Chaos v mozgu

Príspevok v téme: Chaos v mozgu
Michal0671

Tak toto bude s najväčšou pravdepodobnosťou dlhší a chaotický príspevok.
Po prvé: Moj mozog rozmýšľa tak že chce zažiť všetko (ale nemá na to kapacitu), viem že sa to nedá, ale on to tak chce.
Príklad: Editujem video v editovacom programe, video je dobre spravené, ale keď príde na vkladanie efektov pomyslím si nasledovné: Chcem vyskúšať všetky možné kombinácie efektov, a to preto lebo aj ostatné efekty vyzerajú dobré a chcem ich tam zakomponovať. Problém je že takto by som to video nikdy nedokončil, lebo tých kombinácií sú tisíce.
Niekedy, zase to toho videa pasuje 6-8 efektov, ale ja tam nedám nič a editáciu radšej ukončím, lebo by som tam chcel nejako zakomponovať všetky.
A to ani nevravím ako mi to komplikuje prácu v robote.
Ďalší príklad: Chcem zo všetkého vedieť všetko (alebo aspoň niečo). Sledujem Kvantového Fyzika Michio Kakua, kresťanské prednášky (niektoré myšlienky majú naozaj hlboké, a cítim že sú dôležité a je potrebné si ich zapamätať)
Samozrejme že nie všetko z toho je pravda (dnes je hlavný problém polopravda), ale z tých 2 hodinových prednášok, povedia niekedy naozaj zaujímavé veci.

Je toľko dôležitých vecí ktoré môžu byť diskutované, o ktorých sa môžeme niečo naučiť, dalo by sa povedať že sledujem takmer všetky prednášky (a tie polopravdy v nich a hľadanie pravdy mi vážne lezie na nervy lebo viem že je tam nejaká pravda, ale brodiť sa sa preto toľkými klamstvami). A môj mozog sa cíti tak ako keby ste na klávesnici od počítača stlačiť veľa klávesníc naraz a ten počítač následkom toho zamrzne, alebo sa zasekáva

Zjednodušene povedané: Moj mozog to chce vedieť, ale nemá na to kapacitu to všetko absorbovať.

Všetko sa to začalo asi v 16 rokoch kedy, som prestal žiť v slepej naivite že žiť medzi ľuďmi je krása, možno to má aj niečo spoločné s tým že som dospieval neviem. Ale dovtedy som sa o také veci nezaujímal, nie že by mi to bolo jedno, ale ani som nevedel že také veci existujú. Teraz keď viem že také veci existujú(Bildenberg, Bohemian Grove, Slobodomurári, 11.9.2001, shaolin monks, Venus project,..... atď atď ) , zdá sa mi zlé, a pokrytecké sa o niektoré veci nezaujímať keď podľa všetkého sú naozaj podstatné.

A základná otázka všetkých otázok. Prečo sú ľudia taký aký sú, prečo to málo ľudí ktorý sa rozhodnú správať zle a využívať ostatných ktorý sa rozhodli správať dobre, prečo to tým dobrým môžu robiť?
Tu naozaj neexistuje žiadna spravodlivosť načo sme potom tu? Narodiť sa užiť si života na maximum ako sa dá a nič viac?
Podľa mňa nie sme ľudia máme emócie, pocity, city, empatiu to nás odlišuje od zvierat.
Prečo teda keď máme ľudské emócie a pocity môžu tí ktorý sa rozhodnú správať zle ničiť život iným ľuďom? Kde tu je nejaká rovnováha? Načo sú nám potom nejaké emócie? A to nehovorím ani o psychopatoch ktorý sú takmer bez emócií a empatie.
Prečo sú ľudia "zlý" keď máme emócie, ktoré nás odlišujú od zvierat, a teda mali by sme sa vedieť vcítiť do druhého a do toho čo tomu druhému svojim konaním spôsobím. To je podľa mňa základ ktorý tu chýba ale aj základ ktorý nás oddeľuje od zvierat. Prečo sa teda podľa toho neriadia všetci keď nie sme zvieratá, ale ľudia?
Má to jednu výhodu už sa aspoň nerozčuľujem nad zbytočnosťami, a približne viem čo je podstatné.
Nevýhody: Prestal som sa smiať, a život som začal brať o dosť vážnejšie, proste sa nedokážem zasmiať, začalo to už na strednej, dokázal som povedať vtip na ktorom sa pol triedy smialo len ja som sa vôbec nesmial. Potom sa na mňa celá trieda dívala a hovorili si medzi sebou?: Pozri sa on sa vôbec nesmeje. A aj keď sa oni na niečom zasmiali, ja nikdy vôbec mi to nepripadalo smiešne
V robote som mal preto rovnaké výčitky.

