Pribratie zo dňa na deň

odpovedam

no jasne :-) priberam na svaloch. pribera sa tak, ze treba zvysit aj prijem sacharidov a tukov. zo zdravotnych dovodov vsak momentalne sacharidy zo stravy vyrazne vylucujem. je to len docasne. ale neda sa naraz priberat do svalov a nepriberat do tuku. Robi sa to tak, ze clovek priberie naraz svaly a ako vedlajsi ucinok aj tuk a potom sa tuk pali. Vtedy uz svaly nerastu, iba sa rysuju.

meme123

odpovedám - ale z nízkosacharidovej stravy odchadza tuk, pri cvičeni rastu svaly, kedže je to strava založená na bielkovinách, tak ako že chceš priberať? na svaloch?

odpovedam

ano, cvicim vela, intenzivne a so vsetkou vaznostou. preto nutne potrebujem poznat principy stravy, kedze na tom stoji postava, nie na cviceni. Nuz, ja som si akosi zvykla. tiez bolo pre mna neiekdy tazke zvykat si na nove jedla a vzdat sa cukru a muky, ale presla som na taku stravu zo dna na den - doslova sokom. Jasne, ani ja neuznavam diety. Kazde vie najlepsie, co chce nechce, moze nemoze. treba brat do uvahy ako financie, tak zdravotny stav, typ pohybu a ciel. Ja napr. priberam, nechudnem. ale rozdiel tam je v podstate len v mnozstve stravy. od kedy sladke nejem, po prekonani abstaku mi vobec nechyba. citim chut jedal, ktoru som predtym necitila. citim sa teraz omnoho lepsie. kazdy nech si skusa na sebe, co mu vyhovuje ;-)

Loba

Ahoj baby,

ja som na sebe vypozorovala, ze telo si vzdy vypyta, co mu prave chyba. (nemyslim teraz "zavislosti" na sladkostiach, sladkych napojoch a pod.)

odpovedam - ty asi vela cvicis, ze? Ja ked som cvicievala intenzivnejsie mala som v kuse chut na bielkoviny. Stale. Neviem, ci to bolo tym, ze v tom prostredi sa to casto spomina (?) ozaj neviem, ale teraz jem zlomok toho, co sa tyka masa, vajicok a pri tvarohu mi je pomaly zle :-D (prehanam) Vobec to nepotrebujem a nemam na to chut. A hlavne sa jedlom ani tolko nezaoberam.

Ja si myslim, ze slovo "dieta" je v nasej spolocnosti uplne zle chapane. Vsetky jedalnicky, ktore su zverejnene na nete, su jedalnicky niekoho, komu to prave tak fungovalo, a my sa nimi mozeme, ale nemusime riadit. Neboli vyrobene pre nas osobne, na zaklade nasich skusenosti a potrieb. Je ich xy, vacsinou si protirecia a zhoduju sa snad len v rovnici prijem < vydaj. Su fajn inspiraciou, ale podla mna najdolezitejsie je pocuvat a (s)poznat sameho seba.

Osobne by som asi nevedela zit s dietou, pri ktorej by som sa citila obmedzovana. Ale tak to je asi so vsetkym u mna, nie len so stravovanim :-D

odpovedam

ja si k tomu davam zeleninu, pripadne nemusis ist na to drasticky, daj si povedzme len kopku ryze alebo len trochu zemiakov. niekedy si namiesto obeda spravim omeletky s rajcinami, oreganom a sezamom a podobne. proste bielkoviny ;-)

meme123

odpovedám - znova sa pripájam do debaty.... s tými sacharidmi máš pravdu, ale čo jesť ako prilohu, hm? keby mám jesť len samotné maso alebo syr nenajem sa z toho, a tiež finančne by to niečo stálo

odpovedam

abc, mas velmi zle informacie. 80% postavy robi strava, nie pohyb. Preto je to prave naopak - mozes sa hybat kolko chces, pokial mas zlu, kaloricky nabitu stravu. To ti povie aj kazdy fitness trener. V prvom rade treba dbat o jedalnicek. Ja takisto diety neznavam, ale zdravy zivotny styl. Nejde o to, co jes, ale v prvom rade o mnozstvo. Aj ked budes jest privela zdraveho, tak to su nadbytocne kalorie, ktore sa logicky musia niekde ulozit, pokial ich telo nevyuzije.