Zavistliva kamaratka

Príspevok v téme: Zavistliva kamaratka
corona92

nase kamaratstvo trva od strednej skoly, vlastne trva doteraz, ale nie tak ako byvalo, po skole sme sa odcudzili, aj ked nebyvame daleko od seba, on pracuje, ja nie, ja nemusim, taktiez som od strednej zacala chodit s priatelom, ktory ma zabezpecil a na druhy rok v lete sa budem vydavat. tu je ten hlavny problem, tak ako som spominala, kamoska od strednej pracuje, byva s priatelom ktory studuje na vyske, cize peniaze potrebuju ako sol, prave to ma stve, ze pre zavist sa pomaly isto konci nase kamaratstvo, stretavame sa stale, ale vzdy mam pocit, ked sa s nou lucim, ze ma uz nechce vidiet, niekedy je ku mne az odmerana. ja neviem presne ci je problem zavist, ale myslim si. 2 roky dozadu sme si s priatelom prerabali dom, kupil si nove auto, chodime kazodorocne na dovolenky, skratka si to mozme dovolit samozrejme vdaka priatelovi, ale ona neznesie ked sa ma napr. spyta co som si kupila, a kolko to stalo, proste vidim z jej tvare tu zlost a vsetko, ale sama sa ma nato pyta, alebo ked sme si prerabali spalnu, prisla prva pozriet ako sme ju prerobili, takisto ten isty pohlad, uz davnejsie som jej povedala co sa s nou deje ( to mi este neprislo na rozum to ze mi moze zavidiet) povedala ze je to z prace a ze im nevychadzaju peniaze, par krat som jej dokonca aj pozicala. Zas uvediem priklad, s mojim chodime hravat tenis, samozrejme bola u nas na navstevu a pocula ze aky program si urobime cez den a tak, a hned potom mi hovorila, ze si len uzivam, a chodim hore dole, a nikdy niesom doma atd atd, mne to dost uz lezie krkom pretoze ju mam rada, je akoby moja sestra, ale rozmyslam, ze prerusim s nou kontakt na nejaky cas, lebo toto uz nie je uprimne prioatelstvo, ako volakedy, nechcem to urobit, ale nechcem znasat pohlady, a blbe reci ze som zaneprazdnena roznymi aktivitami a tak, proste mi to lezie na nervy, co mam robit, mam sa s nou porozpravat este alebo? boli ste niekto v podobnej situacii?

Amen69

tak treba sa zbavit toxickych ludi v nasom okoli, presrusit kontakt a nepustat si toho cloveka do zivota. ty si uz niekde inde a ver ze ti namiesto nej moze prist kvalitnejsi clovek do zivota. treba vytvorit miesto pre nove veci, novych ludi. to co dosluzilo nechat ist, pustit. kamoska sa sama zoziera a preto aj trpi nedostatkom a zavidi ti. na druhej strane moze byt aj nejakym tvojim zrkadlom a ty si mas cez nu uvedomit, co by si mala zmenit na sebe. niesi tiez tak trosku zavistliva? nemas tie vlastnosti co sa ti na nej nepacia, tak trochu aj sama v sebe? poloz si tieto otazky a uprimne si na nich odpovedz... iste, ludi mame prijimat takych aki su ale ked ti vas kamaratsky vztah nic nedava a ani jej tak je asi na case sa rozlucit. nepocuvaj nejake jej vycitky, casom sama mozno pochopi, preco si s nou prerusila kontakt, mozno sa nad sebou zamysli a prehodnoti svoj zivot, a po case si budete velmi blizke. niektori ludia na sebe pracuju, ini padaju este do vacsieho bahna.

pedag

Aj mne kamarát závidí, už som si to všimol a viem na to naisto. Keď sa on vychvaľuje päť hodín v kuse, tak ja to mám počúvať, ale keď ja poviem jednu vetu, už mi skáče do reči, len aby to nepočul. Dnes mu poviem, že mi nemá čo závidieť a že ani ja jemu nemám čo závidieť.

Medea7

Zavist zoziera, to sa potom odzrkadli na tvari. Ak ju mas rada a chces s nou byt tak sa jej nechval. Proste nemozes. Niekedy so zavistou prichadza ai zlo a moze sa ti prestat darit. Lebo spusti na teba negacie.

