Tlak v prsniku

Príspevok v téme: Tlak v prsniku
bojazliva23

ahojte, uz dlhsie - nejaky mesiac a pol pocitujem tlak v lavom prsniku, spociatku som tomu nevenovala pozornost, no kedze to neprestava, tak zacinam mat obavy. nenahmatala som si tam hrcku ani nic takeho tvaru len mierna bolestivost resp ten tlak najma ked mam podprsenku, lebo to ani neboli len take divne sem tam pichnutie to je. ani ked lezim na bruchu nepocitujem nejaku bolest, len ten tlak akobby si citim prsnik. myslela som si spociatku ze to je nejaky zapal tak som uzivala mastodynon a aj wobenzym, wobenzym este stale uzivam. zijem v zahranici takze ku doktorovi sa mi ist neda, najskor az koncom augusta ked pridem. vedeli by ste mi poradit co by to mohlo byt? alebo nejake rady ci skusenosti co s tym?

Rizvaba

Ahoj, mam podobny problem ale uz asi dva roky. Obcas je tam ten tlak, obcas nie. Bola som s tym uz aj u gynekologicky, nenahmatala nic, sono ukazalo len malilinkatu cystu ale to vraj je u zien normalne a coskoro sa sama znici, takze to za ten tlak urcite nemoze. V konecnom dosledku som podla nej uplne zdrava. Ale ja si to nemyslim... Chcem sa ta spytat, zistila si nieco o tom? Riesila si to s doktorkou?
Dakujem za odpoved :)

bojazliva23

prave ma to pichlo, tak idem este lokalizovat tu bolest, takze ako je pazucha na tej strane tela a vo vyske prsnika, ako byva kostica uplne z tej vonkajsej strany, niekde v tej oblasti ma to picha, niekedy si musim aj kosticu trosku napravit co mi tak tlaci na tu oblast, ziadna hrcka tam nie je, takze by to mohol byt ten chrbat a vyzarovanie z chrbta? napr ked dost dlho hadzem vsetky recepty do pocitaca, tak citim ako ma chrbat boli, musim sa az vystriet na stolicke, neviem ci to moze byt z toho..alebo jedna z pricin

bojazliva23

no paradoxom je ze pracujem ako farmaceut, cize pristup ku vsetkym liekom ale sebe si nedokazem pomoct, takze sedave zamestnanie ako sa to vezme. ked chodia ludia a vydavam lieky tak stojim ale inak sedim, keby to bol aspon pravy prsnik, tu ruku skor vyuzivam viac aj pri praci ale lava strana? neviem a bojim sa ze aby to nebola nejaka cysta alebo fibroadenom resp nieco hrosie. ked to tazko povedat ci ide o bolest alebo tlak, ale bolest je asi ina.
ivonka a co s chrbticou by to mohlo byt resp ako sa toho zbavit?

matway

Máš len tlak, nie bolesť, nemáš deti, žiješ v zahraničí, nenahmatala si si hrčky nič podobné. Som chlap, ale iba dve veci mi nedajú, prvá je, nevykonávaš systematicky jeden a ten istý pohyb pri práci a ani si to neuvedomuješ? A druhá, ale to by nebolel až mesiac v kuse, je blížiaca sa menštruácia...