Požiadanie o ruku

Kristy76

Osem rokov? :) Wau, tak to je dosť dlhá doba :D my spolu chodíme už asi 4 roky a teraz sme si tak rozprávali, že by sme sa mohli ten ďalší rok 2017 zobrať, uvidíme aká bude skutočnosť. Teraz mám na rok 2016 už nahlásené asi 5 svadieb? pomaly v každom mesiaci jedna. Nedávno ďalší kamoš do mňa hustil, že nech mu pomôžem vybrať, že nechce najlacnejší zásnubný prstienok a že je nerozhodný, tak som videla upútavku na obrucky-rydl.sk a potichu som sa ho zbavila s tým, že nech si prečíta aj ich blog, že tam majú zaujímavé články. Proste ja to dievča vôbec nepoznám, takže ja mu veľmi nepomôžem, to mal "otravovať" radšej jej kamarátky.

RNG

Zeny su ovela viacej nachylne k citovym vylevom a ceremoniam, Takze chcu ist do manzelstva s "fanfarami". Co samozrejme pohotovo vyuzil obchod, aby im ponukol hrpmady tovaru a sluzieb, co dnes zachadza do absurdnosti, lebo to vyzaduje aj viac rokov setrenia, kde tie peniaze by sa dali ovela ucelnejsie vyuzit pre mladych na zariadenie bytov, kupu domov, pripadne setrenie na rezervu, ktoru budu pri detoch potrebovatna rozne vydavky spojene s vychovou. tiez na skoly, ktore su dnes coraz drahsie.
Ja osobne som sa proti tomu vzburil uz pred 40 rokmi a mali sme miesto ceremionii a hostenia hromady ludi len civilnu sukromnu ceremoniu, s obycajnymi prstenami, ktorych symbol este stale uznavam. Dohoda medzi dvoma jednotlivcami, ze budu zit spolu a vzajomne sa podporovat cely zivot je velmi sukromna zalezitost tej dvojice.
Nuz moj syn mal cirkus Humberto, s svadba v luxusnom hoteli s vyse 200 hostami, , diamantovym prstenom a rokom planovania dopredu. A po dlhych rokoch je este stale zadlzeny z toho.
Jedno by som na 100% odmietol klakat si pred snubenkou, ako nejaky otrok a prosit sa jej !!

MultiLevel

A ja si myslim, ze kazdy sa zariadi tak ako sam citi, ze bude najlepsie, hoc by bol aj cely svet presvedceny o opaku, a tak, aby bol stastny :)

doubledog

tiez si myslim, ze sa robia zbytocne ceremonie okolo toho.
podla mna, ak sa dvaja chcu zobrat, tak netreba nacvicovat gycove ceremonie slovenskeho typu.
hlavny dovod je jasny:
pri dnesnom manzelstve je uplne absurdne, aby muz ziadal zenu o ruku.
absolutne to nezodpoveda podstate manzelstva - to je primarne vyhodne pre zenu, takze skor ona by mala ziadat o ruku muza.
ved tradicia ziadania o ruku je pozostatkom doby, kedy muz ziadal o ruku rodicov (primarne otca) zeny.

ziadny muz, ktory to mysli so zenou naozaj vazne, by to robit nemal.

MultiLevel

Multiplevel, juuuj, moje male, ale uvedom si, ze ak nemas ty nejaky problem, tak ta nemusi trapit na co sa hraju ini ludia, ze? Ci si tak lahko ovplyvnitelny/ovplyvnitelna? Mne osobne to je jedno, ako si kto zije, lebo mna osobne neovplyvnuje to, co vidim okolo seba, urcite nie, ake ma kto vo vztahu srajdy :) Fakt :) Co ja mam s tym? Pre mna je dolezite to, ako zijem ja. Aj ja som poznala kopec ludi, co sa pretvarovali, kopec naprd vztahov, ktore boli navonok ok, ale pri uprimnom rozhovore som prisla na to, ze je to vsetko len pretvarka. Tym ludom som nieco poradila a bodka. Neangazujem sa viac do problemov inych ako je potrebne. Zato, ze ma niekto nanic vztah, za to ja nemozem ale ani to neriesim a je mi to jednoooo :) Skus to aj ty. Ries len svoje problemy, nie problemy inych, pomoze ti to tak vseobecne do zivota, nielen do vztahu ;)

MultiLevel

Haha a ja zas neznasam a nerozumiem doslova tomu, preco by sa nemal niekto brat, urobit si to cele pekne a podla svojich predstav, LEN preto, ze to niekomu nevyslo :) Svedci to o tom, aki ludia su, ako nedokazu inak riesit svoje problemy, nemaju zaujem pracovat na sebe, toboz nie na vztahu...myslia si, ze ked sa vezmu, staci sa mat rad, ze svadba im zabezpeci lasku nebesku, ze sa nemusia uz o nic snazit, ze vsetko im bude padat priamo k noham, ale bohuzial to tak nefunguje. V manzelstve a celkovo vo vztahu po dlhsom case ide o mnoho inych veci, clovek musi hladat stale nejaky kompromis, prisposobovat, tolerovat, byt trpezlivy...Nuz a zato, ze to niekto nedokaze a jedine riesenie vidi v rozvode, preto sa ini ludia nemaju brat? :D
Kazdy si je sam zodpovedny za vyber partnera, aj za to, ako vie riesit svoje problemy....preto nemam rada reci typu - naco sa beriete, aj tak sa rozvediete :) Mne to tiez vraveli a dnes sa ma pytaju, ako mozu mat aj oni taky pekny vztah v manzelstve. Kazdy si je sam strojcom stastia ;)

excentrik

Tieto gycove ceremonie asi nikdy nepochopim, aj tak sa polovica ludi bude rozvadzat, sa jej proste opytaj a hotovo.

MultiLevel

Moj snubak nebol zrovna s diamantom, kedze malilinky kusocek diamantu by partnera vysiel na 600 eur, tak sme sa "uskromnili" a mam zirkon obycajny v prsteni. Je vsak zo zlata a robeny na mieru podla mojich zelani, takze si mozem byt ista, ze taky mam len ja :) Skus sa nenapadne opytat priatelky, aky prsten by sa jej pacil, mozno popros jej kamosku, aby ti s tym pomohla, bude to menej napadne. Nemusis za prsten vyhadzovat vela, ale ak bude splnat jej predstavy, bude velmi rada, to mi ver.
A miesto na zasnuby? Kdekolvek...ja som bola poziadana o roku v prirode, vysoko v horach...bolo babie leto, prijemny vetrik, krasna krajina pod nami...co ti poviem, nadnera. Ale rovnako nadherne to moze byt v zahrade pri zapade slnka, pri vychode slnka atd atd atd