Rodicia mi zacinaju liezt na nervy

Príspevok v téme: Rodicia mi zacinaju liezt na nervy
jacki

Ahojte mam problem.Moji rodicia mi zacinaju liezt na nervy,pretoze mam pocit,ze mi organizuju moj zivot.Mam priatela bude to uz treti rok co sme spolu.Zacali sme si setrit na byt pretoze by sme sa chceli osamostatnit.Moj priatel je velmi dobry a velmi si rozumieme velmi sa milujeme.No problem je v tom,ze mojim rodicom sa moj priatel nepaci a nesuhlasia s mojim vztahom povedali mi,ze ho nikdy neprijmu.Neustale ma odhovaraju od tohto vztahu.Nechcu aby som sa s nim osamostatnila.S priatelom chceme mat aj babatko a ked som to nasim povedala tak mama mi uz hned na to kam sa ponahlam ja mam na to este cas atd...proste na vsetko maju odpoved.Mam strach aj z toho,ked takto na priatela neustale reaguju v zlom co potom povedia na to,ked ma priatel poziada o ruku pretoze uz mi priatel nieco naznacil.No nechcem vidiet nasich co bude potom.Mam pocit riadia mi zivot a neustale sa do vsetkeho staraju.Chapem ich,ze mi chcu ako rodicia dobre lubim ich no idu mi na nervy za to ako sa chovaju.Ja si s priatelom rozumiem mame toho dost spolocneho a velmi ho milujem.

DontWorry

Jacki rodicov si nevyberies. Musis s tym naucit zit. Ja to tiez nemam idealne. Mozno sa to netyka mojho terajsieho partnera ale inych veci. Aj teraz som sa pohadala s mamou. Mama je manipulatorka. A musim to len prekusavat a predychat aby som sa nezblaznila. Uz som sa ani nerozculila ako kedysi ...mavla som rukou..nechala ju vyburit sa a pomyslela som si svoje. Lebo viem ze rada ma svoju pravdu.
Zivot s takymi rodicmi je neskutocne narocny a tak nam ostava len sa postavit na vlastne nohy :)

jacki

Ahoj Dont worry.Dakujem ti za tieto slova.Velmi ma to povzbudilo!a ano mas vo vsetkom pravdu!Nie priatel ma este nepoziadal o ruku,iba mi uz nieco naznacil,ze by to mohlo byt na Vianoce alebo v novom roku.O zasnubeni sme sa este len rozpravali.Ale pochopitelne ked k tomu pride tak mu urcite poviem jedno velke Ano!a rodicia uz neriesim!ich problem.

DontWorry

Jacki..poznam to ale nebudem rozoberat..iba ak sukromna debata

Odstupom casu tie veci vidim kusok inak. Od rodicov je strasne sebecke ze svojim detom nedopraju stastie ak proste stastne su. Ale nezmenis to ani keby si ako chcela. Najdu si vzdy nieco zle.
Ostava ti len jedine. Vytvorit si imunitu voci tomu. Je to tazke ale da sa to. Nabuduce ak zase zacne tvoja mama tak by som sa ani nebala a rovno by som zhukla ze uz dost. Ze s nim ostanes a nech sa to naucia akceptovat a ak sa nenaucia tak ich problem. Oni musia raz pochopit a vidiet ze si stojis za svojim a nebojis sa ich. Ako bolo spomenute tak sokova terapia. Nerucim ze pochopia. Skor nie ako ano a ani nemusia. Ale ty musis nadobudnut stav ze si stojis za svojim nazorom a neupustis od toho. Zit budes s nim a nie s nimi. Tvoj priatel nie je povinny sa s nimi stykat a ak zas zacne tak jednym uchon dnu a druhym von. Alebo opat zagulaj rovno ocami a bud hnusna aj ty! Popripade sa vysmej a povedz ze mami zase? Doobre nemas ho rada ale ja ano a uvidis reakciu. Po case bude to jednoduchsie lebo toto je len stara pesnicka ktora sa opakuje a teba to uz prestane rozculovat. Bojis sa povedat ze ta poziadal o ruku? Povedz to ako hotovu vec. Mami oci budem sa vydavat. Zacnu reci a ty zase len ze ano vydam sa. Nikdy nedospejes do stadia ze ho zacnu milovat..zabudni konecne na tuto iluziu..zacni sebecky mysliet na seba a na neho a na vas zivot.
Najlepsie by inak bolo ak sa da aby ste nasli spolocne byvanie. Podnajom alebo nieco. Ukazat im ze sa vies postarat sama o seba. Mas na to vek.
Ale na margo tvojho priatela..jedine co by ozaj nemal robit je si hovorit vlastne nazory. Radsej nech si zakusne do jazyka ako rozpravat im daco. Len prilieva do ohna.