To je asi len jedna desatina z myšlienok ktoré mám v hlave, a to nehovorím o iných oblastiach.

PS: Podľa mňa sa naozaj niečo stalo v tom dospievaní, bol som mladý o ničom som nevedel, svet som považoval sa krásne miesto teraz keď musím čeliť všetkým týmto veciam, nedokážem mať z ničoho radosť. A už vôbec sa nedokážem radovať tak ako som sa radoval keď som mal 6 až 14 rokov. Športujem, ale ani z toho športu nie je radosť. A verte že je pekne nanič keď športujete len pre zdravie, ale pri tom športe nič necítite, žiadna pozitívna energia proste je to len ako keby som chodil doma z izby do izby. Neľutujem sa len hovorím to ako to je. A ja viem že to nie je dobré. Viem že ten pocit keď som bol malý bol správny, že to bola správna cesta.

anjelik *

Tento svet si predstav ako jednu veľkú nádhernú a pestrú knihu. Ty si ju vybral z poličky a ako dieťa si ju začal čítať. Len ako dieťa si nerobil to, čo robíš teraz, už ako dospelý. Začal si sa do toho deja príliš ponárať a tým pádom do nej vkladáš príliš veľa vlastnej sily a tak ti nezostáva sila na to, aby si sa z toho aj tešil. Je prirodzené, že chceš obsiahnuť čo najviac, ale skús to menej intenzívne zažívať, proste sa snaž všetky tie informácie len ukladať, pamätať si, veci pozorovať, ale nevytvárať nejakú príliš intenzívnu emóciu. Čiže, pohoda, klídek, tabáček. :o))
A v stave, keď budeš úplne bezstarostný, ako malé dieťa, zrazu sa ti samé od seba tie informácie pospájajú. Akoby náhodou. Koniec koncov tak aj vznikla väčšina tých najväčších objavov a vynálezov. :o)
Ľudia, aj keď majú zdanlivo rovnaké telá a tváre, sa od seba líšia vývojom. Preto u niektorých naozaj nie je možné očakávať súcit a pochopenie. Musia ešte veľa toho zažiť, dobrého a najmä zlého, aby sa to v nich zlomilo, do momentu, keď sa konečne zamyslia, že prečo ja sa cítim tak zle? Prečo tí druhí sú šťastní a ja nie? Potom príde čas, keď sa začnú pýtať. A potom zase prejde veľa veľa času, keď aj pochopia odpoveď. Vieš, niet sa kam náhliť. Nič ti neutečie, čo nestihneš v tomto živote, počká ťa v ďalšom. Tá kniha nemá koniec. :o)
Možno každý, nie nutne, raz dospeje do stavu dezilúzie. Len nikde nie je napísané, že ťa to musí vrhnúť do stavu znechutenia a depresie a straty vôle žiť. Každý, kto aspoň trochu jasnejšie vidí, musí vidieť aký je v skutočnosti tento svet. :o) Ale to nič nemení na tom, že sa ty môžeš aspoň pokúsiť to zmeniť tým, že ty sa tým nedáš pohltiť a napriek tomu, že pozoruješ to hnusné aj to nádherné, zostaneš stále rovnako dobre naladený. To bude tvoj najväčší prínos pre túto realitu. Lebo len tak ju dokážeš zmeniť na lepšiu.
Mozog je len taký, aký je. Žiadna brutálna konštrukcia, tak ho využívaj po jeho krajné medze, ale zmier sa s tým, že má svoje limity a netreba ho umorovať. Preto je žiadúce a veľmi vhodné práve to cvičenie, otužovanie, socializovanie sa. Nesmieš zanedbať ani jedno z toho. Všetko musí byť v rovnováhe, iba tak sa budeš cítiť dobre. Až na pár výnimiek, nikto necvičí rád...musíš za tým vidieť priaznivý dopad na telo a dušu, potom to budeš robiť a s radosťou. Studená voda je niečo strašné..ale rovnako, ak vieš, že je to prospešné, vlezieš aj do horského potoka a ponoríš sa po krk. Ľudia ťa naučia, aký chceš byť a aký nie. :o) Tá nuda, to si len ty sám...len ty to vieš zmeniť. :o)

