Escapelle

Príspevok v téme: Escapelle
Tamara7

Ahojte, viem že tu už bolo dosť takých tém, ale akurát niečo takéto neviem nájsť...Včera sme sa s priateľom milovali a bohužiaľ sa nám roztrhol kondóm a väčšina "toho" ostala vo mne..Dnes okolo 11-tej som si dala tabletku "po". Mimochodom mám plodné dni. Môže sa stať že otehotniem alebo sa nemám stresovať ? Máme dosť rokov, takže dieťatko by až tak nevadilo ale aj tak...Ďakujem všetkým sa odpovede :-)

escap

z pohľadu dieťaťa je to však to isté - či bude potratené niekoľko dní po počatí alebo ako 2-3 mesačné. Tak či tak nedostane šancu narodiť sa.

Ak by si dokázala dieťa prijať a popasovať sa s touto novou situáciou, nemala si brať tú tabletku. S priateľom spíte a viete o "rizikách". Prečo musí za to platiť dieťa? Ak dvaja nie sú ochotní niesť zodpovednosť za seba navzájom a za svoje prípadné dieťa, nemali by mať ani sex.

Tamara7

Kazdy jeden ma na to svoj nazor. Ja tiez nie som zrovna zastancom tejto tabletky ale bohuzial sa nam stala nehoda a dietatko by zrovna v nasej situacii nebola ta najstastnejsia alternativa. Avsak ked by nahodou tabletka nezabrala tak by sme sa s tym nejako popasovali a zvladli to :-) podla mna co sa tyka potratu..je uz uplne ina rec napriklad taka interupcia a tak radsej uzit tuto tabletku ako niektore zeny, ktore dufaju ze ved nic sa nestalo a nakoniec musia ist na potrat...

escap

wreck, nedokážeš rozlíšiť mieru zavinenia?

Pri spontánnom potrate je miera zavinenia ženy nulová. Ak došlo k potrateniu, stalo sa to z dôvodov, za ktoré žena nemôže, čiže nenesie žiadnu zodpovednosť.

Ak však žena vie, ako funguje tabletka po a užije ju, stáva sa plne zodpovednou za to, ak tabletka "zaberie" a dôjde k ranému potratu.

wreck

nieze by som sa zastaval toho svinstva, ale co spontanne potraty, tie nie su problem? castokrat je zena tehotna, ani o tom nevie, ale vajicko sa jednoducho nezahniezdi, alebo aj ano, ale potom sa uvolni a odide z tela von.

ako ma zena zit s takym vedomim?

escap

môj príspevok nebol na podporu tabletky po, ale proti nej

Potratenie znamená usmrtenie. Každá žena, ktorá užije tabletku, by mala byť pripravená niesť zodpovednosť za prípadnú smrť svojho niekoľkodňového dieťaťa. Keby naše mamy užili po našom počatí tabletku po, neboli by sme tu ani my.

escap

Tamara, mohla si otehotnieť (t.j. počať), aj nie. Nikto z nás ti nepovie, či následkom vášho pohlavného styku došlo k oplodneniu vajíčka a spermie. Ak áno, tabletka po bude konať všetko preto, aby bolo potratené počaté dieťatko.

Tabletka môže zabrániť ovulácii, čiže uvoľneniu zrelého vajíčka, ak sa užije v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice, a teda má skorý abortívny účinok.

Rovnako aj v podstate všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu má okrem dvoch anti-koncepčných účinkov aj tretí "poistný" potratový účinok. Ak sa HAK nepodarí zabrániť počatiu, pôsobí abortívne.

Každé dievča a žena, ktoré užíva tieto tabletky, by mala vedieť, ako skutočne fungujú a podľa toho sa zariadiť.