Zbytocnooost

Zas nehadz vsetky do jedneho vreca :D vsade sa najdu aj fajn ludia, aj nahovno ludia.
Ja len nechapem preco sa reagovalo na tak starú tému

fujslovenky

ja obdivujem ako moze mat niekto medzi slovenkami kamaratku... slovenske zeny su najvacsie spiny podkopavaju si nohy nonstop intriguju a ohovaraju

nika733333

kamaratka co zavidi? nie je kamaratka
Hľadaj si seberovné ? to aký idiot už len toto vymyslel (vsetci by si mali byť rovní bez rozdielu na tzv. Vrstvu)
V živote som nikdy s priateľkami neriešila čo kto má!!!!
Ak moja kamarátka sa ma dobre tak ma to hádam teší!!!
ďalšia vec je že je jedno kto akého ma priatela, či bohatého alebo chudobného : každý si zariadi život tak ako chce a ako mu vyhovuje.
Veľa ľudí tu písalo, že a sa jej čuduješ, keď sa chváliš?
a ty nemáš robotu , a teba živý priateľ!!!
A čo? je to jej vec.
Nikto nemá právo takto súdiť.

Rada? .. Keď sa ťa bude pýtať čo máš nové, povedz jej , že ty chceš vedieť čo ma nové ona. Otoč pozornosť na ňu.

každý si zariadi život tak ako vie. A ja hádam nebudem závidieť alebo gániť na niekoho kto sa ma lepšie ako ja. Práve naopak , keď má nech len užíva.
Buď si to zabezpečil sám alebo si to niečím zaslúžil.

tutovka

Vieš Corona, mám podobnú priateľku ako ty, ktorú ale zabezpečila jej rodina. Po strednej sme sa rozišli, ona išla študovať na VŠ, ja som sa vydávala a mala deti. Teraz po rokoch je situácia taká, že ona má všetko,červený diplom z VŠ, peniaze, super rodinu, kupuje si všetko, chodí po svete ale sedí doma a varí, upratuje, pere, žehlí a nakupuje. Ja vďaka svojej a manželovej práci tiež mám celkom slušný životný štandard a navyše mám prácu, ktorá ma baví, napĺňa a aj bez VŠ robím robotu akú robia len vysokoškoláci, lebo som sa to naučila a viem to robiť. Dodáva mi to nesmierne veľa sebavedomia a viem, že keby sa čokoľvek stalo nebudem hladná lebo sa viem sama uživiť a o seba a rodinu postarať. Možno si moja kamarátka tiež občas myslí, že jej závidím ale v skutočnosti mi ju je ľúto. Je to super baba, mám ju rada ale je škoda aby taká šikovná baba sedela doma a starala sa len o rodinu. No a ty si na tom ešte oveľa horšie, lebo ona má tie peniaze aspoň svoje, ty ich nemáš, teba si vydržiava tvoj priateľ a ak by sa s tebou rizišiel, alebo rozviedol tak zostaneš bez peňazí, vzdelania, práce a aj akejkoľvek praxe. A tvoja hláška "nepracujem, lebo nemusím" je úbohá. Každý človek musí pracovať a ak nie v práci aspoň na sebe, lebo zakrpatieva a osprostieva a rieši hlúposti typu ako sa ktorá kamarátka na teba pozerá a či ti náhodou nezávidí. Nepozoruj sa toľko a choď niečo robiť.

Viktorka777

corona92:

Ale inac aj ja mam vacsinou pocit z prispevkov pri te urcitych temach, ze si tu ludia kadeco podomyslaju, prekrutia a nakoniec za vsetko mozes ty. :D ... a najviac sa mi paci, jak tu poniektori na zaklade 15 riadkov dokazu odhadnut kompletnu povahu cloveka.

A k teme, tiez mam nejaku podobnu skusenost. Mala som kolegynu, aj sme si rozumeli, pokecali na rozne temy, vsetko bolo okej. Hlavne bolo okej asi to, ze som nebola spokojna vo svojom partnerskom zivote. Ale potom som si nasla priatela, ktory je atraktivny, vzdelany atd. a od vtedy nic, uz ani nekukneme na seba. A islo o to, ze ona je nestastna, kazdu chvilu iny vztah, nemanzelske dieta atd atd. A prisla zavist, ale z nej to normalne srsi. Tiez som to najskvor riesila a hlavne som prehliadala jej spravanie. Bola arogantna, este ani pozdravit sa nevedela prva, nikdy. Srat na takych ludi. Vysaju ti energiu, zneprijemnia den.