Michal0671

Ďalší príklad: Napríklad som zažil naozaj krásne detstvo, ale znova mozog tak premýšľa aké by to bolo (že by chcel zažiť) roky 1995 - 2005 na vysokej škole (keď by som mal 18-20 rokov) aké by to bolo v tých rokoch.
Rozumiete normálne nad tým premýšľam a nie len premýšľam ale chcem to zažiť.
Ako som hovoril na začiatku, chcem vyskúšať všetky možné kombinácie.

Michal0671

Nemyslieť negativisticky (negativistický som bol prvé 3-4 roky keď som prestal byť naivný), teraz mám vačšinu veci absolútne na háku, lebo som narazil na dosť podstatnejšie veci ktoré za chvíľu nižšie popíšem. zaujímať sa o kreatívnych ľudí čo sa snažia zmeniť svet k lepšiemu.
Veď to práve robím, ale keď vidím ako sú potláčaný koľkých zavraždili, naozaj nič iné ako realita (pesimizmus) vám nezostáva
Nemusíte veri´t na technológiu voľnej energie aby ste boli znepokojený ich potláčaním
V poslednej dobe sa zaujímam o toto
Príklad: Dr.T. Henry Moray: Vytvoril "Morayov ventil" zariadenie k získaniu žiarivej energie z nulového bodu, stokrát toto zariadenie predviedol a mal desiatky podpísaných prehlásení podporujucich jeho vedu. Ale nakoniec bol aj tento vedec ignorovaný a šikanovaný. Výnalez Dr. Moraya bol konkurentom rozmlátený na kusy, a skor ako mohol dokončiť jeho rekonštrukciu, zomrel prirodzenou smrťou.
Tom Bearden hovorí nasledovné: "Diali sa tam všetky druhy machinácií, nemyslím si že T.Henry Moray mal niekedy slušnu šancu s tým niečo spraviť.
Nie je absolutne žiadnych pochyností o tom že T. Henry Moray mal systém, ktorý vyrábal okolo 50 kilowattov z 25 kilovej krabice.
Konvenčný elektrodynamický model nedovoľuje, aby sa to stalo. Inými slovami nedovoľuje získať nadbytočnu energiu z vakua, a použiť ju k poháňaniu nákladu."
Paul Brown: (Zabitý pri automobilovej nehode),
John Searl: Vynašiel kruhové magnetické zariadenie, ktoré má ako energiu tak pohon zabudované do jednej jednotky. Energetická spoločnosť cítila že ju tento pán okráda o peniaze, poslali ho k sudu, on šiel do vazenia, jeho dom začal horieť a všetky jeho projekty a mejetky zhoreli.
Danny Klain,
Stefan Marinov: (Výtvoril už spomínaný stroj Methernita)
Floyd "Sparky" Sweet
Paramahamsa Tewari

Adam trombly: Postavil dynamo, zdroj stejnosmerného prudu, ktorý pristupoval k elektrickej energii priamo zo vzduchu. Snažil sa to demonštrovať napodobením magnetického poľa planety a otáčaním tohoto zariadenia, može vlastne vytvoriť dynamo ktoré by fungovalo. poznámka autora: Stýmto absolutne suhlasím, veľa vedcov pri vymýšľaní voľnej energie sa zameriava práve na magnetické pole Zeme, alebo presnejšie na tvar magnetického poľa Zeme, spolu s elektromagnetickou teoriou, keď magnetické polia osciluju, alebo sa chveju, bude to mať vplyv na gravitačné pole. Raz som ale, počul že v rovniciach Maxvellovej teorie o elektromagnetizme je chyba.
Adam Trombly bol pozvaný k predvedeniu jedného z jeho generátorov pred OSN a senát Spojených štátov amerických, ale tato uálosť bola podkopaná prvou Bushovou administratívou, a samotné zariadenie potom zabavené vládnou raziou.
John bedini: vytvoril zariadenie na dobíjanie batérií, ktoré generovali viac energie, ako sa spotrebovalo k ich doobitiu. Oznámil že ich začne predávať za nízku cenu. Skoro na to bol napadnutý vo svojej laboratorií, a prisahal ďalej toto zariadenie nevyrábať. Pre svoje vlastné bezpečie nmusel opustiť trh voľných energií.
Elem klimov,
Atanley Meyer: Otrávený
Danny Klein: Vynašiel motor ktorý by mohol byť poháňaný vodou, prečo nie je tá technológia vo všetkých autách?