jacki

Vies Sejla ano priznam moj priatel je trocha prchky vie si otvorit usta,ked treba ked vie,ze je v prave.Aj toto je jeden z dovodov,ktory sa rodicom nepaci a dalsi dovod je,ze je odomna starsi.Ale toto su take argumenty iba rodicov pretoze oni by boli najradsej keby som zostala stale prinich. Zbludila dusa ano ja si pojdem za svojim lubim ho rozumiem si s nim viem,ze bude raz z neho dobry otec a zodpovedny a ak niekoho lubis zbludila dusa treba sa svojej lasky zastat a ist si zanou.Ja s nim budem zit a nie moji rodicia.A ty zbludila dusa ak tiez svojho priatela lubis a rozumies si s nim nerozchadzaj sa s nim len kvoly rodicom!Si tak isto dospela a mas pravo si zariadit svoj vlastny zivot s clovekom ktorého lubis a musis si za tym ist!A bolo by to aj voci tvojmu priatelovi nefer a nezodpovedne.Ked ho zbludila dusa naozaj uprimne lubis a rozumies si s nim musis si za tym ist. Drzim ti palce!a hlavu hore!

zbludiladusa

jacki si silna,a obdivujem tvoju odvahu.lebo ja sa takto nedokážem vzoprieť im,uberá mi to stále viac a viac síl,niekedy nemám síl,a mám pocit,že aj takj sa tozídem ja s ním.lebo to nevydržím.nedá sa asi takto žiť celý život.,mas asi guráž verliku,ked si ideš za tým

jacki

Vies zbludila dusa ano je pravda,ze sa budem bat reakcie rodicov no uz som si povedala,ze som predsa dospela a tak ako si zivot zariadim tak ho aj budem mat.Aj ked chapem rodicov,ze mi chcu len a len dobre a boja sa o mna,no my si s priatelom rozumieme a mame sa radi a nerozidem sa s nim iba preto,ze sa rodicom nepaci.A ked k tomu pride viem,ze to s rodicmi nebude lahke mozno sa moj vztah k nim na nijaky cas zmeni,no budu musiet sa s tym pocase zmierit a vyrovnat.

zbludiladusa

jacki no naši jemu mojmu dávajú najavo:D aj ked je pri mne,u nás,tak,že su k nemu velmi odmeraní,ale tiež až potom začnu rýpať do mna,no ja som stále rodičom nepovcedala,že chcem svadbu a že plánujeme,ja už asi radšej nič neplánujem
takže aj ty sa trápiš kvoli vašim a jemu však ?:(

jacki

Ahoj zbludiladusa nie prednim to nedavaju najavo ked je u nas az potom ked od nas odide.A neviem co budu robit ked ma priatel poziada o ruku uz mi nieco naznacuje ze to bude coskoro normalne sa toho bojim mama asi viskoci z okna.

zbludiladusa

jacki joj,aj mne robili doma prednášku,presne o tomto,že sa k sebe nehodíme,že nech sa na neho hned vyserem,a tak,.poznám naspamat.nepomáhaju moje snahy,dokonca !som ich cez víkend všetkých zobrala na kavu na vylet,hrozne to dopadlo,neznášajú ho,akekolvek snahy o uzmierenie su bezpredmetné.v mojom prípade.
dávajú to najavo aj jemu?že ho nenávidia?