L glutamin

Príspevok v téme: L glutamin
lenustek123

Glutamín posilňuje imunitu, skracuje dĺžku chorôb a zlepšuje rekonvalescenciu. Zlepšuje obnovenie svalovej sily, pomáha pri detoxikácií organizmu odstránením amoniakových zvyškov v svale, týmto odstraňuje svalovú únavu, zlepšuje regeneráciu, zvyšuje výkonnosť a vývoj svalov.Glutamín je nenahraditeľný pre každého, kto je v strese alebo chorý.Glutamín má veľký vplyv na zvýšenie hladiny glutatiónu.

Čo je to glutatión?

Glutatión sa skladá z 3 aminokyselín / cysteín, kyselina glutámová a glycín / a vytvára sa vo všetkých bunkách nášho organizmu. Je produkovaný v pečeni. V pečeni sa nachádzajú najväčšie množstvá tých látok, ktoré zabezpečujú detoxikáciu škodlivých produktov. Tie sú glutatiónom metabolizované a vylučované žlčou. Určité množstvo glutatiónu je vylučované z pečene priamo do krvného obehu, kde pomáha udržať celistvosť červených krviniek a chráni biele krvinky. Glutatión sa vyskytuje aj v pľúcach a črevnom trakte, kde pomáha pri premene cukrov. Čo je dôležité, podporuje aj rozklad oxidovaných tukov, ktoré môžu zapríčiniť vznik arteriosklerózy a urýchliť starnutie.

Jeho hlavná funkcia spočíva v likvidácii a odstraňovaní všetkých potenciálne škodlivých toxínov, ktoré zaplavujú naše telo. Je to veľmi silný antioxidant, ktorý očisťuje stravu v tráviacom trakte od nebezpečných voľných radikálov a chráni pred nimi bunky. Pokles glutatiónu v bunkách, ku ktorému dochádza v priebehu starnutia, umožňuje rozvoj nekontrolovateľnej aktivity voľných radikálov. Úžasné schopnosti glutatiónu ako likvidátora voľných radikálov pomáhajú vysvetliť, prečo konzumácia ovocia a zeleniny, kde sa glutatión predovšetkým nachádza, je často spojená s nižším výskytom rakoviny, chorôb srdca a iných chronických ochorení. Glutatión čistí potravu od žltých nebezpečných tukov v našom tráviacom trakte, predchádza vzniku cukrovky, ale ju aj lieči. Hladina glutatiónu v tele poukazuje na rozdiel medzi chronologickým a funkčným vekom. Ten, kto má hladinu glutatiónu vyššiu, je zdravší a vyzerá mladistvejšie. Množstvo glutatiónu v krvi zvyšuje napríklad vitamín C- 500 mg denne, selén - v para orechoch a L-glutamín.

Ako bojuje glutatión proti starnutiu?

Pre zachovanie mladosti a elánu glutatión:

- udržuje správne imunitné funkcie

- omladzuje starý a slabý imunitný systém

- chráni nás pred rakovinou

- zabraňuje poškodeniu pľúc voľnými radikálmi

- likviduje voľné radikály v žltých tukoch

- braní oxidácii cholesterolu v krvi

- pomáha liečiť cukrovku

- chráni pred vznikom makulárnej degenerácie, t.j. očnej choroby, ku ktorej dochádza vo vyššom veku.

S vekom hladina glutatiónu klesá. Ak sa tomuto poklesu nezabráni zvyšovaním jeho produkcie, môže sa deficit glutatiónu prehĺbiť a starnutie sa urýchľuje.
/////////////////////////////////
/////////////////////////////////
mate s tym niekto skusenosti? Prave som si objednala dve balenie, zaujima hlavne z toho ,,liecebneho hladiska" ake to bude mat ucinky.. citala som, ze efektivne opravuje creva, a tym padom zlepsuje celu imunitu.

odpovedam

lenustek, najdi si radsej nejake studie, ci bol dokazany ucinok glutaminu na crevo alebo nie. to ti povie viac a pomoze pri rozhodovani. ale pre dobre fungovanie imunity potrebujes zdravu mikrofloru v creve, ktoru zabezpecuju probioticke bakterie. teda vyskusaj entericky uzavrete probiotika + vyzivu pre ne vo forme mikrovlakniny.

sampon

lenustek,

ja len odpovedam na tvoju otazku. Ak si presvedcena, ze je to dobre a ludia v Anglicku to uzivaju, tak si to kup a uzivaj aj ty. Zbytocne tu potom mrhas svojim aj mojim casom.

lenustek123

no podla mna to nie su hluposti.. uzivaju to hlavne sportovci pre zrychlenie regeneracie, a kulturisti v case ked su v diete aby nestracali svalstvo.. Na anglickych forach s tym maju ludia skusenosti, hlavne ti co maju problemy s Leaky Gut, tj. nieco ako derave crevo.. L glutamin je akoby potrava pre nase creva, pre ich obnovu.. ide mi hlavne dat dokopy creva, citala som, ze toto je na to velmi prospesne.. len som chcela vediet ci s tym maju nejake skusenosti aj ludia na Slovensku, alebo sme ako vzdy trosku ,,pozadu"

odpovedam

nie je to reklama, je to normalny vyzivovy doplnok, predovsetkym pre aktivnych sportovcov. ide o aminokyselinu, tie su potrebne pre doslova vsetko v tele. tiez to uzivam, no ak chces posilnit imunitu poriadne, tak pridaj kolostrum a entericky uzavrete probiotika.