John Hutchison: Nie len že vytvoril niekoľko batérií voľnej energie, ale tiež použil Teslovu teoriu k prekonaniu gravitácie, aby sa mohli objekty vznášať, to by mohlo znamenať revoluciiu v oblasti pohonov .Jeho laboratorium prepadli a vybavenie bolo zabavené políciou štátnymi uradníkmi v roku 1978,1985 a znova v roku 2000}
Ak su títo vynálezci všetci podvodníci a šarlatáni som prekvapený prečo boli tak dosledne a brutálne potlačený?

A

CIBI

Presne ako OneWhoWalks vravi, skus sa zamerat na svoj "maly" svet okolo seba a ak mozes pomoz svojmu okoliu ako vies. Na svete sa deje aj vela peknych veci a zda sa, ze propaganda negativizmu je celkom uspesna ked stale pribuda ludi s negativnym/pesimistickym postojom k svetu.
V Srbsku boli nedavno zaplavy, dvaja moji kamarati nevahali a sli pomoct. Je to trochu extrem a neviem ci by som to ja dokazal kazdopadne maju moj obdiv. Nehovoriac o tom,ako sa cely Balkan zomkol a pomaha si( aj napriek inym nabozenstavam a vojnam)
Co sa tyka tvojho zaujmu o elity a beh sveta, je dobre studovat tieto veci a mat prehlad no neprehanat to, mohol by si ist na to z opacnej strany a pozerat prednasky pozitivne napr. na ted.com, ktory je plny kreativnych ludi co sa snazia zmenit svet k lepsiemu ci uz pomocou novych technologii alebo myslienok. Neutapat sa v tom pesimizme, na svete je stale dostatok ludi,ktori chcu,aby bol svet lepsim a krajsim a oplati sa pre nich zabojovat.

OneWhoWalks

No, si o par rokov starsi nez ja :) Ak ta napriklad bavi sport, naco sa zaoberat tymi vecami, ktore si spomenul. Robis to pre seba, lebo ta to bavi, pre zdravie, kondicku,pre ludi, s ktorymi to robis. Zvysok ta zaujimat nemusi. Prilis si vsetko komplikujes a prilis sa sustredis na negativa. Ak ta zivot, ktory vedies nenaplna, skus ho trocha pozmenit. Ak ti vadi nespravodlivost a krivda vo svete, skus sa niekde prihlasit ako dobrovolnik a pomahat ludom. Budes robit dobru vec a mozno ta to bude naplnat a kus po kusku sa budes menit. Ak mavas casto depresie tak by som asi skusil psychologa, co ti na to povie, mozno ti aj nieco predpise, samozrejme je to na tebe ci sa tym budes riadit alebo nie.

Michal0671

23rokov
Presne to som aj chcel, a koľko krát.. sústrediť sa na jednu jedinú konkrétnu vec (či už v robote, alebo takto doma keď nad niečim rozmýšľam, alebo s niečim pracujem).
Ale keď narazím na niečo zaujímavé aj z inej oblasti, môj mozog to ihneď zaregistruje a chce o tom vedieť viac, a zapamätať si to.
Napríklad si pamätám to že asi pred trištvrte rokom som čítal článok o jednej rodine v Amerika ku ktorej nabehla zásahová jednotka len kvôli tomu že si cez internet objednali tlakový hrniec. Bolo to v nejakom oficiálnom médiu.
Sústrediť sa na konkrétnu vec hmmm napríklad šport. Futbal, nie sú tam dosť veľké machinácie. Cyklistika = doping. A vôbec šport všeobecne je obchod.
Neovplyvním, to isté mi hovorili rodičia a súrodenci keď som sa s tým začal zaoberať. A keď sa pozriem na ich životy čo vidím? Žitie zo dňa na deň rodičom stačí na prežitie aj 200 eur (sami mi to povedali) prídu domov, zapnú tv pozrú jeden seriál k tomu TV noviny najedia sa a to je ich život (chvála Bohu že s nimi už nežijem).
Súrodenci, no hmmm dalo by sa povedať že sú na tom finančne nad priemerom, a to sa na nich dosť podpísalo, keď to porovnám s tým aký boli keď sme boli spolu a nemali toľko prachov je to rozdiel. Su namyslenejší každý druhý deň chodia v úplne nových handrách.
Taký mám viesť život? Nato sa mám sústrediť? Nie nechcem radšej budem premýšľať nad tým prečo niekto chce aby sa ľudia na svete správali tak ako sa správajú moji rodičia, alebo súrodenci.

