Častá hnačka

Príspevok v téme: Častá hnačka
Lorenn

Ahojte,

mám problém, a tým je veľmi častá hnačka, ktorá príde vždy náhle, a ak je to v zlej situácií (nie je nablízku záchod, a podobne), je to utrpenie. Všetci moji známi sa čudujú a tvrdia, že oni hnačku zažívajú doslova pár krát za rok.

U mňa je to spravidla asi 1-3 krát za týždeň, niekedy menej, ale ak je to menej, je to rarita. Neholdujem žiadnym extra nezdravým jedlám, jem domácu stravu, rovnakú ako všetci v domácnosti. Dávam si pozor na výrobky tesne pred/po expirácií, no aj tak tomu nepomôžem.

Problém bude asi teda v intelorencii na nejaké potraviny. Laktóza asi skôr nie, nakoľko mliečne výrobky nejem skoro vôbec.

Viete mi poradiť, ako tomu predísť? Nejaké tipy/triky? Ďakujem

RNG

Travenie je vec dostatku kyselin, enzymov, mikrovlaknin a probiotik. Chybajuce sa da doplnat, najma kazdemu odporucam si doplnat kazdodenne mikrovlakniny a nasadzat obcas kvalitne probiotika, lebo toho v potrave nedostavame dost.
Pochybujem, ze ti bezny lekar z toho nieco poradi alebo predpise.
Moja zena mala dost podobne problemy a vyriesila ich za 2 dni po rokoch trpenia, pozri cez google pod mojim nickom a slovom hnacka.
Brala 3 krat denne zmes az 7 gramov colostra a 7 gramov mikrovlaknin a opakovala to kazdych 8 hodin s dostatkom vody(pol litra zakazdym) a samozrejme zakazdym zobrala aj kvalitne probiotika. O dva dni sa jej to natolko napravilo, ze dnes nemusi v kazdom obchode najprv zistit, kde maju zachod...

0vecka

preco nejdes k doktorovi... kludne to moze byt nieco co ti jednoducho vylieci...

inak jj ja mava sracku tak 2 krat za rok naposledy co som bol v maroku :)