Sú to mandle?

Príspevok v téme: Sú to mandle?
Maja15

Ahojte, prosím Vás o radu. Už vyše 2,5 roka som často chorá, mám časté zápaly horných dýchacích ciest, liečené sú antibiotikami. Už na jar som sa nahnevala, bola som u alergológa, spomínal, že by bolo dobré dať si vybrať mandle. Mám mierne znížené IGA, dal mi Imunor a Dasseltu (antihistaminiká), lebo som mala pocit, že predtým som sa po antihistaminikách cítila lepšie. Od posledného ochorenia začiatkom apríla to ide so mnou dole vodou. Vkuse mám bolesti kĺbov a svalov. Neskutočne ma všetko láme. Bežné lieky od bolesti nezaberajú. Kúpila som si v lekárni ak Wobenzym, užívam ho vyše mesiaca. Okrem tej lámky sa objavila aj únava, problém mi robí aj malá fyzická aktivita. Mám zvýšené ASLO. Reumatický faktor a sedimentácia sú v norme. Poraďte mi prosím, mám si dať vybrať mandle? Ak to urobím, prejde tá lámka a únava? Prosím, podeľte sa o skúsenosti.

RNG

Vysoke aslo znamena streptokokova infekcia v tele.
Citricidal, povodny s quaternialnymi zluceninami je velmi ucinny na streptokoky, tak isto dobre osadena crevna flora probiotikami
Ak sa streptokoky schovavaju do biofilmov, pomoze brat aj odmaskovave, ako NAC a serrapeptazu. Inac sa do nich antimikrobialne latky nemozu dostat v dostatku na ucinok.

Maja15

Mne sa podarilo obmedziť zapálenie mandlí, ale vyskočilo aslo a únava a lámka sú neskutočné. Už ozaj neviem ako to riešiť. Ďakujem za rady.

karolinka122

presne mo j pripad, aslo 2000 po pendeponkach stale 1500, roky zvysene teploty, anginy raz za rok, virozy vkuse, mandle mi vybrali, nic sa nezmenilo, az ked som potom brala nejaky ribomunil, od viroz som mala pokoj, od angin tiez, kedze som nemala mandle, asle aslo stale 800, ako aj zvysena teplota a ta priserna unava...takze uz by som do vyberu mandli len tak lahkovazne nesla..orl lekar to velmi neodporucal, ale vsetci naokolo, ze mi to pomoze a nic...

RNG

Mandle nie su oprimarny zdroj infekcii, primarny zdroj su prinosne dutiny, kam sa pri dychani dostane zo vzduchu kvapockova infekcia a kde sa moze zdrzovat aj dlhe mesiace a s hlienami znova a znova nakazovat mandle, hrdlo, priedusky a pluca, a dokonca sa moze dostat cez Eustachovu trubicu do stredneho ucha, kde ju je velmi tazko vyhubit. Nakaza v prinosnych dutinach sa da pomerne lahko zlikvdovat kvapkami roztoku citricidalu, napr do 100 gramov kokosoveho oleja das 3 az 6 kvapiek citricidalu, podla moznosti praveho, tj takeho, co ma napisane ze obsahuje quaternialne zluceniny, nie len polyfenoly Kvapkat do nosnych dierok 3 krat denne, v leze, s hlavou naklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Vybranim mandiel sa tieto infikovane hlieny v prinosnych dutinach nevyparia, tj nic sa tym nevyriesi, akurat ze sa neexistujuce mandle nezapalia ale infikovane hlieny sa dostanu o to rychlejsie rovno do priedusiek a pluc, bez varovneho zapalu mandiel. Tak su potom tie zapaly hornych dychacich ciest ovela nebezpecejsie, lebo telo nedostane od mandiel varovanie.