Do čoho investovať - bývanie

Príspevok v téme: Do čoho investovať - bývanie
IvanaSM

Neviem či je na to skoro ale začala som uvažovať, že je najako čas sa posunúť dalej čo sa týka bývania. Alebo aspoň by som teda chcela. Mám 25 rokov, zarábam nie veľa ani minimálnu mzdu. Priateľa nemám, bývam s rodičmi. Je to veľký ale starý dom s veľkou záhradou, ktorý potrebuje opravy, renováciu. Bývame ešte s našou babkou po ktorej ten dom máme zdediť. Lenže naši ani ona sa k tomu vôbec nemajú, nechcú doňho nič investovať. A na mňa samotnú je taký dom strašne veľa, len drevo na zimu stojí 300 eur. Vadí mi aj ten ich lahostajný prístup k tomu, je im jedno že teplá voda je len ked sa zapne, kúri sa drevom takže ráno zima a kým sa rozkúri tiež, staré zariadenie, krivé steny, nezateplené, spod dverí fúka. A pritom sa dá veľmi pekne urobiť, možno to potrvá pár rokov ale myslím si, že keby sa poskladáme na to všetci tak to bude krásne. Ale ako som povedala, nie je tu ochota. mám to sama všetko platiť? Na nový dom nemám, pôžičku mi nedajú, do bytu na prenájom nemá zmysel ísť (hlavne nie som bytovkový typ). takže vlastne neviem čo mám robiť ak chcem slušne a normálne bývať.

IvanaSM

uz som sa ich na to pytala a stale su to nejake vyhovorky take vyhybave ze to vlastne ani neviem zopakovat. ze ten dom bude moj (a bratov) tak nech si s nim robime co chceme, brat este studuje a ja to sama finančne neutiahnem.
neviem, mam uz svoj vek a cakat ci sa niekto najde kto sa o mna postara snad raz. ja chcem byvat aj teraz pekne nie len az ked sa niekto najde. ale tak chapem ze vy to tu takto nevyriesite. hneva ma tato situacia. mam to tu rada, vyrastala som tu, poznam zahradu aj dom lepsie nez oni, zboznujem tu kazdy strom na zahrade, bavi ma praca ktoru mam, mam ju blizko domu, moc sa mi do zahranicia nechce odchadzat kvoli peniazom. kamaratky su uz vydate, rodia sa im deti a ja akosi stagnujem. skoda, ze najst si niekoho s kym sa da zalozit domacnost nie je vecou planovania alebo ,,nakupu,,.
inak sa mi s rodicmi byva dobre, mama ma trocha zdravotne problemy tak som jej nablizku ked treba a tak. mozno je to takto dobre. mozno sa privela zaujimam o materialne veci.

wreck

nevidim to ako velmi perspektivne. este len prides do najlepsieho veku, budes chciet mat svojho mileho, mozno dieta, a byvanie s rodicmi, najma ak maju takyto pristup, vidim ako vyrazne obmedzovanie slobody. dobre je to pocas skoly alebo kym sa o seba nevies sama postarat, pripadne ak uz su rodicia velmi stari a potrebuju intenzivnu starostlivost.

nevies co ti zivot prinesie. mozes stretnut niekoho, kto sa o teba postara a bude ta skutocne lubit. moze sa ti naskytnut skvela pracovna ponuka, mozno v zahranici. zarobis, das si prisny rezim a nasetris aspon polovicu toho co potrebujes. tazko povedat ktorym smerom ist.

pre zaciatok by mozno stacil rozhovor s rodicmi - ake maju plany, co zamyslaju s domom, pripadne co by ti poradili v tvojej situacii. poznaju ta lepsie ako my.