Co mi je? Je to leukemia?

Príspevok v téme: Co mi je? Je to leukemia?
:(

Prosim, vie mi tu niekto povedat coho priznaky su moje tazkosti v poslednej dobe. Z nicoho nic ma zacne boliet tupou alebo aj pichavou bolestou brucho a oblast zaludka, chyti ma slabost a pocit silnej unavy, pocit stiahnutia v pase, odpor k jedlu a nechutenstvo, horucava a pocit nedostatku vzduchu, prehlbene a namahave dychanie. Objavuje sa to po najedeni, aj ked niesom najadena. Najcastejsie po fyzickej namahe. Je to anemia, leukemia, rakovina zaludka alebo co je to? Coho priznakom su tieto tazkosti. Mam 34 rokov. Tlak mam v norme, mame doma tlakomer takze si meriam a je normalny.
Dakujem

jaaty

Ahoj, môže to byt inzulinova rezistencia, alebo nedostatok traviacich enzymov. Čiže zle pracuje pankreas, skus diabetologa, daj si zmerat hladinu cukru v krvi pred a po jedle. Alebo neaka alergia na jedlo. Možeš mat aj neaku infekciu a padol ti pankreas, skus si dat zmerat energeticke body organov, či ti nespadli.

Lulu2011

tak bez vystrenia biochemie moze prd vediet, ak ti nechce urobit ani zakladne vysetrenie, co sa mi zda cudne, tak urcite zmen lekara, ale to, co popisujes vyzera na ciltivy neurovegetativny system, nie na leukemiu, inak leukemiu by vedeli hned zistit len z vysetrenia krvi, takze si jednoznacne na krv treba ist

redka

Raz za 2 roky mas narok na preventivu. Alebo si daj testy urobit ako samoplatca. Alebo zmen lekara ked tento nepocuva co mu hovoris.

:(

emalea v poslednych dvoch tyzdnoch asi kazdy druhy den alebo aj kazdy, ja neviem. Ale zacina ma to znepokojovat. Poznam jedneho co zomrel na leukemiu a tiez mal take zo zaciatku bolesti brucha, lekari si unho mysleli ze ma nieco s crevami az krvne testy ukazali ze ide o leukemiu.

:(

Krvny obraz som uz dlsie nemala robeny. Bola som s tym u obvodneho ake mam problemy, on povedal ze je to z nedostatku cukru tiez, lenze ja nemam cukrovku a ked idem von tak si vzdy nieco male zoberiem do kabelky ak by som chytila tie stavy, aj vodu nosim so sebou ale nepomaha to. Nebude to myslim ze s cukrom. Jem sladke a dietu nedrzim ziadnu. Niesom ani vegetarianka. Lekar mi nedal ani krvny obraz urobit, vraj je to zo stresu a mam si kupit magnezium s B6, lenze po nom mi klesal tlak nadol a bolo este horsie. Lekar to pripisuje stresu a robi zo mna ze si to len namyslam. Ziadna ochota riesit to. Myslite ze je to z nedostatku zeleza alebo toho hemoglobinu? Ale co tie bolesti zaludka a brucha a pocit stahovania v pase? A tie ostatne priznaky?

redka

Nízka hladina cukru sa hlási aktiváciou autonómneho nervstva s varovnými príznakmi:

● hlad,

● tras,

● nepokoj,

● potenie,

● pocit úzkosti,

● búšenie srdca.

Z nedostatku zdroja energie pre nervové bunky sa neskôr objavujú závažnejšie prejavy:

● únava,

● neschopnosť sústrediť sa,

● zmeny správania,

● poruchy nálady (od rozmarnej až po depresívnu alebo dokonca agresiu),

● poruchy myslenia,

● nejasná reč,

● kŕče,

● neskôr rôzne stupne poruchy vedomia – až po možnú hypoglykemickú kómu.

Niekedy však varovné príznaky môžu chýbať, hlavne v prípade ľudí, ktorí mali hypoglykémiu opakovane a často.

zdroj napriklad tu dia.hnonline.sk

redka

vyzera to ako nejaky problem s krvnym cukrom, hypoglykemia.... moja slaba pamat... minule tu jedna babenka pisala ze odpodava po jedne... len si nespominam na tu diagnozu....