimnicu. Pije len čierny čaj a vodu, je len sucháre, ale nič v sebe dlho neudrží. Aj voda z nej ide z velkej časti rýchlo von.

Príznaky:
- hnačka
- celková slabosť
- ospalosť
- občas teplota (zimnica)

Lieky, ktoré zataľ užívala:
- enidex (dohromady asi 5 kapsúl)
- Smecta (včera 3x, dnes 1x)

Prosím poraďte, čo by to mohlo byť, a ako sa to dá liečiť. K lekárovi by išla, a asi aj pôjde, ale problém je, že musí chodiť veľmi často na záchod.

Ďakujem

RNG

Samozrejme ked nema k dispozicii potrebne potravinove doplnky, tak by mala ist na pohotovost. Tam ju aspon rehydratuju a mozno pouzitim atb,, ked sa jedna o bakterialnu infekciu ju mozu vyliecit. Ale mikrovlakniny a probioptika by som bral aj tak, to jej v nemozcnici spravidla nedaju a to telo potrebuje na odmorenie a boj preti roznym crevnym infekciam. Pripadne aj berberine.
Colostrum, masivne davky, je na to, ked je niekto velmi oslabeny, aby mu to telo doslova znova nastartovalo A preto treba tie velke davky,najmenej co som uviedol 2-3 krat denne 15 gramov praskoveho, lebo to ma nahradit jedlo, co clovek v tomto stave v tele neudrzi alebo ani nevie stravit.
Ja som tak zachranil zivot mojho otca, ktoreho vo veku 76 tokov po 6 hodinovej operacii lekari viacmenej odpisali, ze to neprezije. A veru collostrum ho nastartovalio spat a dalo dostatok obrannych latok a zivin, aby mu zacal chodit traviaci system a teda aby dostaval z normalnej potravy dost zivin na regeneraciu.

RNG

Otrav z jedla je hromada, kazdu treba adresovat spravnymi prostridkami, v mojom pripade samozrejme vhodnymi potravinovymi doplnkami, najma sirokospektralnymi antimikrobialnymi, ktore su casto ucinnejsie, nez chemicke predpisove lieky.
en.wikipedia.org
Ale najviac pre obranu naseho tela urobia nase probiotika, ktore treba podporit branim hromady mikrovlaknin. Mikrovlakniny su absorbenty toxinov a zarovren potrava pre probiotika

RNG

Keby zobrala okamzite pri prvych bolestiach glg strebornej vody, bola by si to zazehnala okamzite. Ale teraz ma tu nakazu zrejme rozlezenu po celych crevach a na to pomoze berberine 2 x 1 gram, zmes mikrovlaknin, aspon 15-20 gramov, brat probiotika a pripadne na zaciatok v krize aj 2 x 15 gramov praskoveho kolostra par dni.