Nadmerna unava - chut spat

Príspevok v téme: Nadmerna unava - chut spat
lalia40

Stale som si myslela ze to je len unava z prace; ale tento stav trva uz dlhe tyzdne. Nielenze nemam energiu; stale som unavena a malatna a ledva si udrzim oci otvorene; najradseh by som spala vo dne v noci. Je to priznak nejakej choroby? Je mi jasne ze k doktorovi s tym ist ani nemusim; prosim poradte kto viete; takto nemozem dalej fungovat. Nepomaha ani kava ani redbull. Dakujem.

Fedor

Lalia, mozes byt chudokrvna. Chyba Ti zelezo.
Ziaden stres. Chod k lekarovi a od ti predpise daky vytaminy.
A budes zasa v poho :-)

R.123

Bývala som už na viacerých miestach. Sú byty, do ktorých keď vojdem, tak len 3x vdýchnem vzduch, ktorý tam je a už sa mi začne točiť hlava a príde na mňa strašná únava. V niektorých bytoch je zlý vzduch, ktorý na mňa takto pôsobí. Keď v takom byte bývam dlhšie, tak ma prepadne chronická únava a mávam často nádchu. Väčšinou je to v starých historických budovách, kde sú plesne. Ale aj v starších bytoch, kde síce plesne na stenách nevidíme, ale vzduch je tam vlhký. Vtedy pomôže len z takého bytu odísť. Keď spíš každú noc 8 hodín, tak by si takúto únavu mať nemala. Únava môže byť symptómom cukrovky, ale aj rôznych potravinových intolerancií. Dosť veľa ľuďom na únavu pomôže Herbalife, ale nechcem tu robiť reklamu, vyskúšala som a poviem len, že primálo muziky za veľa peňazí, viac si ho nekúpim a pomáha len dovtedy, kým ho berieš, potom sa rýchlo vráti všetko do starých koľají.

liviaa32

vyskusaj vitamin D3, ja mam od Sunday Natural, mavala som svalovu slabost nic telo nevladalo, odporucil mi ho lekar, mam v tekutej forme, lepsie sa vstrebava do tela, maju ho na vitarian.sk

Christian

Jednoznačne si dat rano drink tohoto -odkaz odstránený-

Je to zdrave, cisto prirodne a klasicke energetaky su oproti tomu 3 liga, uzastne to povzbudzuje. Odkedy to mam, Red bull uz nikdy viac

maricenka

mozno mas hypoglykemiu. nedostatok cukru. alebo si anemicka... alebo len vyhoreta... alebo mas boreliozu... pricin moze byt mnoho. ja by som k lekarovi urcite isla...

in blossom

no asi ano, vsetci mliecno-alergici (narozdiel od laktozovo intolerantnych) su skor chudi. ale nemusi to tak ostat, na gastre som spoznala zenu, co bola uplna chuda kvoli celiakii a odkedy je na diete tak postupne uz je az v nadvahe, jej brat tiez ostal vychudnuty, lebo mal alergiu na mlieko, ako vyzera teraz neveim. ono pocase, ako sa telo napravi, ze mu nebudes davat to, co mu skodi, tak sa mozno aj to travenie zregeneruje a priberies. a inak, nie je to na stalo, dve lekarky mi tvrdili, ze sa to moze stratit (oni sami nevedie vela evidentne), tak ako sa to zjavilo (niekedy po nejakej infekcii alebo co) casom, ze to nie je nutne do konca zivota, aj mnohe male deti maju alergiu na mlieko a v priebehu zivota im zmizne.
a su aj vegani a nie su vsetci chudi, bez mlieka sa da pribrat, ide skor o to, ze oni vstrebu veci aj z inych zdrojov, kdezeto nam sa to musi napravit a potom aj my

lalia40

Tak znamena to ze ked ma clovek alergiu na mlieko tak vtedy nemoze pribrat?? Ale ta aleegia sa neda liecit :(( musim sa s tym zmierit do konca zivota. To budem navzdy taka chuda? :((

redka

No neviem ci tie testy boli take detailne. Ale skus si dat urobit aj hladinu d3, b12, horcik a pod. Idem si aj ja dat urobit. Ale mne sa uz v klasickom teste objavil nabeh na anemiu ktoru sposobuje nedostatok b12 alebo kys. listovej, tak som zvedava. Tiez som casto unavena ako stary pes. Maso jedavam tak zdroj b12 mam ale ci mi funguju ostatne faktory na jeho vstrebanie, vyuzitie je otazne.

lalia40

Velmi pekne dakujem za vsetky rady! Doverujem vam viac ako lekarovi. A ako zistim co mi chyba ked v krvnych testoch bolo vsetko v poriadku?

in blossom

no urcite to suvisi s tou alergiou na mlieko, mam to iste a aj unava aj chudost. ked je alergia na mlieko, tak proste nieco v tele nefunguje tak ako by malo, nemusi ist o ziaden zapal (ten by videli v krvi). ja som si ku tomu robila testy vo fooddetective a tam mi vysla aj intolernacia vajec, ryze, cesnaku... takze az po tejto diete (podotykam drzim ju uz dva mesiace a az teraz je malinke zlepsenie) je u mna nejake zlepsenie vidiet.
a plus, ked nejes nic mliecne, ziadne vyrobky, mozes mat vyrazny nedostatok d-vitaminu, co bolo u mna, to by si si mohla dat vysetrit, alebo kasli na to a zacni si aj sama davat, ja mam z i-herbu D3 2000 IU, mesiac som si denne davala tabletku, teraz parkrat do tyzdna. no a odkedy beriem to decko, tak mi zmizla nenormalne bolestiva menstruaciu, uz je normalna :)
a na tvojom mieste by som sa nespoliehala, ze ti nic nemoze chybat, ked jes pestro, uz to ze ti zrazu vznikla alergia na mlieko znamena ze mas nejaku metabolicku poruchu, takze darmo jes aj kila zeleninky a ovocia aj tak sa nie vsetko vie a dokaze vstrebat v tvojom pripade. dakedy som jedla onicom a malo a nic mi nechybalo, teraz jem oproti ostatnym velmi zdrave veci a vela vela a stale mam nejake deficity, cuka mi svalmi a tak, evidentne nieco chyba. a tebe isto tiez, preto si taka unavena, aj ja bojujem s unavou. stitnu mam ok, aj setko.