Uzliny na krku

Príspevok v téme: Uzliny na krku
vasil111

Zdravím, mám 15 rokov a už dlhšiu dobu (3-4 mesiace) mám také guličky pod krkom trochu som pozeral na internete a dostal som sa k lymfatickým uzlinám.
Začalo to jednou takou malou hrudkou na ľavej strane krku pod čeľusťou, nebolelo ma to a nebolelo ani pri stlačení. Asi o mesiac som si nahmtal aj druhú hrudku ale na druhej strane krku pod čeľusťou. Tiež bola bezbolestná ale o trochu väčšia. Bol som často chorý a tá choroba mi dlhšie pretrvávala, ale to asi preto že som nikdy nedobral antibiotyká do konca. Teraz som dlhšiu dobu zdraví ale tie uzliny mi ostali. Nedávno som si nahmatal zo spodku čeľuste pod zubom tiež niečo také ako uzlina, ale neviem čo to je. Pred mesiacom a pol som bol stým na vyšetrení. Odobrali mi krv a urobili výter s takou paličkou z úst a z nosa. Testy ukázali že som v poriadku. Teraz som bol na Imuno-Alergológiji a spravili mi testy mal som pár alergijí ale objednala ma Doktorka na odbery kŕvi kvoli uzlinám, objednaný som na 10. júna. Mám strach či to nieje niečo vážnejšie. Chodil som aj do posilovni cvičiť. Má niekto s tým skúsenosti alebo niečo o tom vie? Prosím ozvite sa, Ďakujem.

Severka

možno, že máš oslabený imunitný systém a v tvojom tele je nejaký zápal a alergia.

Ja som mala vždy zväčšené uzliny, keď sa hlásil zápal hrdla či angína. Aj pri chronickom zápale štítnej žľaze mám mierne zväčšené uzliny. Nie je to nič vážne. Inak by som lietala po vyšetrení. Zväčšené uzliny sú keď je telo v bojovom postavení a bojuje proti nejakej infekcii, alergii, skrytom zápale alebo aj diagnostikovanom zápale, či aj chronickom zápale, antigény proti nejakom orgáne, je to rôznorodé prečo sú veľké uzliny. Ale netreba myslieť hneď na to najhoršie.