Euthyrox

Aduška95

Veď práve, že je to strašne otravné používať ho každé ráno :) ale asi teda nejdem experimentovať a zatiaľ to nechám takto dokým mi nezvyšuje dávky :)

trisha431

Mňa by náhodou potešilo keby niekto vymyslel nejaký podkožný implantát alebo nejaké náplaste čo by som nemusela žrať každý deň! Ja nemám štítnu už od 13rokov (teraz mám 19) a nemám nervy každý deň do seba tlačiť tú tabletku. Je mi už z nej zle a dokonca to pociťuje aj môj žalúdok. Beriem euthyrox, ale skúšala som aj l-thyroxin a potom mi bolo ešte horšie. Ale niekomu prospeje ked zmení druh tabletiek :) Opýtaj sa endokrinológa a on ti určite poradí.

Irén 1

Aduška, ja beriem euthyrox 8 rokov a roky som sa snažila zbaviť tohto hormonu, bohužiaľ nešlo to, vždy som sa s prírodným liečením dostala ešte k vyššej dávke euthyroxu a už by som sa s mím aj zmierila, keby som nepriberala a fakt schudnúť to je ťažko.
Zaujímalo by ma či mi niekto vie povedať aký rozdiel je medzi euthyroxom a L-thyroxínom, teda či má menej nežiadúcich účinkov, či sa tak z neho nepriberá a vlastne ktorý je originál a ktorý je genericky liek.
Ja neviem o nikom kto po po rokoch braní tohto svinstva mohol ho vysadiť, ide to zrejme ak ho bral iba krátko a aj to nie u každého.
Ak začneš s jodom tak si daj urobiť u lekára jodurit ako si na tom s jodom, nakolko nadbytok ti ešte viac uškodí, nakolko nie každá hypofunkcia je z nedostatku jodu.

kojot

bud rada ze ti vobec na to prisli a liecia to.Ja tie tri mesiace som to zacala brat ze vraj sa mi znizila cinnost stitnej zlazy.Myslum ako druhotny problem vyplivajuci z inej choroby.totiz roky som sa nevlafala pohybovatpadlo mi tazko chodit z cinnost stitnej zlazy sa znizila .A preco ti to padne tazko brat ovela horsie veci su ludia cjodia na dialyzu pichaju si inzulin a tazke choroby.To je nic to denne brst naozaj je to minimum.Jod mi nefoporucoval brat endokrinolog len tento liek.

RNG

Niekomu pomoze brat jod a selen,co vlastne odporucam kazdemu z roznych dovodov, inym vytazky zo stitnej zlazy(lyofilizovane=vymrazene)