OneWhoWalks

Velmi mi pripominas seba v urcitych veciach. Nenapisal si ale kolko mas teraz rokov, len ze chodis do prace, cize predpokladam, ze si uz dospely, aj ked sposob akym pises ... :) .Čo sa tyka tej prvej casti, effektov, editovania, to je uplne normalne u viacerych ludi, sam s tym mam skusenosti, to co ta pohana dalej je akurat tvoja zvedavost a mozno si aj detailista a chces aby to vyzeralo co najlepsie a kvoli sirokej skale moznosti mas pocit, ze tvoja praca nikdy nedosiahne urcitej fazy, v ktorej by si ju chcel vidiet.
K tej druhej veci, to skratim, pretoze to by som mohol pisat aj do rana. Najviac ma zaujal ale ten vek. U mna to bolo podobne, tiez som mal 16. To "uvedomovanie si" alebo "precitnutie" alebo ako to chces nazvat u mna ale prebiehalo inak, pretoze bolo ovplyvnene inym druhom literatury. Je jasne ze si cynik a to meni tvoj pohlad na svet. Viem, ze to bude zniet pesimisticky, ale veci, ktorymi sa zaoberas, alebo ta trapia nikdy nezmenis. Narazam na vyzsie spomenute ( slobodomurari, bildenber atd )a je uplne jedno aka je pravda, co je skutocne a co nie. Mozes v tom tapat kolko chces a trapit sa pre to, ale myslis si, ze to nejako ovplyvnis? K tomu poslednemu bodu co si spomenul. Ludia su najvyvynutejsimi zivocichmi, alebo ak to chces, zvieratmi na planete. Neviem preco pises ze zvierata nemaju emocie, co taky pes? Naozaj si myslis ze nic neciti? :) Ludia niesu zly ani dobry. Dobro aj zlo je ajtak relativne. Ludia nejdu proti tebe, ale kazdy sam za seba. Naco sa trapit, pre kazdeho jedneho cloveka na zemi. Rozsirovat si svoji vedomosti nieje na skodu, ale urcite veci by ta nemali tak ovplyvnovat. Zameraj sa na to co ta bavi a uzivaj si to. Netrap sa zbytocnostami, aj ked si myslis ze su dolezite.

sync55

to co popisujes na zaciatku je podvedoma strategia "vsetko alebo nic" - bud ziskam vsetko co sa len da, alebo to nema ani zmysel skusat. takymto sposobom clovek na seba kladie neprimerane naroky a potom vacsinou zlyha, alebo zo strachu zo zlyhania radsej ani nezacne. riesenim je si tuto podvedomu strategiu uvedomit a povedat si ze takato strategia je uplne nepouzitelna a ze nic nie je dokonale a ani sa neda stihnut v obmedzenom case vsetko a ze je lepsie dokazat aspon cosi nez vobec nic. :)

co sa tyka tych zlych emocii, tam je problem ten, ze zle emocie su velmi nakazlive. staci aby par spolocensky urcitym sposobom vyznamnejsich ludi bolo negativne nastavenych a zlych a toto zlo sa uz velmi lahko siri do inych ludi, pretoze maju pocit ze bud sa tym istym zlom musia aj branit ak chcu prezit, alebo ze prave toto je ta spravna cesta na fungovanie zivote..

inak dalsia vec je, ze sa mi zda ze dost vela rozmyslas a filozofujes o veciach ktore nemozes zmenit a len ta rozptyluju, to by bolo uzitocne tiez zredukovat :)