Zdravotná poisťovňa a brigáda v zahraničí

Príspevok v téme: Zdravotná poisťovňa a brigáda v zahraničí
saturnova

ahojte,

neviem nikde najst overene a aktualne informacie ohladom brigad v zahranici, moja otazka je urcena najma studentom, ktori brigadovali, resp. brigaduju v zahranici a znie, je potrebne odhlasovat sa zo slovenskej poistovne, ked budem zarobkovo cinna osoba v inom state, hoc ako student? prip. ako sa to riesi ked student brigaduje v zahranici?

pre rypalkov, chystam sa do zdravotnej poistovne opytat sa, ale zaujimaju ma hlavne skusenosti druhych, takze som vopred vdacna vsetkym, ktori mi poskytnu cennu radu :)

saturnova

dakujem za radu, chcem sa este opytat ohladom toho komercneho poistenia, ci je potrebne si davat aj pripoistenie manuálnej prace ked je to len na cca 50 dni a v CR, alebo staci poistenie liecbnych nakladov atd.

vebe

ziadne odhlasovanie zo zdravotnej poistovne. Musis mat europsky preukaz poistenca + zisti si v nasej poistovni ako je to s platbami do poistovne v case ked budes v zahranici + vybav si v niektorej komercnej poistovni poistenie a to z dovodu, ze v pripade potreby by ti nasa zrdavotna poistovna uhradila za vykon len tolko, kolko to stoji u nas, zvysok by si musela doplatit. V zahranici vacsina vykonov stoji viac ako u nas, takze komercne poistenie treba urcite. Ak sa nieco stane, alebo nebodaj by bol potrebny prevoz na Slovensko, tak by si sa nedoplatila