Trávenie, probiotiká...

Príspevok v téme: Trávenie, probiotiká...
Milan114

Zdravím, potreboval by som pomôcť, alebo poradiť, čo užívať na vetry, ktoré prídu samé od seba, nemusím nič zjesť, alebo zjesť niečo také, čo vetry podporuje a stále prdím. Najčstejšie večer. Ja to už nechápem, bol som na kadejakých vyšetreniach a nič, všetko ok, akurát som pred časom (cca. rok) priveľa antibiotík zobral a pravdepodne potom ma to začalo trápiť, probiotiká som jedol asi 4 mesiace, no bez nejakej výraznejšej zmeny. Vedel by mi niekto pomôcť so skúsenosťami na daný problém, alebo poradiť nejaké lepšie účinnejšie probiotiká? alebo ja už neviem čo, za odpoveď Ďakujem...

1Barbora

Ahoj,
ja som mala neskutočné tráviace problémy od novembra až do januára. Vkuse ma bolel žalúdok, bola som vkuse nafúknutá a mala som pocit plnosti.
Odporučili mi Probiofix - Inun a užívala som ho do apríla a odvtedy som o.k.. Kúpiť sa dá len v lekárni a prvý mesiac sa užíva 2krát denne, potom stačí raz denne.

RNG

Travenie je vec dostatku kyselin roznych enzymov, mikrovlaknin a probiotik. Chybajuce sa da doplnit a odporucam ti to co najskor, lebo zle travenie a absorbcia skodia telu a vedu k stovkam roznych zdravotnych problemov.
Zialbohu toto ti lekari neporadia, lebo sa nezaujimaju o doplnky potravin,cest vzacnym vynimkam. len o schvalene farmaceuticke chemicke lieky

RNG

Kvalitne teplovzdorne a kyselinovzdorne su napr vyrobok firmy Healthy origins, Probiotic, ktore mozes kupit z roznych internetovych zdrojov, dobry je napr iherb.com kde maju najlacnejsie postovne na Slovensko. Napriek tomu, ze su teplovzdorne na teplotu az do 25 stupnov celzia, odporucam ich drzat v chladnicke pre zvysenie trevanlivosti. Dobre je flasku rozdelit do plastikovych vrecusok, tak ze vyberies jedno vrecusko na 2 -3 tyzdenu spotrebu a ostatne sa chladia v ladnicke pevne uzavrete. Inac ked vyberies flasku z ladnicky, a otvoris ju hned , zacne sa tam kondenzovat voda a vlhkost je najvacsi nepriatel zivotnosti probiotik.

Olinka246

Ja mám dobré skúsenosti s Biopron forte. Ale to je čisto za mňa :) Nedávno som musela podstúpiť stres zo školy a následne na to nové pracovné miesto, kde som sa musela v rýchlosti začleniť a začať makať. Nebolo to nič príjemné a hlavne nie ten stres na moje zdravie. Poviem ti úprimne mala som problém vykonať veľkú potrebu a to teda už nie je sranda, keď som bola naučená na pravidelnú každý deň a potom sa to začalo zhoršovať. Tak som si kúpila tieto probiotiká a ešte som našla jogurty, ktoré majú rovnaké zloženie ako aktívia, len nie sú také drahé a táto kombinácia mi dosť značne pomohla

odpovedam

ak chces, aby probiotika zabrali, kupuj si entericky uzavrete a tepluvzdorne a konzumuj k nim aj mikrovlakninu. inak uzivanie probiotik nema zmysel a nepreziju cestu zaludkom do criev a nebudu sa moct rozmnozit.